Ljetno vjenčanje: 6 mitova koje bi trebala zanemariti

Planiraš ljetno vjenčanje?

Ne trebaš se bojati prekršiti pravila!

Ljeto donosi sa sobom neka ograničenja, ali to ne znači da moraš vjerovati u mitove i odustati od nečega što ti je važno samo zato što je možda neuobičajeno ili malo teže za izvesti.

Prvi mit: Ljetna vjenčanja moraju biti vani

Svi znamo kakve su u Hrvatskoj temperature ljeti. Često se čak ni po noći ne da disati, a kamoli plesati u odijelima i uskim haljinama. Vanjsko vjenčanje ljeti da se izvesti samo u rujnu ili nekom hladnijem lipnju, a inače, dakako, preporučujemo klimatizirane sale.

Ako želiš da tvoje vjenčanje odiše ljetnom atmosferom, to možeš lako postići i unutra. Lepršava odjeća i ležerne cvjetne dekoracije na stolovima, ljetne lanterne i sala s velikim prozorima pomoć će ti stvoriti savršen ljetni ugođaj bez rizika od sunčanice .

Drugi mit:  Ljetno vjenčanje mora biti puno svijetlih boja

Brojni parovi se odlučuju za svijetle boje pri izboru cvijeća, dekoracija i odjeće kako bi evocirali ljeto. Ako to jednostavno nije tvoj stil, ne brini. Kombinacije boja koje se tebi sviđaju i koje si ti zamislila mogu izgledati jednako dobro. Čak i ako nisu tipične za ljeto, pomoć će ti stvoriti atmosferu kakva se tebi sviđa.

ljetno-vjencanje

Treći mit: Ljeti je nemoguće imati formalno vjenčanje

Istina je da ljetne temperature donekle otežavaju nošenje teških, uskih haljina, ali to ne znači da tvoje djeveruše moraju nositi haljine do koljena. Ako želiš da izgledaju malo svečanije, a da još uvijek mogu disati, odluči se za neku dugu, ali koliko-toliko prozračnu haljinu. U kojoj će i glamur i ljetna lepršavost doći jednako do izražaja.

Naravno, možeš baciti oko i na formalnije kratke haljine, možda baš tu nađeš nešto čemu se nisi nadala.

Četvrti mit: Gradsko vjenčanje i ljetno vjenčanje su nespojivi

Kad razmišljaš o ljetnom vjenčanju, misliš na plažu, na egzotiku, na prirodu. No, ti si uvijek željela gradsko vjenčanje i strah te da su ta dva koncepta nespojiva. Mi tvrdimo: nisu!

Zašto ne bi izabrala jedan od predivnih krovova s kojih se vidi čitav tvoj grad i na njima organizirala svoj domjenak? Obećavamo da će zalazak sunca odatle biti spektakularan .

Peti mit: Vrućina će sve uništiti

Ovo je, kao što smo već i spomenuli, jedan od klasičnih problema ljetnoga vjenčanja. No, to ne znači da je nerješiv!

Prvo, važno je da vjenčanje ne počinje po najvećoj vrućini. Pa dovoljno je da ceremonija počne oko 18 sati. Ljeti je ionako sve sporije, opuštenije, nema mjesta za nervozu i žurbu. Drugo, već smo rekli: klimatizirane sale čine čuda. Treće: svi pijte puno tekućine, pogotovo ako dio ceremonije obavljate na suncu.

Bolje je da napravite red za WC, nego red za infuziju kad svi kolektivno dehidrirate!

Šesti mit: Ne možeš nositi haljinu s rukavima

ljetno-vjencanje

Dugi i uski rukavi možda nisu najsretniji izbor, ali tko kaže da ne smiješ imati neke kraće, ležernije – ili ekstravagantne, ako takve voliš . To je tvoj izbor, a najvažnije je da je cijela vjenčanica onakva o kakvoj si sanjala. Da se u njoj osjećaš predivno i da ne činiš kompromise na koje nisi spremna .

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se