Inspiracija za vjenčanje: Boho stil

Inspiracija za vjenčanje: Boho stil

Čipka, resice, cvjetići, volani, veliki šeširi i prsluci, samo su neki od motiva koje vjerno slijede sve pobornice ovog stila.

Za slučaj da ne znaš, pojam „boho“ inače potječe od riječi „boemi“ koja je nastala u Francuskoj. Njome su Parižani opisivali pisce i umjetnike koji su živjeli bezbrižnim i jednostavnim životima.

Proširili pak su ga 60-ih i 70-ih godina hipiji, zahvaljujući kojima je boho stil ujedno i postao planetarno popularan.

Boho stil

Sukladno boemskom načinu života, suština boho stila krije se zapravo u ravnodušnosti prema modi i jednostavnosti. Sjeti se samo spomenutih hipija!

A što karakterizira boho stil?

Etno motivi, lepršavost, slojevitost, prozirni lagani materijali, heklani motivi, perlice, perje, resice, pletenice, mnogo boja.

To je zapravo stil koji nije ograničen strogim pravilima, stoga pusti mašti na volju i prilagodi ga vlastitom!

Boho stil najčešće ćeš zamijetiti na nekom od ljetnih festivala, a želiš li ovaj zahvalan stil preslikati i na svoje vjenčanje, u nastavku ti donosimo nekoliko ideja .

Na svojem vjenčanu zablistaj u jednoj ležernoj, slojevitoj, lepršavoj i čipkastoj vjenčanici. Vjenčanicu možeš kombinirati s pletenim sandalama ili čizmama, a od nakita možeš odabrati plastične narukvice, slojevite ogrlice ili viseće naušnice.

Što se tiče vjenčane frizure ovakav stil njeguje romantične kovrče i neuredne pletenice koje vrlo lako možeš napraviti sama.

PS: Nezaobilazan detalj boho vjenčane frizure je cvjetni vjenčić, no isto tako u obzir dolaze i veliki cvjetovi kojima možeš naglasiti svoj boho look.

Kada je riječ o dekoriranju, boho stil karakterizira puno cvijeća, šarenih boja, svijećnjaka, bakrenog posuđa, prekrivača različitih uzoraka, ukrasa od perja.

Po pitanju vjenčanog buketa, savjetujemo kombiniranje različitih biljki i cvijeća koje će biti oblikovane u pomalo “raščupani” buket.

Za koje god detalje se odlučila, sigurne smo da ćeš ovim stilom postići WOW efekt i privući brojne poglede!

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se