Konfeti na vjenčanju

Konfeti na vjenčanju

Nezaobilazan sastojak zabavnog i prpošnog vjenčanja šareni su konfeti. Oni daju dozu razigranosti svakom događaju, a o veselim fotografijama ne trebamo ni govoriti.

Želja ti je da ih gosti bacaju u zrak prilikom vašeg izlaska iz crkve, ali problem je što nemaš pojma kako organizirati taj trenutak.

Ako ti je namjera izbjeći opću pomutnju koja vrlo lako može nastati, a opet doživjeti spontano i čarobno iskustvo, na pravom si mjestu.

Posipanje mladenaca konfetima

Dobre želje novopečenome paru tradicionalno se izriču odmah po izlasku iz crkve uz bacanje raznovrsnih konfeta u obliku papirića ili latica ruža pa čak i riže koju ne preporučujemo. Jer tko želi imati rižu u dekolteu ili za vratom?!

Latice i papiriće je ipak jednostavnije izvaditi.

Ako nemaš crkveno vjenčanje, gosti tebe i tvojeg supruga mogu zasuti konfetima prilikom ulaska u svadbenu dvoranu ili za vrijeme fotografiranja. Na tebi je da odabereš najprikladniji trenutak.

confetti, wedding confetti, Flower petal confetti cones #confetti
Izvor fotografije: www.fabmood.com

Priprema konfeta za bacanje

Kad znaš gdje i kako će se bacanje odigrati, vrijeme je da razmisliš u čemu ćeš ih čuvati. Napomenut ćemo da konfete možeš kupiti u trgovinama koje prodaju dekoracije ili rekvizite za rođendane, svadbe i druge prigode.

Možeš ih i sama pripremiti, primjerice izrezivanjem salveta i papira za zamatanje ili skupljanjem latica ruža.

Izvor fotografije: LaMiaCasa

Košara za konfete

Košare su najjednostavnije rješenja za držanje konfeta. Možeš odabrati veličinu po želji. Tako veće košare mogu nositi djeveruše, a ako želiš da više gostiju sudjeluje u posipanju, manje košare ispunjene konfetima možeš postaviti na ulazu u crkvu ili svadbenu dvoranu.

Nije loša ideja uposliti kumu ili nekog drugog člana da pomogne usmjeriti goste prilikom bacanja konfeta i pokaže im što činiti.

Fortnum and Mason Hamper Basket Confetti Cones Summer Boho Wedding Wild Tide Weddings
Izvor fotografije: Wild Tide Weddings

Ukrašavanje košare za konfete

Košari možeš dati osobni dodir i učiniti ju posebnom. Svilena vrpca na maloj bijeloj košarici izvrsno će se uklopiti u elegantan stil vjenčanja. Crvena mašna na vrhu pletene košare koja se slaže s istobojnom mašnom na tvojemu buketu detalj je koji će pobuditi pozornost gostiju.

Konfeti također mogu biti posloženi u papirnatim kornetima u košari koje tvoje male djeveruše mogu podijeliti gostima netom prije izlaska mladenaca iz crkve.

Takve kornete možeš kupiti s konfetima. Ako si spretna s papirom, možeš od njega sama izraditi držače u obliku tuljca.

Mali savjet za kraj: obavezno se pobrini za nered koji će sigurno nastati nakon bacanja konfeta jer vjerujemo da svećenici neće biti oduševljeni svim tim silnim šarenilom na stepenicama crkve.

Izvor naslovne fotografije: Canva