Konfeti na vjenčanju

Nezaobilazan sastojak zabavnog i prpošnog vjenčanja šareni su konfeti. Oni daju dozu razigranosti svakom događaju, a o veselim fotografijama ne trebamo ni govoriti.

Želja ti je da ih gosti bacaju u zrak prilikom vašeg izlaska iz crkve, ali problem je što nemaš pojma kako organizirati taj trenutak.

Ako ti je namjera izbjeći opću pomutnju koja vrlo lako može nastati, a opet doživjeti spontano i čarobno iskustvo, na pravom si mjestu .

Posipanje mladenaca konfetima

Dobre želje novopečenome paru tradicionalno se izriču odmah po izlasku iz crkve uz bacanje raznovrsnih konfeta u obliku papirića ili latica ruža pa čak i riže koju ne preporučujemo. Jer tko želi imati rižu u dekolteu ili za vratom?!

Latice i papiriće je ipak jednostavnije izvaditi.

Ako nemaš crkveno vjenčanje, gosti tebe i tvojeg supruga mogu zasuti konfetima prilikom ulaska u svadbenu dvoranu ili za vrijeme fotografiranja. Na tebi je da odabereš najprikladniji trenutak.

konfeti-na-vjencanju

Priprema konfeta za bacanje

Kad znaš gdje i kako će se bacanje odigrati, vrijeme je da razmisliš u čemu ćeš ih čuvati. Napomenut ćemo da konfete možeš kupiti u trgovinama koje prodaju dekoracije ili rekvizite za rođendane, svadbe i druge prigode.

Možeš ih i sama pripremiti, primjerice izrezivanjem salveta i papira za zamatanje ili skupljanjem latica ruža .

Košara za konfete

Košare su najjednostavnije rješenja za držanje konfeta. Možeš odabrati veličinu po želji. Tako veće košare mogu nositi djeveruše, a ako želiš da više gostiju sudjeluje u posipanju, manje košare ispunjene konfetima možeš postaviti na ulazu u crkvu ili svadbenu dvoranu.

Nije loša ideja uposliti kumu ili nekog drugog člana da pomogne usmjeriti goste prilikom bacanja konfeta i pokaže im što činiti.

konfeti-na-vjencanju

Ukrašavanje košare za konfete

Košari možeš dati osobni dodir i učiniti ju posebnom. Svilena vrpca na maloj bijeloj košarici izvrsno će se uklopiti u elegantan stil vjenčanja. Crvena mašna na vrhu pletene košare koja se slaže s istobojnom mašnom na tvojemu buketu detalj je koji će pobuditi pozornost gostiju.

Konfeti također mogu biti posloženi u papirnatim kornetima u košari koje tvoje male djeveruše mogu podijeliti gostima netom prije izlaska mladenaca iz crkve.

Takve kornete možeš kupiti s konfetima. Ako si spretna s papirom, možeš od njega sama izraditi držače u obliku tuljca .

Mali savjet za kraj: obavezno se pobrini za nered koji će sigurno nastati nakon bacanja konfeta jer vjerujemo da svećenici neće biti oduševljeni svim tim silnim šarenilom na stepenicama crkve.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se