Posjetile smo 11. sajam vjenčanja Karlovačke županije, ovo su prvi dojmovi

Prvi jesenski sajam vjenčanja održava se u Karlovcu 12. i 13. listopada 2019. u Sportskoj dvorani Ekonomsko-turističke škole Karlovac. Ove godine na Sajmu sudjeluje 20-ak izlagača, a osim domaćih, svoje proizvode i usluge predstavlja i jedan veliki izlagač iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U glavnoj organizaciji Braniteljske zadruge Fokus i tehničkoj organizaciji SIT, obrta za poslovne usluge, oformljen je 11. po redu sajam vjenčanja Karlovačke županije, otvoren jučer s početkom u 10 sati. Sajam vjenčanja možeš posjetiti još samo danas, do 19 sati.

Što očekivati ove godine? 

Dvadesetak izlagača, pregršt nagradnih natječaja, modnu reviju i naravno, ono zbog čega većina budućih mladenaca i dolazi na sajmove – poklon bonove, kazala nam je jedna od organizatora sajma i vlasnica obrta SIT, Sandra Toth. A zatim nadodala – ima tu nekoliko zlatarni, obrta za izradu slastica i keteringa, rasvjetu i niski dim, kreativnih krojača i krojačica, među kojima bi buduće mladenke mogle pronaći svoju vjenčanicu iz snova.

Naravno, mi smo prošetali sajmom kako bismo saznali ovogodišnje novitete “iz prve ruke”, a vrijedne informacije smo zabilježili u nastavku. 

Jedna od ovogodišnjih izlagačica je Ivana Sladić iz Fashion by Ivana Sladić. Ona se bavi šivanjem vjenčanica i večernjih haljina. U salonu nude normalnu posudbu i prvo nošenje, gdje ispunjavaju mladenkama svaku želju te imaju prodaju vjenčanica. Rade i po narudžbi, a za takve se haljine uglavnom odlučuju žene koje zbog svoje figure traže ujedno i sugestije kreatora haljine, odnosno konzultiraju se oko toga koje dijelove tijela pokazati, a koje “prikriti”, kako bi do izražaja došli mladenkini atributi. Gđa. Sladić ističe kako buduće mladenke mogu birati model, materijal ili jedan od postojećih modela iz kolekcije u prodajnom salonu, ali i savjetuje budućim mladenkama savjetuje da se jave čak godinu dana unaprijed žele li doći do svoje vjenčanice iz snova. Za kraj, kazala nam je kako se veseli svakom sajmu vjenčanja jer tu ima mogućnost biti u kontaktu direktno sa kupcima i svoje buduće klijentice upoznati s njihovim načinom rada ponaosob.

Na sajmu se predstavio i Goran Čiča iz Rosanna odijela, čija su muška odijela specifična jer imaju svoju proizvodnju, serijsku, ali rade i po mjeri, tako da svatko može pronaći odijelo za sebe, bez obzira na građu. O vremenskom periodu, odnosno sezoni ovisi koliko dugo se čeka za šivano odijelo, a to najčešće bude između tri dana kada nije sezona vjenčanja, do dva mjeseca usred sezone. Goran nas je nasmijao i svojim opažanjem kako muška odijela najčešće biraju ipak njihove buduće supruge, a to su već nekoliko posljednjih godina uglavnom plava odijela.

Kakvo bi to vjenčanje bilo bez dobre rasvjete, zar ne? Zato smo pitali Filipa Pernara iz Obrt za dekorativnu rasvjetu za vjenčanje i ostale svečanosti, što sve nude budućim mladencima. A nude sve što je trenutno aktualno, od niskog dima, fontana, kompletne rasvjete sale i mladenačkog stola. Potražnja je velika, puno se traže osobito niski dim i fontane, a zbog velike količine posla imaju nekoliko ekipa. Iako uglavnom rade po Slavoniji i Zagrebu, ako je to potrebno, potegnut će i šire. Gosp. Pernar kazao nam je kako budući mladenci dolaze zajedno birati rasvjetu, no konačnu odluku i ovdje, baš kao i u slučaju odabira muških odijela, u 90% slučajeva donosi žena.

Za kraj ti predstavljamo Lejlu Komić koja je potegla čak iz Bosne i Hercegovine kako bi u Karlovcu predstavila svoju tvrtku “Vjenčanje iz snova” i Salona “Azuro” Cazin. Što se trendova tiče, barem u Bosni, traže se balske vjenčanice, koje ne moraju nužno biti bijele, već može i u bojama, dok se manje traže vjenčanice sirena kroja jer nisu sve žene za njih građene, istakla je gđa. Komić. Po sajmovima putuje kako bi svojim klijenticama usluge i proizvode ponudila iz prve ruke, ali i kako bi popratila trendove i bila uvijek aktualna. “Vjenčanje iz snova” nudi veliki asortiman ponude za sva događanja, ne samo za vjenčanja, a sve popratiti možete na njihovoj Facebook stranici. U Karlovac, kako kaže, dolazi već nekoliko godina zaredom jer je jedini izlagač iz BIH i jer budući mladenci dobro reagiraju na njezinu ponudu i dobre cijene koje nude.

Kao što smo već spomenule, Sajam vjenčanja Karlovačke županije možeš posjetiti još samo danas, do 19 sati.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se