Slastice za tvoje jesensko vjenčanje

Ako misliš da je ovo još jedan članak u kojem ćemo pisati o svadbenim tortama na tri kata za prste polizati, nisi u pravu. Umjesto toga, odlučile smo se pozabaviti slasticama koje će se savršeno uklopiti u tvoje jesensko vjenčanje, a koje će s druge strane zasladiti i ona najzahtjevnija nepca. Krećemo, dakle, redom s našim popisom!

Pita od bundeve 

Znaš i sama da jesen glasi za najšarenije godišnje doba, kako zbog obojenog lišća, tako i zbog obilja plodova kojih u tom razdoblju ima na pretek. Zato ti predlažemo uzvanike vjenčanja počastiti finim slasticama od bundeve. Iako na prvu mnogi bundevu doživljavaju kao namirnicu za spremanje slanih jela, ona će se odlično uklopiti u ukusnoj i slasnoj piti.

Zamisli tek serviranje mini pita od bundeva koje, osim što će se lakše konzumirati, izgledat će slatko i privlačno na ama baš svakoj fotografiji.

Izvor fotografije: onewed.com

Jabuke u karameli

Brzo gotov, slastan te mirisan desert za čiju pripremu ne trebaš paliti ni pećnicu jabuke su u karameli. Mmmm, tko bi samo odolio ovom privlačnom slatkišu prelivenom karamelom i posipanom lješnjacima ili orasima? Mi zasigurno ne! 

Izvor fotografije: thebestdessertrecipes.com

Mirisne rolice s cimetom

Odličan izbor za hladne jesenske dane mekane su i sočne rolice od cimeta. Otopit će se u ustima svih tvojih uzvanika na tri-četiri, a o ugodnom mirisu cimeta po kojem će mirisati cijela sala ne moramo ni govoriti. 

P.S.: Odlično pašu uz kavu ili čaj pa ih možeš poslužiti u vrijeme predviđeno za kavu na svadbi! 

Old Fashioned Cinnamon Rolls just out of the oven
Izvor fotografije: recipegirl.com

Krafne od bundeve

Kako stvari stoje, niti jedan desert ne može proći bez bundeve koja je nezaobilazna namirnica u jesenskom razdoblju. Po završetku njihove pripreme, krafne od bundeve ukrasi šećerom, cimetom ili čak mirisnim preljevom od vanilije.

Chai Baked Donuts resting on a speckled brown plate
Izvor fotografije: theliveinkitchen.com

Kesten praline 

Za kraj smo izdvojile još jednu neodoljivu slasticu koja se tako dobro kombinira s čokoladom, integralnim keksima te ukusnim i zdravim jesenskim plodom kestenom. 

Espresso Truffles Recipe
Izvor fotografije: bakerbynature.com

Vjeruj nam, još stigneš ove fine recepte uvrstiti u svoj svadbeno-jesenski meni!

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com