Inspiracija za vjenčanje: Boho stil

Inspiracija za vjenčanje: Boho stil

Čipka, resice, cvjetići, volani, veliki šeširi i prsluci, samo su neki od motiva koje vjerno slijede sve pobornice ovog stila.

Za slučaj da ne znaš, pojam „boho“ inače potječe od riječi „boemi“ koja je nastala u Francuskoj. Njome su Parižani opisivali pisce i umjetnike koji su živjeli bezbrižnim i jednostavnim životima.

Proširili pak su ga 60-ih i 70-ih godina hipiji, zahvaljujući kojima je boho stil ujedno i postao planetarno popularan.

Boho stil

Sukladno boemskom načinu života, suština boho stila krije se zapravo u ravnodušnosti prema modi i jednostavnosti. Sjeti se samo spomenutih hipija!

A što karakterizira boho stil?

Etno motivi, lepršavost, slojevitost, prozirni lagani materijali, heklani motivi, perlice, perje, resice, pletenice, mnogo boja.

Lightbulb Tablescape Decor
Izvor fotografije: Pierra G Photogaphy 

To je zapravo stil koji nije ograničen strogim pravilima, stoga pusti mašti na volju i prilagodi ga vlastitom!

Boho stil najčešće ćeš zamijetiti na nekom od ljetnih festivala, a želiš li ovaj zahvalan stil preslikati i na svoje vjenčanje, u nastavku ti donosimo nekoliko ideja.

Rustic Barn Wedding Inspiration
Izvor fotografije: Pierra G Photogaphy 

Na svojem vjenčanu zablistaj u jednoj ležernoj, slojevitoj, lepršavoj i čipkastoj vjenčanici. Vjenčanicu možeš kombinirati s pletenim sandalama ili čizmama, a od nakita možeš odabrati plastične narukvice, slojevite ogrlice ili viseće naušnice.

Blown away with these 57 Beautiful Messy wedding hair ,textured updo, half up half down bridal hairstyles #weddinghair #weddingupdo #weddinghairstyle #weddinginspiration #bridalupdo
Izvor fotografije: itakeyou.co.uk

Što se tiče vjenčane frizure ovakav stil njeguje romantične kovrče i neuredne pletenice koje vrlo lako možeš napraviti sama.

PS: Nezaobilazan detalj boho vjenčane frizure je cvjetni vjenčić, no isto tako u obzir dolaze i veliki cvjetovi kojima možeš naglasiti svoj boho look.

boho thanksgiving table
Izvor fotografije: Instagram profil @afloral

Kada je riječ o dekoriranju, boho stil karakterizira puno cvijeća, šarenih boja, svijećnjaka, bakrenog posuđa, prekrivača različitih uzoraka, ukrasa od perja.

Izvor fotografije: fabulousfrocksbridal.com

Po pitanju vjenčanog buketa, savjetujemo kombiniranje različitih biljki i cvijeća koje će biti oblikovane u pomalo “raščupani” buket.

Za koje god detalje se odlučila, sigurne smo da ćeš ovim stilom postići WOW efekt i privući brojne poglede!

Izvor naslovne fotografije: Canva