5 trikova kako izdržati cijelu noć u visokim vjenčanim cipelama

Iako visoke potpetice izdužuju figuru i ističu ženstvenost, neudobni i novi modeli cipela mogu itekako pokvariti raspoloženje mlade na vjenčanju. Ni mi ne bi ostale mirne u trenutku kada bi visoke pete izazvale nelagodu i bol u našim nogama i time nam onemogućile skakanje do ranih jutarnjih sati. Kako bi izbjegla taj neželjeni scenarij, popisale smo 5 trikova koji će ti uvelike olakšati plesanje u visokim vjenčanim cipelama cijelu noć!

Nabavi jastučiće za cipele

Ako si od onih djevojaka koje jednostavno obožavaju život na visokoj peti, pomoć potraži u  silikonskim ili kožnim jastučićima. Smjestiš li ih u prednji dio vjenčanih cipela, tvoja noga neće kliziti prema naprijed i samim time smanjit će se mogući žuljevi te bol izazvana visokim petama. I mnoge poznate dame primjenjuju ovaj trik. Naime, u jednom je intervjuu Vanity Fair otkrio kako i Kate Middleton nosi udobne kožnate uloške za cipele, brenda Alice Bow.

Koristi roll-on i hidratantnu kremu

Osim uklanjanja neugodnih mirisa ispod pazuha, roll-on ti može olakšati nelagodu izazvanu neudobnim cipelama. Tako prije obuvanja obuće, osjetljiva područja stopala namaži roll-on dezodoransom. Također, prije obuvanja obuće, stopala možeš namazati i hidratantnom kremom i time se zaštiti od bolnih žuljeva.

Odaberi deblju te stabilniju potpeticu i deblje potplate

Znaš i sama da su deblje potpetice, a samim time i deblji potplati daleko stabilniji i ugodniji za hodanje od onih tanjih, zato ti i savjetujemo da barem za svoje vjenčanje nabaviš jedan takav model koji će ti ublažiti pritisak stopala i pomoći da u njima provedeš cijelu noć .

Izvor: molliealamode.com

Razgazi ih prije vjenčanja

Ako si kupila posve nove cipele za vjenčanje, a k tome baš ni ne nosiš visoke pete, naš savjet je da ih razgaziš prije vašeg dana. Bit će ti dovoljno tjedan dana vježbe kako bi se tvoje noge privikle na njih i obrnuto.

Kreći se što više

Čak i ako iz prijašnjeg iskustva znaš da će te noge boljeti bez obzira na sve trikove, ali usprkos tome želiš noć provesti u visokim petama, kad osjetiš bol u nogama prošeći se s vremenom te izmjenjuj poze jer stajanje na mjestu može izazvati dodatnu bol. Također, kad ti se god pruži prilika malo razgibaj stopala jer će time ona postati gipkija .