Kako zabaviti djecu na vjenčanju?

Kako zabaviti djecu na vjenčanju?

Još si jednom prošla kroz popis uzvanika za vjenčanje i shvatila da će među njima biti puno djece. Pola tvojih prijateljica je već rodilo, a rodbinu koja dolazi izdaleka da ne spominjemo. Tko zna, možda i ti već imaš jednog malog anđela. Sad moraš smisliti što učiniti sa svom tom djecom na dan vjenčanja – kako ih zabaviti, a da se istovremeno zabave i roditelji!

Vanjska zabava

Ako se vjenčanje održava vani po lijepom vremenu, vjerojatno nećeš imati briga oko toga je li djeci dosadno. Ona će si uvijek naći neku zanimaciju, trčat će po prirodi, igrati igre, natjecati se, plesati.

Što se tiče vjenčanja u dvorani bilo bi dobro da se malo potrudiš i isplaniraš neke zanimacije za djecu.

Unutrašnji kutak

Mogla bi organizirati kutak samo za djecu. Znaš, jedan stol za njih, da sjede svi zajedno i druže se. Za taj stol možeš donijeti papire i bojice, plastelin i društvene igre i pustiti djecu da se zabavljaju.

Izvor fotografije: KRISTYN HOGAN

No nije vjerojatno da ćeš imati vremena planirati tako složenu zabavu za djecu – zabava za odrasle dovoljno je zahtjevna! Zato ne bi bilo loše potražiti pomoć treće strane.

Danas postoje animatori koji se pobrinu za baš sve – od postavljanja stola pa sve do pospremanja.

Znanje na kvadrat tako šalje animatore koji „dječji kutak“ ispune društvenim igrama, rekvizitima za kreativne aktivnosti ili pak pomagalima za učenje o STEM područjima znanostima. Njihov tim zabavlja klince ovisno o njihovim željama pa tako možeš biti sigurna da im neće dosaditi.

Tako ćeš si olakšati planiranje i osigurati da mališani neće raditi nered, a roditelji će se opustiti i neće morati svako malo provjeravati je li sve u redu.

Izvor fotografija: Privatna arhiva Znanje na kvadrat

Uvijek postoji onaj ALI

Naravno, nije sve tako jednostavno. Prvi problem na koji možeš naići jest ograničen budžet. Nastup klauna i mađioničara nije besplatan, a i sve druge aktivnosti zahtijevaju nešto novca i nekakvu organizaciju. Najjednostavnije je samo donijeti par društvenih igara i nadati se da će to biti dovoljno, no to nitko ne može garantirati.

Drugi potencijalni problem jest različita dob djece koju si posjela za isti stol. Djeca od 12 godina se sigurno neće htjeti družiti s onima od 5, niti će im klaun biti posebno zanimljiv. Teško je uskladiti i zabaviti takvu raznoliku grupu.

Još jedan nepredviđeni rizik mogu biti djeca koja su silno vezana za roditelje i teško ih je od njih odvojiti. Primjerice, ako budu odvojeni od njih, to im može toliko teško pasti da na kraju pokvare doživljaj i sebi i svojim roditeljima. Zato je možda najbolje da sa svakim, tko bi možda mogao imati takav problem, individualno dogovoriš hoće li djeca sjediti s njima ili odvojeno od njih.

Izvor fotografije: The Grovers

Organizacija zabave za djecu ovisit će i o broju djece koja će prisustvovati tvom vjenčanju, kao i o tvom budžetu. Ako ti dolazi tek par malenih gostiju, zabavu ćeš im lako osmisliti i sama. No ako će ti vjenčanje vrvjeti klincima različite dobi, stručna pomoć uštedjet će ti puno vremena i živaca.

Izvor naslovne fotografije: Canva