Fotografiranje prije ili nakon vjenčanja?

vjencano-fotografiranje

Znamo da želiš da ti i dragi dobro izgledate na fotografijama s vjenčanja, no znamo i da je ponekad teško izabrati pravi trenutak za photoshoot. Dani koji prethode vjenčanju često su vrlo užurbani i pomalo stresni, a nakon vjenčanja ste umorni i samo želite otputovati i odmoriti se zajedno.

Zato dobro prouči naše savjete kako ne bi donijela pogrešnu odluku! 😊

Prije vjenčanja

Fotografiranje prije vjenčanja možeš organizirati kad god vam odgovara. To može biti nekoliko dana prije vjenčanja, ali može čak i nekoliko mjeseci. Važno je samo da su vaši outfiti spremni i da imate vremena provesti pola sata ili sat na nekoj romantičnoj lokaciji po vašem izboru.

Fotografiranje prije nego što počne sav kaos oko svadbe je dobro jer je jedna manje stvar na koju trebate misliti. Zato, ako ste par sklon stresu i želite mirniji dočekati svadbu, odmah zovi fotografa na kojega ste bacili oko i pobrini se da rezerviraš termin na vrijeme.

Nakon vjenčanja

Znamo da će ti od svog planiranja, poziva i trčanja okolo vjerojatno biti puna kapa i jedva ćeš dočekati da to završi. No, ako si jedna od onih mladenki koje uživaju u planiranju i koje žele odužiti svoje svadbeno iskustvo, slobodno možeš organizirati fotografiranje koji dan ili tjedan nakon vjenčanja.

vjencano-fotografiranje

Naravno, ako je tvoja haljina iznajmljena, morat ćeš paziti na to da isplaniraš slikanje prije nego ju budeš morala vratiti u dućan. Također, ako odmah nakon vjenčanja idete na medeni mjesec, pobrini se da fotografiranje ne bude baš čim se vratite s putovanja.

Trebat će vam malo vremena da dođete sebi, pogotovo ako ste putovali daleko i poremetili bioritam. Ili ako je medeni mjesec trajao malo duže pa ne znate kako da se vratite u realnost. Dajte si barem 3, 4 dana zasluženoga odmora nakon odmora 😉.

Na dan vjenčanja

Još jedna opcija je da svoje fotografiranje obavite na dan vjenčanja. Obično je to prije ceremonije dok je šminka još savršena, frizura na mjestu, a odjeća se nije stigla zgužvati. Ovo je odlična opcija ako imate ograničen budžet i plaćate fotografu da odjednom snimi i vaše svadbene portrete i ceremoniju, odnosno zabavu.

Ovakav vas dogovor oslobađa obveza prije i nakon vjenčanja. Ne moraš opet ići na šminku i frizuru – dupli trošak, duplo više utrošenoga vremena – nego vaše bajkovite trenutke možete zabilježiti odmah na licu mjesta. Naravno, neke mlade se vole sređivati dva puta. Ako se prepoznaješ, samo naprijed! 😊

Imate li vremena?

No, na dan vjenčanja ćete vjerojatno oboje biti u gužvi. Puno toga treba pripremiti, uređivanje se zna odužiti, a gosti će možda početi stizati ranije nego ste očekivali.

Ako vas je strah da nećete sve stići i ne želite da vam slike izgledaju kao da su zbrljane na brzinu, možda je bolje da fotografiranje odgodite za neki drugi dan. Ovako ćete imati više vremena za obitelj i prijatelje i moći ćete možda čak uzeti koji trenutak za sebe prije nego ceremonija počne.

Imajte na umu i da ćete na dan vjenčanja imati manje vremena, pa možda nećete moći posjetiti lokacije iz snova na kojima biste željeli biti zajedno fotografirani u takvom svečanom izdanju.