Destinacija kao inspiracija za vjenčanje: Crna Gora

Znaš li da Crna Gora postaje sve popularnija destinacija za vjenčanje? Tako već nekoliko godina unazad, mnogi parovi, upravo ovu zemlju odabiru za zavjetovanje na vječnu ljubav. Pitaš li se što je toliko čarobno u Crnoj Gori, ostani i dalje s nama!

Vjenčanje u Crnoj Gori

Kada se radi o vjenčanju na ovoj destinaciji jedno je sigurno. Mladenci uglavnom biraju mjesta s pogledom na more i lijepu arhitekturu pa su tako neka od najpopularnijih svadbenih lokacija Perast, Kotor, Budva, Nacionalni park Lovćen, Prčanj, Sveti Stefan te Gospa od Škrpjela.  

Kad bi već morale birati dale bi prednost gradu prekrasne arhitekture te brojnih spomenika koji je ujedno i uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Naravno, mislimo na prelijepi Kotor koji se nalazi na „korak“ planini Lovćen, a čije su mnogobrojne uličice i trgovi kao stvoreni za prekrasnu pozadinu svadbenih fotografija.

Samo pola sata sjeverno od Kotora dva su otočića – Sveti Juraj te Gospa od Škrpjela koji imaju savršeno oblikovane srednjovjekovne kapele. Inače, Gospa od Škrpjela smatra se jednim od najljepših mjesta u Crnoj Gori, a sam pogled na ovaj umjetni otočić ostavlja bez daha .

Dakako da bi razmislile i o jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija, kako zbog predivnih plaža tako i zbog dobrog noćnog života, odnosno uzele bi u obzir i užurbanu, ali prekrasnu Budvu!

Spremna baciti pogled na fotke koje nastaju ispred nekih od spomenutih crnogorskih ljepota?

Inspiracija za tvoje crnogorsko vjenčanje

Kotor Old Town
Izvor: travelaway.me
Ostrog Monastery
Izvor: travelaway.me
Sveti Stefan Island
Izvor: travelaway.me
Tara River Canyon
Izvor: travelaway.me
Izvor: flyingthenest.tv
Izvor fotografije: www.bucketlistbums.com

Specijaliteti za prste polizati

Ipak, prirodne ljepote i prekrasne plaže nisu jedini razlozi zbog kojih parovi odabiru Crnu Goru kao destinaciju vjenčanja. Naime, Crnogorci glase za izuzetne domaćine, a Njeguški pršut, crnogorska janjetina u mlijeku, čorba, kačamak samo su neki od ukusnih specijaliteta crnogorske tradicionalne kuhinje. Odlučiš li se za ovu destinaciju šteta bi bila ne kušati ili čak uvrstiti neko tradicionalno jelo u svadbeni jelovnik.

Što kažeš?

A plate of cooked mussels. What do mussels taste like?
Izvor: heneedsfood.com
Izvor naslovne slike: freepik.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se