Kako pitati prijatelja želi li ti biti kum na svadbi

Znate se oduvijek, družite se godinama, bio je tu za tebe u najtežim trenucima. Sad se ženiš i želiš da ti baš on bude kum na svadbi, no nisi siguran kako bi ga pitao.

Ne znaš treba li od toga napraviti veliku gestu ili ga samo usput obavijestiti da želiš da on zauzme to počasno mjesto u tvojim svatovima. Ne brini, ovo su neke opcije koje možeš razmotriti .

Pretjerati ili ne pretjerati?

Prvo, važno je da budeš odan vašem odnosu. Ako znaš da tvoj prijatelj ne voli velike geste, nego direktne razgovore uz pivo, onda ga pozovi van u vaš najdraži kafić. Ili kod sebe doma i kad razgovor krene u smjeru tvoje svadbe, pitaj ga da ti bude kum.

Bilo bi lijepo kad bi u ovaj trenutak mogao ubaciti i koju ljubaznu riječ za svoga prijatelja, čak i ako to inače nije vaš stil, ali je idealna da mu kažeš koliko si mu zahvalan na svemu i koliko ga voliš.

kako-pitati-prijatelja-želi-li-ti-biti-kuma-na-svadbi

Budi kreativan

S druge strane, ako vam ovo pitanje puno znači ili jednostavno želiš da se zabavite i zapamtite taj velik korak u vašem prijateljstvu, postoji puno kreativnih načina na koje možeš pitati nekoga da ti bude kum.

Mi imamo par ideja – neke malo jednostavnije, a neke nešto više elaborirane. Pa biraj!

Graviranje

Ugraviraj pitanje na najdražu bocu njegovoga alkohola ili na plosku. Tako može zauvijek sačuvati uspomenu na taj dan.

Papirnato pitanje

Ako ti i tvoj budući kum imate puno internih šala, iskoristi ovu priliku da ih isprintaš na karticama i posložiš u mali govor o prijateljstvu. Tek ga na zadnjoj kartici pitaj za kumstvo. Tako će tvoj prijatelj dok bude čitao polako otkriti koja je svrha ovih kartica.

Adresa

Dogovori se s njima da se nađete na adresi dućana ili krojača kod kojega želiš nabaviti odijela za svadbu, ali nemoj mu reći što ga tamo čeka. Kad dođe, sve će mu biti jasno. Ti ga čekaj ispred i pozovi unutra na mjerenje.

Izlet

Povedi ga na izlet na neko mjesto važno za vaše prijateljstvo i tamo ga iznenadi s pitanjem. To može biti bilo što, od vašeg zajedničkog radnog mjesta, škole u kojoj ste se upoznali, livade na kojoj volite peći roštilj, igrališta na koje često dođete na nogomet ili košarku… Što god vas povezuje, iskoristi to.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se