Savršeno vjenčanje usprkos kiši – i to je moguće!

Različita su vjerovanja u slučaju kiše na vjenčanju, no nama je za oko zapelo sljedeće. Naime, pada li kiša u prijepodnevnim satima na dan vjenčanja vjeruje se da će mlada zarađivati više od svog odabranik, dok kiša u popodnevnim satima znači obrnuto.

Bez obzira na vjerovanje koje upućuje na veću zaradu u slučaju kiše na svadbi, ipak su rijetki oni mladenci koji umjesto sunca priželjkuju kišu. Bilo kako bilo udaješ li se u jesenskom razdoblju u svakom se slučaju pripremi na neželjene oblake i kišno vrijeme koje je uobičajeno za ovo godišnje doba. Drugim riječima, opskrbi se sljedećim sitnicama 😊.

Kišobran za zaštitu od kiše, ali i romantičnu atmosferu

Tko kaže da moraš odgoditi vjenčano fotografiranje u slučaju kiše? Umjesto otkazivanja mi ti preporučujemo nabaviti dva kišobrana. Zamisli samo sljedeći prizor. Ti i dragi u zagrljaju ispod kišobrana koji se tako dobro slaže s tvojom vjenčanicom, a oko vas kristalne kapljice? Ah, koja romantika! 🥰

Adekvatna obuća i zaštitna odjeća

Planirate li usprkos kiši dio vjenčanog fotografiranja obaviti na otvorenom, za svaki slučaj pripremi i adekvatnu zaštitnu odjeću. Primjerice, kabanicu koju ćeš odjenuti u trenutku prelaska s unutarnje na vanjsku lokaciju. Također, ne bi bilo loše nabaviti gumene čizmice u kojima ćeš bez problema gaziti lokve pune vode. U slatkim šarenim čizmicama za vrijeme kišnog dana mlada će izgledati jednako simpatično kao i u štiklama tijekom sunčanog dana, a osim toga imat ćeš i jedinstvenu “kišnu” fotku.

savrseno-vjencanje-usprkos-kisi
Izvor: buzzfeed.com

Zatvorena lokacija

Vjenčanje te fotografiranje na otvorenom nemoguće je realizirati u slučaju velikog nevremena. Zato pripremi plan B u slučaju jake kiše pa tako otvorenu lokaciju zamijeni zatvorenom. Mi ti preporučujemo odabrati onu s mnogo prirodne svjetlosti, poput vidikovaca, terasa ili balkona.

Vodootporni proizvodi za njegu lica i kose

Neželjena kiša može pokvariti savršeni makeup te prekrasnu frizuru na tri-četiri. Zato najavljuju li kišu u tjednu u kojem ćeš se udati, vodootporni proizvodi za lice i kosu bit će tvoj izbor broj jedan! Odlučiš li se prepustiti u ruke profesionalaca, ne sumnjaj u postojanost šminke i frizure ni pod razno.

savrseno-vjencanje-usprkos-kisi
Izvor: junebugweddings.com

Karton, spužva, ručnici, najlon

Kako dio tvoje vjenčanice, tijekom fotografiranja ili po izlasku iz crkve, ne bi završio u najvećoj mogućoj lokvi vode, zamoli prijateljicu ili vjenčanu kumu da ju pridrži, dobro namjesti ili čak stavi karton ili spužvu ispod nje. Samim time imaj u rezervi i komad kartona, spužve ili čak oboje.

Ručnici ili pak najlon dobri su za zaštitu vjenčanice u slučaju naslanjanja istom na mokri zid ili prilikom sjedanja na klupicu natopljenu vodom.

Vidiš da kiša na dan vjenčanja ne predstavlja baš takav problem kao što si mislila 🙂.