Pet savjeta za dekoriranje svadbene dvorane

Dekoracije su malen, ali vrlo značajan dio svadbenoga iskustva. Da ih zanemarimo, vjenčanje bi se doimalo monotonim, a fotografije nedovoljno svečanima. Od dekoracija na stolovima, preko osvjetljenja pa sve do rasporeda sjedenja – ovo su naši savjeti za dekoriranje svadbene dvorane .

Uskladi boje s temom vjenčanja

Mnogi se parovi odlučuju za tematska vjenčanja pa u skladu s njima biraju boju koja dominira ukrasima, cvijećem i osvjetljenjem.

To je odlična ideja! No ti i dragi morate paziti da boja koju izaberete bude usklađena s vašom odjećom, ali i na to da ne bude pretjerano iskorištena u određenom okruženju.

Primjerice, ako izaberete crvenu, crveno cvijeće i ubrusi izgledat će profinjeno. Ako tome još dodate i crveno osvjetljenje, atmosfera će izgubiti na lepršavosti, sala će izgledati tmurno, a fotografije mutno i tamno. Zato birajte boju, no budite s njom umjereni.

Nekad je bolje kombinirati boje koje se dobro slažu, nego pretjerati s jednom.

boje-dekoracija-vjencanje
Photo by Marina Abrosimova from Pexels

Koristi više izvora svijetla

Osvjetljenje je veoma važan dio ukrašavanja jer daje prostoru posebnu atmosferu. Zato je važno da soba ne bude mračna te da svijetlo dovedete čak i u kutove prostorije. To će puno doprinijeti cjelokupnom dojmu, a i fotografije će izgledati puno kvalitetnije.

Najbolje je koristiti više izvora svjetla. Dakle, uz osvjetljenje koje je u dvorani možete dodati svijeće i svjećice, lampice ili lampione. Samo ih smjestite na mjesta na kojima neće postojati opasnost od izazivanja požara ili neke slične opasnosti.

dvorana-za-vjencanje
Photo by Joel Paim from Pexels

Biraj sezonsko cvijeće

Što se cvijeća tiče, pobrini se da tvoj cvjećar koristi cvijeće koje je u sezoni, pa ćeš moći biti sigurna da nije tretirano kemikalijama, a i cijena će takvog cvijeća biti manja. Najbolje je da izabereš samo jednu ili dvije vrste cvijeća, pa će sala izgledati usklađenije, a ti ćeš vjerojatno platiti manje.

Također, kod cvijeća je posebno važno da uskladiš boje i da za sebe izabereš buket koji će ti pomoći zablistati.

cvijece-dekoracija-vjencanje
Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Ne biraj dvoranu naslijepo

Čest problem na koji parovi nailaze jest prevelika ili premala popunjenost dvorane, što im onda predstavlja izazov pri dekoraciji. Zato je važno da prije nego što počnete tražiti dvoranu napravite popis uzvanika.

Također, nikad ne birajte dvoranu naslijepo, uvijek otiđite i prošećite malo po njoj, možda vam prostor da inspiraciju za neka dekoracijska rješenja. Raspitajte se koliko su organizatori fleksibilni oko dekoracija i bi li vam dopustili da, primjerice, uklonite tepihe koji se ne uklapaju u temu ili donesete nove stolnjake .

dvorana-za-vjencanje
Photo by Abby Savage on Unsplash

Neke dekoracije izradi sama

Cijena ukrasa iz snova vas može poprilično iznenaditi, pogotovo ako imate ograničen budžet. Kako ga ne biste prekoračili, možete zasukati rukave i zajednički izraditi neke dekoracije kao što su pozivnice za vjenčanje, ukrasi za stolice, reveri.

Pomoć potraži u našim Do It Yourself člancima!

uradi-sama-dekoracija-vjencanje
Izvor fotografije: freepik.com

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se