Izradi sama cvjetni vjenčić za kosu

Bez vjenčanih ukrasa za kosu teško da možemo zamisliti mladenkinu frizuru, jel’ da? Bilo da se radi o ukosnicama, ukrasnim rajfovima ili cvjetnim vjenčićima, svaki će od njih na najbolji mogući način zaokružiti svečanu frizuru baš svake mladenke. Zato smo ovaj članak odlučile posvetiti izradi predivnih vjenčića za kosu za čiju ćeš izradu trebati samo nekoliko sitnica, malo vremena i naravno volje – bez toga ništa!

Kako izraditi cvjetni vjenčić za kosu?

Za njegovu realizaciju potrebne su ti žice, zelena ljepljiva traka, škare, grančice te tvoje omiljeno cvijeće. Kakvo cvijeće odabrati, umjetno ili prirodno, dilema je brojnih mladenki, no želiš li da tvoj vjenčić neko vrijeme potraje u tom ti slučaju preporučujemo umjetno cvijeće. Ipak, konačna odluka na tebi je sami pa ćemo krenuti s postupkom izrade.

Postupak izrade cvjetnog vjenčića

Prvo ti savjetujemo pripremiti cvijeće te grančice kojima ćeš ukrasiti vjenčić i skratiti ih po potrebi. Kada je tvoje omiljeno cvijeće spremno, žicu omotaj u krug ili najbolje oko svoje glave kako bi izmjerila točnu duljinu. Krajeve pak žice poveži u čvor jer će dobiveni komad biti osnova tvoje cvjetne krune.

Za pričvršćivanje cvjetova i grančica na cvjetnu krunu trebat ćeš drugi komad žice ili ljepljivu traku ili čak oboje. Također, ljepljivu traku možeš i omotati oko osnove tvoje cvjetne krune kako bi bila ugodnija za nošenje.

cvjetni-vjencic
Izvor: brides.com

Potom, odabrano cvijeće te grančice savij i žicom ih pričvrsti jednu za drugu. Postupak ponavljaj tako dugo dok ne postigneš željenu duljinu i dizajn svog vjenčića. Već smo pisale o prekrasnim cvjetnim krunama za vjenčanje, stoga inspiraciju za njihovu izradu potraži u našem starom članku.

cvjetni-vjencic
Izvor: brides.com

Na kraju ti još savjetujemo malo obrezati stabljike da bi sve bile ujednačene i skladne. Također, kako bi oba kraja vijenca bila donekle jednaka koristi iste komade cvijeća na početku i na kraju vjenčića.

Voilà! Kreirala si jedinstven i prekrasan cvjetni vjenčić u samo nekoliko minuta, zato ga ponosno pokaži na svom vjenčanju .

Izvor naslovne slike: britneyegner.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se