Kako izabrati vjenčane cipele u 5 koraka

Mnogo je detalja na koje trebaš misliti kako bi postigla savršen izgled na dan vjenčanja. Od savršene frizure, besprijekorne šminke, usklađenog nakita pa do udobnih cipela.

Upravo su cipele koje ćeš nositi na vjenčanju, osim vjenčanice, jedan od najvažnijih svadbenih detalja. Zato je prije njihovog odabira važno razmotriti sve stavke, poput visine pete, stila te udobnosti. Bilo da si u potrazi za cipelama koje će samo upotpuniti tvoj vjenčani look ili jednostavno želiš izbjeći bolne noge, postoji nekoliko ključnih koraka u pronalaženju idealnog para, a mi smo ih popisale u nastavku!

1. Koji dizajn cipela najviše odgovara vremenu i mjestu vjenčanja

Prilikom odabira cipela nemoj zaboraviti na mjesto vjenčanja. Cipele s visokom i tankom petom nisu baš najsretniji izbor za vjenčanje na plaži. Stoga budi svjesna lokacije i najprije si postavi sljedeća pitanja:

  • Ima li mnogo stepenica u sali?
  • Postoje li šljunčane stazice?
  • Je li plesni podij sklizak?

Nadalje, u obzir uzmi i godišnje doba. Imaj na umu da za ljetno vjenčanje možeš odabrati nježne sandale, dok pak za hladnijih dana možeš zablistati i u baršunastim salonkama.

2. Cipele kupi ranije

Jasno, tvoje bi cipele trebale nadopuniti izgled vjenčanice. Duljina i rez haljine odredit će koliko će cipele biti vidljive, kao i model te visinu pete. Odabereš li vjenčanicu s visokim prorezom, tvoje će cipele dobiti puno više pažnje nego u slučaju odabira raskošne te duge haljine.

Zapamti, što ih ranije kupiš, imat ćeš više vremena za navikavanje na njih. Vjeruj nam, posljednja stvar koju želiš na vjenčanju su žuljevi i nelagoda!

vjencane-cipele

3. Izaberi model i boju vjenčanih cipela i odredi budžet

Prije nego što kreneš s potragom, svakako odredi budžet koji možeš potrošiti na svoje vjenčane cipele jer će ti definiranje istog olakšati potragu. Također, razmisli o tome što želiš postići sa svojim vjenčanim cipelama. Primjerice, želiš li ih istaknuti ili uskladiti s vjenčanicom? Zapitaj se što ti je važnije, izgled ili udobnost te namjeravaš li ih nositi cijelu noć?

Mnoge nevjeste odabiru cipele u boji, najčešće plavoj, ali većina se i dalje odlučuje za one koje odgovaraju boji haljine ili temi vjenčanja.

Tako radi li se o vjenčanju u prijepodnevnim satima, svakako razmotri pastelne tonove koji će izgledati znatno bolje na dnevnom svjetlu. Dok pak u slučaju poslijepodnevnog vjenčanja razmisli o cipelama sa šljokicama.

vjencane-cipele

Konačno, zapitaj se jesi li tip osobe za visoke pete. Ako često nosiš cipele s visokom petom, u tom slučaju nećeš imati problema noseći ih i na vjenčanju. No u protivnom se radije odluči za model u kojem ćeš se osjećati udobno .

4. Dobro promotri sve opcije

Iako kupnja prvog para može biti primamljiva, savjetujemo ti razgledati što više trgovina kako bi pažljivo odabrala svadbeni par cipela. Ne moraš čekati zadnji čas, no ne moraš ni kupiti prve na koje si naišla. Uostalom, novi modeli dolaze na gotovo tjednoj bazi, stoga si daj vremena za konačnu odluku.

5. Zadnje, ali ne i manje važno

Ako je ikako moguće, isprobaj cipele prije kupnje! U tom ćeš slučaju biti sigurne da ti savršeno pristaju.

Ne zaboravi na rezervne cipele jer nikad ne znaš što se može dogoditi. Tako ćeš bar biti spremna i na nepredviđene situacije, poput slomljene pete ili lošeg vremena, a i osigurat ćeš si još nekoliko sati na plesnom podiju!

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se