Ukrašavanje dvorane za svadbu

Ukrašavanje dvorane za svadbu

Planiraš ukrasiti svadbenu dvoranu po vlastitom ukusu, ali ne znaš odakle početi? Zapravo nisi u potpunosti sigurna što ulazi u dekoraciju, odnosno čime sve raspolažeš.

Da, da, s tim se problemom suočavaju mnoge mladenke. Kako izabrati odgovarajuće boje, kakvo cvijeće koristiti, a uz sve to ostati u budžetu, vječna je nedoumica.

Zato smo si dale zadatak da te upozorimo na najveće greške u ukrašavanju i istaknemo detalje koji će izazvati divljenje tvojih gostiju .

Što sve obuhvaća ukrašavanje dvorane za svadbu?

Vjerujemo da je to prvo pitanje koje te muči. Prilikom ukrašavanja moraš imati u vidu čitavu dvoranu. Dakle prostor za sjedenje, plesni podij i prostor na kojem će biti bend ili DJ, ali i zidovi i strop, odnosno rasvjeta i natpisi.

Ne zaboravi na sitnice kojima možeš izazvati onaj priželjkivani vau efekt. Primjerice, što kažeš na cvjetni luk na ulazu u dvoranu ili na rasute latice cvijeća i svijeće posložene uz knjigu dojmova? Ili na veliki natpis Volim te načinjen od zlatnih balona kojim ćeš ispuniti inače bezličan bijeli zid?

Ne pridržavanje budžeta za vjenčanje

Trošenje više nego si možeš priuštiti kobna je greška. Svi smo ju učinili nebrojeno puta, ali kad je u pitanju tvoje vjenčanje, moraš podvući crtu.

Na početku planiranja odredi točan budžet za dekoracije i nemoj dopustiti da te išta u tome pokoleba. Preporučujemo ti da prvo provjeriš u nekoliko cvjećarnica kako se kreću cijene cvijeća i aranžmana. Također se dogovori sama sa sobom što sve planiraš kupiti, a što ćeš sama izraditi .

Sklad teme vjenčanja i boja

Puno puta smo već pisale o temi vjenčanja pa se nećemo ponovno upuštati u to. Samo ćemo napomenuti da prije nego što počneš izrezivati dekoracije iz časopisa ili pinati ideje na Pinterestu, razmisliš kakav je stil tvojeg vjenčanja.

Želiš li moderne boje ili tradicionalan štih? Šarenilo ili nježne nijanse? Kad jednom doneseš tu odluku, nećeš toliko lutati u istraživanju ukrasa. A i odmah ćeš moći prekrižiti ono što ne odgovara stilu tvojeg vjenčanja bez obzira koliko slatko izgledalo.

Pripazi na to da se boje međusobno nadopunjuju. Primjerice ako imaš buket od crvenih ruža, tamnoljubičasta hortenzija za ukras u dvorani nije najsretniji odabir.

Previše ukrasa u dvorani za svadbu

Posljednja greška na koju ćemo te upozoriti odnosi se na pretjerano ukrašavanje dvorane za svadbu. Dakle, kad biraš dekoracije, uvijek pazi na prostor kojim raspolažeš.

Moraš ostaviti dovoljno mjesta gostima za kretanje i plesanje. Oni su ipak važniji od cvijeća. Cvjetne dekoracije na stolu ne bi nikako smjele smetati gostima u uživanju u hrani ili razgovoru.

Kreni dovoljno rano s pripremama i raspitaj se o svemu što te zanima kako ne bi u posljednji čas saznala da se tvoja vizija dvorane okupane svjetlošću svijeća ne može ostvariti jer vlasnik ne dozvoljava otvoreni plamen.

Izvor naslovne fotografije: Canva