Kako zabaviti djecu na vjenčanju?

kako-zabaviti-djecu-na-vjencanju

Još si jednom prošla kroz popis uzvanika za vjenčanje i shvatila da će među njima biti puno djece. Pola tvojih prijateljica je već rodilo, a rodbinu koja dolazi izdaleka da ne spominjemo. Tko zna, možda i ti već imaš jednog malog anđela. Sad moraš smisliti što učiniti sa svom tom djecom na dan vjenčanja – kako ih zabaviti, a da se istovremeno zabave i roditelji! 🙄

Vanjska zabava

Ako se vjenčanje održava vani po lijepom vremenu, vjerojatno nećeš imati briga oko toga je li djeci dosadno. Ona će si uvijek naći neku zanimaciju, trčat će po prirodi, igrati igre, natjecati se, plesati.

Što se tiče vjenčanja u dvorani bilo bi dobro da se malo potrudiš i isplaniraš neke zanimacije za djecu.

Unutrašnji kutak

Mogla bi organizirati kutak samo za djecu. Znaš, jedan stol za njih, da sjede svi zajedno i druže se. Za taj stol možeš donijeti papire i bojice, plastelin i društvene igre i pustiti djecu da se zabavljaju. Osim toga, ako ti je stvarno važno da se djeca zabave, unajmi klauna, komičara ili mađioničara.

kako-zabaviti-djecu
Izvor: i.pinimg.com

Također, možeš pripremiti manje porcije hrane i šarene deserte koje će obožavati! 😆

Ako je u pitanju puno male djece, dobro bi ti došla pomoć treće strane. Primjerice, možeš unajmiti nekoga za njihovo čuvanje tijekom cijele večeri. To te neće previše koštati, a roditelji će se opustiti i neće morati svako malo provjeravati je li sve u redu te jesu li mališani napravili kakav nered 😊 .

Uvijek postoji onaj ALI

Naravno, nije sve tako jednostavno. Prvi problem na koji možeš naići jest ograničen budžet. Nastup klauna i mađioničara, nije besplatan, a i sve druge aktivnosti zahtijevaju nešto novca i nekakvu organizaciju. Najjednostavnije je samo donijeti par društvenih igara i nadati se da će to biti dovoljno, no to nitko ne može garantirati.

Drugi potencijalni problem jest različita dob djece koju si posjela za isti stol. Djeca od 12 godina se sigurno neće htjeti družiti s onima od 5, niti će im klaun biti posebno zanimljiv. Teško je uskladiti i zabaviti takvu raznoliku grupu.

Još jedan nepredviđeni rizik mogu biti djeca koja su silno vezana za roditelje i teško ih je od njih odvojiti. Primjerice, ako budu odvojeni od njih, to im može toliko teško pasti da na kraju pokvare doživljaj i sebi i svojim roditeljima. Zato je možda najbolje da sa svakim, tko bi možda mogao imati takav problem, individualno dogovoriš hoće li djeca sjediti s njima ili odvojeno od njih.

Izvor naslovne slike: stylemepretty.com