Muškarci, znate li kako se odjenuti na vjenčanje?

kako-se-muskarac-treba-odjenuti-za-vjencanje

Iako smo većinu članaka posvetile pripadnicama nježnog spola, ovog smo puta odlučile pisati dečkima (ili barem o njima).

Drugim riječima, odlučile smo priskočiti u pomoć snažnijim polovicama i savjetovati ih kako što bezbolnije odabrati wow vjenčani outfit. Pri tome ne mislimo na outfit za mladoženje, već na one odjevne kombinacije koje muškarci inače kupuju kada se nalaze u ulozi uzvanika vjenčanja.

Spreman upiti sve modne savjete koje smo popisale? 

Prije nego što kreneš u potragu za vjenčanim outfitom, obrati pozornost na ove sitnice

Za razliku od žena koje imaju izbora na pretek, muškarci najčešće za vjenčanja odabiru odijela. Srećom, danas je i taj izbor poprilično širok pa se mogu vrlo lako pronaći odijela za sve prigode. 

Kad već biraš, prije odlaska u trgovinu obrati pažnju je li vjenčanje formalno ili polu-formalno, što možeš vrlo lako zaključiti iz pozivnice. 

Primjerice, ako je pozivnica ozbiljnog dizajna, ona upućuje na formalno i klasično vjenčanje, dok pak ćeš polu-formalno vjenčanje prepoznati po šaljivoj pozivnici s različitim ukrasima.

Ponekad je u pozivnici posebno naglašen dress code koji se očekuje od gostiju, stoga ju pozorno prouči. Taj ti dio može skratiti muke pri odabiru prikladne odjeće.

Također, misli i na temu vjenčanja, godišnje doba u kojem će se svadba održati te lokaciju samog vjenčanja. Ipak, nije poželjno odabrati isti outfit za vjenčanje na plaži, na imanju ili pak u crkvi. Zato smo i popisale što to muškarci najčešće odijevaju na vjenčanja!

Bijela i crna kravata

Kravate bijele i crne boje prilično su formalne pa se i nose za takve prigode. Vjeruj nam, odlučiš li se za ovaj prijedlog, izgledat ćeš vrlo elegantno i otmjeno.

Kad smo već kod kravata moraš znati da za neka vjenčanja kravate nisu potrebne. No odabereš li smoking za vjenčanje, imaj na umu da smokingu najbolje pristaje crna kravata.

Svečana odijela

Odijelo tamno plave boje obično se nosi na formalnim vjenčanjima, a bijela se košulja odlično slaže s njime. Za polu-formalna vjenčanja preporučujemo odjela s uzorcima koja će i dalje isticati tvoju eleganciju.

Ležeran outfit

Za vjenčanje na plaži možeš odabrati nešto ležerniji outfit jer je i sam ambijent takav. Ipak, poželjno je da on bude mrvicu svečan. Sigurne smo da ne želiš izgledati kao da si došao na odmor. 

Za formalna vjenčanja biraj ljetno odijelo koje možeš kombinirati uz kravatu, dok pak za polu-formalna vjenčanja možeš odjenuti i hlače te košulju ili polo majicu svijetlih boja. Svakako su dobrodošle bež te pastelne boje!

Materijali vjenčanog outfita su isto važni

Dress code koji smo ranije popisale možeš primijeniti i ljeti i zimi, no razlika je u materijalu koji ćeš odabrati. Zimi nosi „teži“, odnosno topliji materijal odijela poput flanela ili vune, s kojim možeš kombinirati zimski kaput. Ljeti pak biraj odjeću od laganijeg materijala, poput pamuka, lana, kašmira, baršuna ili svile.

Svadbene košulje

Košulje se također biraju prema temi vjenčanja. Za formalnija vjenčanja odaberi košulje bijele, nježno ružičaste ili svjetloplave boje jer one odlično idu uz odijela. Za polu-formalna se vjenčanja poigraj bojama i odaberi košulju s uzorcima ili kariranu košulju.

Ipak, pripazi da boje budu usklađene. Vjerujemo da ne želiš na sebe privući nepotrebnu pažnju.

Nadamo se da smo pomogle!

Izvor naslovne fotografije: Canva