5 savjeta kako odabrati lokaciju za fotosession

S približavanjem datuma vjenčanja mladencima ostaje sve manje vremena za odabir idealne lokacije za fotografiranje iliti fotosessiona. Kako bi završetak vjenčanog planiranja protekao bez stresa, kojeg je već ionako bilo previše, popisale smo 5 savjeta kako lakše odabrati lokaciju za fotosession.

3,2,1 krećemo!

Lokaciju biraj sukladno blizini svadbene ceremonije

Odlučite li svadbeno fotografiranje obaviti na dan vjenčanja, svakako razmisli o odabiru lokacije za fotosession koja će biti u blizini sale za vjenčanje. Mislimo da ni tebi, a ni tvom dragom, nije u interesu putovati nekoliko sati s jednog mjesta na drugo i na kraju zakasniti na sam doček gostiju ili neki drugi važan dio.

Neodlučnim mladenkama koje se ne mogu odlučiti između nekoliko različitih lokacija toplo savjetujemo izabrati jednu do dvije, naravno u blizini svadbene ceremonije. U protivnom, dragocjeno vrijeme bit će potrošeno na vožnju, umjesto na druženje s gostima.

Obrati pozornost na pozadinu lokacije

Ako si jedna od onih mladenki koja je već odavno stavila točku na i kada je riječ o lokaciji vjenčanog fotografiranja, promisli još jednom. Ipak nije sve u bajkovitoj lokaciji već i u njenoj raznovrsnoj pozadini. Pozadina je ta koja će dodatno začiniti vjenčanu fotografiju, a livada, šuma, cvijeće, ljuljačke, stare klupe, rijeka, fontana ili bazen pun su pogodak za vjenčani fotosession. Zapamti: Što raznovrsnije, to bolje!

short wedding dress with long veil for vegas elopement
Autor fotografije: Kai Villanueva

Misli na atraktivnost lokacije

Ono o čemu bi svakako trebala razmisliti jest atraktivnost lokacije. Primjerice, ako je vaša željena lokacija obično krcata prolaznicima i rekreativcima, možda neće biti moguće realizirati vjenčani fotosession. Vjerujemo da ni ti, a ni tvoj odabranik, ne želite slučajne prolaznike na vjenčanim fotografijama.

Informiraj se o dostupnosti lokacije

Znaš i sama da vjenčanje uzrokuje visoke troškove. Kako ne bi stvorila dodatne, provjeri može li se na zamišljenu lokaciju doći automobilom te postoji li mogućnost parkiranja u blizini. Nemogućnost parkiranja, putovanje čamcem ili trajektom mogu izazvati nepotrebne troškove, no ovako ih možeš zaobići u širokom luku.

Izvor fotografije: theparisphotographer.com

Pripremi plan B

Za sam kraj, pripremi plan B. Možda će baš na dan vašeg vjenčanja sijevati što znači da nećete moći odraditi planirani fotosession. Da, postoji mogućnost da ga odgodite za nekoliko dana, no što ako ste tada već isplanirali putovanje na medeni mjesec? Ono se nikako ne propušta, stoga imaj spremnog asa u rukavu!

Izvor naslovne fotografije: Canva