Jelena Hrupek: mlada i uspješna vizažistica i nail artistica s certifikatima vizažista Kim Kardashian i Kylie Janner

Jelena Hrupek

Profesionalno šminkanje i ugradnja noktiju nešto je bez čega mnoge današnje mladenke ne mogu zamisliti svoje vjenčanje. Zbog toga smo odlučile razgovarati s jednom vrlo mladom i uspješnom vizažisticom i nail artisticom Jelenom Hrupek iz okolice Varaždina.

Jelena sa svojih 23 godine ima vlastiti studio u kojem nudi usluge šminkanja, make-up edukacije, ugradnje noktiju i ekstenzije trepavica.

Kako je to sve počelo i koje savjete je dala budućim mladenkama, slijedi u nastavku.

Koliko dugo se baviš poslom vizažistice i u kojem trenutku života si saznala da je to nešto čime se želiš baviti?

Ovim poslom bavim se od 19-te godine. Nakon završetka gimnazije, upisala sam izvanredno Fakultet organizacije i informatike, a usporedno s time završila tečajeve za nokte i školu za vizažista budući da me je to oduvijek zanimalo. Usput sam radila kod mame koja je vlasnica nekoliko frizerskih salona. Zbog obujma posla, ali i moje ljubavi prema tome, odustala sam od fakuleta i nastavila raditi kod mame. Dvije godine kasnije otvorila sam svoj salon.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Danas postoje mnoge škole za make-up artiste. Od koga si ti sve učila?

Završila sam Pučko otvoreno učilište Profokus u trajanju od šest mjeseci za vizažista. Bila sam na masterclassu kod Helene Dželalije te nekoliko puta kod naše Lade Mitrašinović (Bela Make Up). Prošle godine učila sam u Londonu od Maria Dedivanovića – jednog od najpoznatijih vizažista na svijetu, a ujedno i vizažista Kim Kardashian. Također sam i 2018. godine bila u Londonu na masterclassu Ariela Tejade, vizažista Kylie Jenner. Od svakog sam ponešto naučila, ali planiram u budućnosti ići na još edukacija budući da znanja nikad dosta.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Smatraš li da je probno šminkanje prije vjenčanja nužno i u kojem slučaju? Preferiraju li tvoje klijentice jednostavan ili naglašen make-up?

Smatram da je probno šminkanje poželjno kako bi se odredile boje ili tehnika šminkanja. Na taj se način skraćuje vrijeme šminkanja na sam dan vjenčanja. Mladenke preferiraju prozračan, svježi make-up.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Osim šminkanja baviš se i ugradnjom noktiju i make-up edukacijama. Što najviše voliš raditi i zašto? Tko u salonu radi ekstenzije trepavica?

Ekstenzije trepavica radi kolegica Antonija koja je majstor u svom zanatu. Ja se bavim ugradnjom noktiju, šminkanjem i make-up edukacijama. Volim sve podjednako. U svakom slučaju ne bih radila ništa osim toga jer smatram da se nemam vremena dovoljno posvetiti još jednoj djelatnosti.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Jesu li današnje mladenke sklonije ekstenzijama trepavica, jednokratnim trepavicama ili klasičnoj maskari?

Ne preporučam stavljanje ekstenzija trepavica ili lash lifta (uvijanje trepavica) prije šminkanja. Ako cura ima ugrađene ekstenzije prilikom šminkanja sjenilo pada na njih i šminka izgleda neuredno. Preporučam stavljanje jednokratnih ekstenzija na kraju šminkanja jer izgleda ljepše i urednije. Danas oko 80% mladenki stavlja umjetne trepavice.

Traže li tvoje klijentice češće francusku manikuru za vjenčanje ili biraju nokte u različitim bojama?

Mladenke uglavnom traže nude boje, mliječne nokte ili babyboomer, a francuska manikura uvijek je in. Najčešće dodajemo koji cirkon ili šljokice na jedan nokat. Smatram da je uvijek manje-više!

Vidjele smo da održavaš make-up edukacije. Kakvo se znanje postigne nakon završene edukacije? Nedavno si pokrenula i kampanju za svoj salon? Možeš li nam malo detaljnije objasniti o čemu se točno radi?

Održavam individualne edukacije, da. Na individualnoj edukaciji za profesionalnu upotrebu u trajanju od osam sati radimo 4 različita looka na 4 modela. Jednu stranu lica radim ja, a drugu učenica uz moju pratnju. Po završenoj edukaciji dobije se i certifikat. U ponudi imam i edukaciju „Kako naučiti šminkati sebe“ koja traje kraće, ali se uvijek može uzeti dodatni sat.

Nova kampanja najavljuje neke novitete, radi se o novom radnom vremenu i novom cjeniku.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Koji bi savjet dala budućim mladenkama vezano uz cjelokupan look za vjenčanje?

Prvo bih preporučila spray tan. Make-up i cjelokupan dojam uz bijelu haljinu bit će definitivno ljepši! Što se make-upa tiče, kao što sam i prije rekla prozračan, svjež, uz naglašene oči. To je dobitna kombinacija.

Kako izgleda jedan tvoj radni dan? Koliko je u studiju zaposlenih i planiraš li proširiti poslovanje ili zaposliti još neku osobu u skorije vrijeme?

Ukratko-radno. Slobodno vrijeme provedem u teretani, kavi sa prijeteljima ili dečkom.

Zasad nas je troje. Uskoro selimo u novi, veći prostor pa planiram zaposliti još novih cura, a možda uvesti i neke nove djelatnosti.

Izvor: Preuzeto s Facebook profila Beauty Studio By Jelena Hrupek

Koliko rano je potrebno rezervirati termin šminkanja za vjenčanje? Gdje naše čitateljice mogu vidjeti tvoje make-up lookove i gdje se predbilježiti?

Mogu reći da imam rezervacije i za 2021. godinu što ne znači da su svi termini u ovoj godini popunjeni. Sve ovisi koji je datum u pitanju, a za provjeru termina mogu se obratiti meni ili na službenu stranicu salona.

Moje radove možete vidjeti na Instagram profilima jelenahrupek i jelenahrupek_studio te na Facebook stranici Beauty Studio By Jelena Hrupek.

Hvala Jelena na izdvojenom vremenu i želimo ti još puno uspjeha!

Izvor naslovne fotografije: Instagram profil Jelene Hrupek

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se