Koje boje odabrati za svoje vjenčanje?

koju-boju-odabrati-za-vjencanje

Jesi li ikad razmišljala o tome da boje koje ćeš odabrati za svoje vjenčanje mogu vrlo lako otkriti tvoju osobnost? Vjerovala ili ne, ali svaka boja ima svoje skriveno značenje.

Ako već razmišljaš o bojama na vjenčanju, naš mali savjet je izabrati najdražu nijansu koju lako možeš kombinirati s nekom drugom. Kombiniraj maksimalno tri boje, no pri tome pripazi da glavna nijansa odgovara sporednima.

Ako nemaš svoju najdražu nijansu, izazivamo te da proučiš naš mali vodič kroz boje jer ti možda baš on pomogne odabrati savršenu nijansu za vjenčanje.

Bijela

Najzastupljenija boja na vjenčanjima zasigurno je bijela. Pitaš li se zašto se većina mladenci odlučuje baš za tu boju, odgovor se krije u sljedećem. Naime, bijela se boja povezuje s čistoćom, savršenstvom, svjetlošću i novim početkom. Zapravo, mladenci doživljavaju svoje vjenčanje kao novi početak, žele da ono bude savršeno, a samo stupanje u brak može se poistovjetiti sa stvaranjem čistoće u braku.

bijela-vjencana-dekoracija
Photo by Craig Adderley from Pexels

Crvena

Prema tradicionalnim vjerovanjima, obuku li mladenci crveno na dan vjenčanja, osigurat će sretan brak. U zapadnjačkoj kulturi ona simbolizira ljubav i strast dok u mnogim azijskim kulturama ona označava prosperitet. Crvena je topla boja koja će na vjenčanju stvoriti atmosferu punu energije. Ovu odvažnu boju odabiru samouvjerene i optimistične osobe koje žele biti zamijećene.  

crvena-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: hautecouture-events.com

Narančasta

Narančasta je vesela boja koja odiše pozitivom, toplinom, srećom te slobodnim duhom. Odabereš li ovu boju, smijeha, zabave i entuzijazma među uzvanicima neće nedostajati.

narancasta-vjencana-dekoracija
Photo by Jonathan Borba from Pexels

Roza

Roza je druga najzastupljenija boja na svadbama. Pitaš li se zbog čega ju to mladenci vole, odgovor se krije u njenom značenju. Naime, roza boja povezuje se s nadom, suosjećanjem i ljubavlju, što je potrebno u svakom bračnom životu.

roza-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: weddingchicks.com

Žuta

Kada spomenemo žutu, prvo što nam pada na pamet su razigrane i tople sunčeve zrake. Zato odlučiš li se za ovu boju u svoje vjenčanje ćeš unijeti toplu, veselu i razigranu atmosferu. Tople i razigrane osobe obično imaju dobar smisao za humor, komunikativne su i kreativne.

zuta-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: wedding-venues.co.uk

Zelena

Zelena boja obično se povezuje s proljećem, mirom i nježnošću. Može se reći da ćeš odabirom zelene na svom vjenčanju stvoriti umirujuću atmosferu koja će među goste unijeti osjećaj zajedništva te jedinstva. Tako su osobe koje preferiraju zelenu prije svega nježne i osjećajne osobe koje ne vole sukobe.

zelena-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: stylemepretty.com

Plava

Svjetlije nijanse plave obično simboliziraju spokoj i beskonačnost, čiste nijanse plave osjećaj smirenosti i nadahnuća, dok tirkizne osjećaj sigurnosti i snage. U svakom slučaju, odabereš li plavu na svom vjenčanu, stvorit ćeš opuštajuću i mirnu atmosferu. Tvoji uzvanici će se osjećati zadovoljno i sretno jer ćeš sve detalje pomno i pozorno isplanirati.

plava-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: weddingsparrow.com

Ljubičasta

Kako je ljubičasta boja oduvijek bila skupa za proizvesti povezuje se s jedinstvenošću, elegancijom, individualnošću te neovisnošću. Budući da stimulira maštu, vjeruj nam, dobrog raspoloženja na svadbi neće nedostajati.

ljubicasta-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: prairiehive.com

Zlatna

Ne kaže se bez veze da je zlatna boja postignuća. Ipak su najbolje nagrade u zlatnoj boji, zar ne? Osobe koje preferiraju zlatnu optimistične su, zrače samopouzdanjem i drugi ih cijene. Odabereš li zlatnu, vladat ćeš središtem pozornosti, kako je i red jer se radi o tvom vjenčanju.

zlatna-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: burghbrides.com

Smeđa

Smeđa boja simbolizira udobnost te osjećaj sigurnosti, stoga odlučiš li se za smeđu nijansu, tvoji uzvanici osjećat će se na slavlju kao kod kuće.

smeđa-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: greenweddingshoes.com

Srebrna

Srebrna nijansa također je dosta popularna kod mladenaca. Ako je ova nijansa tvoj izbor imaš moderan i glamurozan pogled na život. Što se tiče vjenčane kombinacije, kako je srebrena boja dosta umirujuća, kombiniraj ju s drugim bojama kako bi dobila na živahnosti.

srebrna-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: weddingforward.com

Crna

Nema sumnje da se crna boja povezuje s elegancijom. No, istovremeno simbolizira spokoj i misterioznost te osjećaj potencijala i moći. Stoga ne čudi da osobe koje preferiraju crno vole sve imati pod kontrolom.

crna-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: elegantweddinginvites.com

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se