Cvjetni aranžmani s kojima ćeš uštedjeti – izradi ih sama

Cvjetni aranžmani s kojima ćeš uštedjeti - izradi ih sama

Za oko su ti zapeli velebni cvjetni aranžmani, ali si ih nikako ne možeš priuštiti. Igrati se s budžetom nije mala stvar. S druge strane, poigrati se s nekoliko trikova i izraditi vlastite cvjetne dekoracije, koje će ti donijeti toliko žuđenu uštedu, sasvim je moguće.

Ne vjeruješ nam?! Prođi s nama kroz nekoliko ideja za osmišljavanje cvjetnih kreacija i načina zadržavanja novaca u novčaniku. Oni će se sigurno svidjeti i tvojem zaručniku, a izgledat će spektakularno .

Sezonsko cvijeće je najjeftinije

Ako sama planiraš izraditi cvjetne aranžmane, prvo bi trebala kupiti cvijeće. Žao nam je, ali nešto novaca ćeš ipak morati potrošiti. Ipak, nećeš potrošiti previše ako kupuješ cvijeće koje trenutno cvate ili ono kojeg ima u izobilju tijekom cijele godine, primjerice ruža.

Ako živiš na kopnu, prihvati cvijeće koje raste oko tebe. Nemoj specijalno naručivati lavandu s Mediterana jer takvi pothvati nisu jeftini.

Preporučujemo ti da se odlučiš za jednu ili najviše dvije vrste cvijeća i da ga kupiš u velikim količinama. Što će ti zagarantirati popust kod dobronamjernog cvjećara.

Zelenilo umjesto šarenila

Izvor fotografije: LAYERS

Izvrsna alternativa mnoštvu šarenog cvijeća različitih vrsta dekoracije su sastavljene pretežito od zelenila. Primjerice, ukrasnog bršljana, paprati i božikovine.

Dovoljno je dekorativno zelenilo posložiti duž stolova i dobit ćeš impresivan kontrast u odnosu na bijele stolnjake. Između možeš staviti lučice u staklenim čašama i eto elegancije!

DIY kitice za svatove

Nisi previše vješta sa škarama, trakicama i cvjetićima, ali ipak bi željela nešto sama izraditi za svadbu? Preporučujemo da se primiš izrade kitica koje mogu biti vrlo jednostavne. Primjerice, jedna ruža uz malo zelenila omotana floralnom trakom.

Izvor fotografije: Samuel Docker Photography

Nije nužno da svaki gost ima svoju kiticu. Uštedjet ćeš puno novaca ako ograničiš kitice samo na glavne sudionike svadbe.

Postoji još mnoštvo načina za uštedu ovisno koliko si daleko spremna ići. Tako umjesto cvijeća možeš stolove ukrasiti voćem i povrćem, primjerice ukrasnim tikvicama za jesensko vjenčanje.

U zamjenu za buket možeš u ruci imati samo jednu ružu na putu do oltara ili se odlučiti za pomalo ekscentričnu opciju (u pozitivnom smislu) i ponijeti kišobran, lepezu ili balone. Što je savršeno za vjenčanje na otvorenom.

Na što god se odlučila, sigurne smo da će tvoji cvjetni aranžmani ispasti odlično!

Izvor naslovne fotografije: Canva