Muškarci znate li kako vezati kravatu?

Sigurno ste se barem jednom našli u situaciji da ste prije odlaska na neku svečanost zamolili prijatelja, brata ili pak susjeda s kojim možda baš i niste u dobrim odnosima, no znate da mu vezanje kravate leži bolje od vezanja vlastitih cipela, da vam pravilno namjesti kravatu.

Ili pak ste za vrijeme kupovine vjenčanog odijela rekli prodavačici da vam pripremi kravatu kako bi na dan vjenčanja bila spremna za nošenje.

Iako mnogi muškarci misle da je vezanje kravate prava umjetnost te zbog toga uporno odbijaju naučiti njenu tehniku, mišljenja smo da bi svaki muškarac trebao znati pravilno svezati kravatu. Zašto tako mislimo? Zato što će kravata podići i zaokružiti bilo svečani, poslovni, vjenčani ili casual look. Također, nikad ne znate kada će vam zatrebati ova vještina, zato u nastavku izdvajamo korake vezanja ovog zavodljivog modnog detalja!

Postupak vezanja kravate

Kako smo postupak prikazale kroz nekoliko sličica, savjetujemo vam da sličice slijedite po redu, barem kada prvi put vežete kravatu.

kako-vezati-kravatu
Izvor: ties.com
Izvor: ties.com
kako-vezati-kravatu
Izvor: ties.com
kako-vezati-kravatu
Izvor: ties.com

Vidite da i nije toliko teško!

Niste li uspjeli iz prve, još jednom ponovite postupak, a nakon nekoliko pokušaja, vezanje kravate za vas će biti prava sitnica!

Sada kada znate kako vezati kravatu, počasti ćemo vas još savjetima koji će vam olakšati odabir vjenčane kravate.

Kakvu kravatu odabrati za vjenčanje?

Kako uz crna odijela pristaju gotovo sve nijanse, boju kravate možete uskladiti s mladenkinim buketom ili pak tematskom bojom vjenčanja. Primjerice, odabere li mladenka crveni buket, mladoženja uz crno odijelo i bijelu košulju može kombinirati crvenu kravatu.

kakvu-kravatu-odabrati

Ružičaste te ljubičaste kravate jako dobro nadopunjuju siva odijela, a tamnoplave pak kravate smeđa odijela, stoga odlučite li se na sivo ili smeđe odijelo, u obzir svakako uzmite ovakve nijanse kravata. Uz prugasta ili karirana odijela najbolje pristaju jednobojne kravate koje odgovaraju nijansama odijela.

Kako se bijele kravate obično ne nose u svakodnevnim izdanjima, preporučujemo vam razmisliti o odabiru bijele kravate na dan vjenčanja. Što pak se tiče kravata u crnoj boji, po bontonu, na vjenčanju se ne nosi crna kravata jedino u slučaju kada mladoženja nosi smoking.

Za kraj ćemo vam još spomenuti da bi kravata trebala biti tamnija od košulje i ne bi smjela biti dulja od linije struka, stoga prilikom odabira kravate pripazite i na ovaj detalj .

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se