10 stvari koje moraš obavezno spakirati na medeni mjesec

10 stvari koje moraš obavezno spakirati na medeni mjesec

Medenu destinaciju za bračno putovanje već ste odavno rezervirali tako da jedva čekate spakirati kofere, uživati punim plućima i naravno malo odmoriti od iscrpne organizacije vjenčanja.

Opće je poznato da pripadnice nježnog spola vole pretjerivati kada se radi o bilo kakvim putovanjima pa tako na njih ponesu i ono što im treba te ono što neće ni imati prilike odjenuti. U nadi da te oslobodimo viška kojeg si planirala ponijeti na medeni mjesec, popisale smo samo najvažnije stvari koje moraš ponijeti sa sobom.

1. Poseban outfit kojeg ćeš nositi na prvu večeru bračnog putovanja

Odaberi nešto u čemu se osjećaš ugodno, no opet da ono bude dovoljno elegantno, ležerno i profinjeno. Primjerice, večernju haljinu, kombinezon, šos ili hlače visokog struka u kombinaciji s laganom košuljicom.

medeni-mjesec
Photo by The Paris Photographer on Unsplash

2. Specijalno donje rublje

Ni ne pomišljaj na medeni mjesec otputovati bez nekog novog ili specijalnog donjeg rublja, stoga nisi li ga još uvijek nabavila brzo u potragu za njim!

medeni-mjesec
Photo by Tengyart on Unsplash

3. Parfem

Isti parfem kojeg si nosila na vjenčanje, ponesi i na medeno putovanje. Vjeruj nam, poseban miris prisjetit će tvog dragog na lijepe uspomene s vjenčanja.

medeni-mjesec
Photo by Jessica Weiller on Unsplash

4. Pjesme

Unaprijed pripremi popis pjesama koje su vam posebno drage i obavezno ih prebaci na mobitel. Zašto? Uz najdraže ćete pjesme uživati u predivnim zajedničkim trenutcima tijekom boravka na plaži, pikniku ili nekom romantičnom izletu.

stvari-koje-moras-ponijeti-na-medeni-mjesec
Izvor fotografije: freepik

5. Prijenosni hladnjak

U slučaju da rezervirani smještaj neće nuditi hladnjak, dobro bi bilo kraj sebe imati mali sklopivi hladnjak koji može poslužiti za održavanje vode, vina ili šampanjca hladnim.

Photo by Sandrene Zhang on Unsplash

6. Knjiga ili časopis

Kako bi oboje skratili vrijeme tijekom putovanja, posebice putujete li u neku egzotičnu zemlju koja zahtijeva nekoliko sati vožnje, u medenu check listu ubaci i nešto za čitati.

stvari-koje-moras-ponijeti-na-medeni-mjesec
Photo by Aaron Burden on Unsplash

7. Poseban outfit kojeg ćeš nositi posljednje večeri na medenom mjesecu

Vjerojatno ćete posljednjeg dana snimiti bar stotinu fotografija jer ćete biti svjesni odlaska s predivne destinacije, stoga mislimo da se valja srediti tog posljednjeg dana medenog mjeseca.

medeni-mjesec
Photo by Fran Boloni, The Now Time

8. Lijekovi

Tablete protiv glavobolje, bolova, mučnine, prehlade i temperature, sprej protiv komaraca i flastere u svakom bi slučaju trebala ponijeti sa sobom. Bolje da ih imaš, nego da ih nemaš.

stvari-koje-moras-ponijeti-na-medeni-mjesec
Photo by Christine Sandu on Unsplash

9. Punjač

Ovo je definitivno stvar koja se najčešće zaboravlja ponijeti na putovanja. Nemoj je i ti! Ipak ćeš trebati mobitel za sve one predivne fotografije kao i za javljanje svojoj obitelji.

stvari-koje-moras-ponijeti-na-medeni-mjesec
Photo by Andreas Haslinger on Unsplash

10. Odjeća i obuća u kojoj ćeš putovati kući

Za odlazak s putovanja pak ti savjetujemo spakirati nešto ležerniju ili sportsku odjeću i obuću u kojoj se nećeš gužvati u autobusu ili avionu. Također, putujete li u toplije krajeve, po povratku svakako misli i na našu klimu pa u skladu s time pripremi i primjerenu odjeću.

stvari-koje-moras-ponijeti-na-medeni-mjesec
Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Došle smo do kraja našeg popisa! Jesi li već sve pripremila za putovanje na medeni mjesec?

Izvor naslovne fotografije: Canva