Savršeno vjenčanje usprkos kiši – i to je moguće!

Različita su vjerovanja u slučaju kiše na vjenčanju, no nama je za oko zapelo sljedeće. Naime, pada li kiša u prijepodnevnim satima na dan vjenčanja vjeruje se da će mlada zarađivati više od svog odabranik, dok kiša u popodnevnim satima znači obrnuto.

Bez obzira na vjerovanje koje upućuje na veću zaradu u slučaju kiše na svadbi, ipak su rijetki oni mladenci koji umjesto sunca priželjkuju kišu. Bilo kako bilo udaješ li se u jesenskom razdoblju u svakom se slučaju pripremi na neželjene oblake i kišno vrijeme koje je uobičajeno za ovo godišnje doba. Drugim riječima, opskrbi se sljedećim sitnicama .

Kišobran za zaštitu od kiše, ali i romantičnu atmosferu

Tko kaže da moraš odgoditi vjenčano fotografiranje u slučaju kiše? Umjesto otkazivanja mi ti preporučujemo nabaviti dva kišobrana. Zamisli samo sljedeći prizor. Ti i dragi u zagrljaju ispod kišobrana koji se tako dobro slaže s tvojom vjenčanicom, a oko vas kristalne kapljice? Ah, koja romantika!

Adekvatna obuća i zaštitna odjeća

Planirate li usprkos kiši dio vjenčanog fotografiranja obaviti na otvorenom, za svaki slučaj pripremi i adekvatnu zaštitnu odjeću. Primjerice, kabanicu koju ćeš odjenuti u trenutku prelaska s unutarnje na vanjsku lokaciju. Također, ne bi bilo loše nabaviti gumene čizmice u kojima ćeš bez problema gaziti lokve pune vode. U slatkim šarenim čizmicama za vrijeme kišnog dana mlada će izgledati jednako simpatično kao i u štiklama tijekom sunčanog dana, a osim toga imat ćeš i jedinstvenu “kišnu” fotku.

Charlotte and Rob's quirky vintage wedding © clairepennphotography.com
Fotograf: Claire Penn Photography

Zatvorena lokacija

Vjenčanje te fotografiranje na otvorenom nemoguće je realizirati u slučaju velikog nevremena. Zato pripremi plan B u slučaju jake kiše pa tako otvorenu lokaciju zamijeni zatvorenom. Mi ti preporučujemo odabrati onu s mnogo prirodne svjetlosti, poput vidikovaca, terasa ili balkona.

Vodootporni proizvodi za njegu lica i kose

Neželjena kiša može pokvariti savršeni makeup te prekrasnu frizuru na tri-četiri. Zato najavljuju li kišu u tjednu u kojem ćeš se udati, vodootporni proizvodi za lice i kosu bit će tvoj izbor broj jedan! Odlučiš li se prepustiti u ruke profesionalaca, ne sumnjaj u postojanost šminke i frizure ni pod razno.

Izvor: junebugweddings.com

Karton, spužva, ručnici, najlon

Kako dio tvoje vjenčanice, tijekom fotografiranja ili po izlasku iz crkve, ne bi završio u najvećoj mogućoj lokvi vode, zamoli prijateljicu ili vjenčanu kumu da ju pridrži, dobro namjesti ili čak stavi karton ili spužvu ispod nje. Samim time imaj u rezervi i komad kartona, spužve ili čak oboje.

Ručnici ili pak najlon dobri su za zaštitu vjenčanice u slučaju naslanjanja istom na mokri zid ili prilikom sjedanja na klupicu natopljenu vodom.

Vidiš da kiša na dan vjenčanja ne predstavlja baš takav problem kao što si mislila.

Izvor naslovne fotografije: Canva