Prednosti i mane all-inclusive aranžmana za medeni mjesec

Prednosti i mane all-inclusive aranžmana za medeni mjesec

Planirate medeni mjesec, ali niste sigurni želite li sami organizirati putovanje. Ili samo uplatiti novac za neki od all-inclusive aranžmana u ponudi. To može biti teška odluka, a puno je faktora koje trebate uzeti u obzir: budžet, interesi, vrijeme koje imate na raspolaganju, lokacija na koju želite ići .

Neke od glavnih prednosti all-inclusive aranžmana

Ovakvi su aranžmani dobri ako imate ograničen budžet i znate točno koliko možete potrošiti. No, jako je važno da se, prije nego se odlučite na aranžman, dobro informirate u turističkoj agenciji. Često postoje troškovi koji nisu uključeni u konačnu cijenu i na koje ćete morati unaprijed biti spremni. Primjerice, kao što su aerodromske pristojbe. Temeljito proučite aranžman kako vam iznenadni troškovi ne bi poremetili planove.

Ako ste sve platili unaprijed, nećete se morati brinuti oko novca i paziti na velike količine novaca tijekom cijeloga odmora. Ili štedjeti na večeri kako bi vam ostalo dovoljno da platite hotel. U svakom ćete trenutku znati koliko novca imate i koliko možete potrošiti.

Ovakvi aranžmani često nude dodatne aktivnosti koje ulaze u cijenu putovanja! Ronjenje, golf i surfanje samo su neke od široke ponude aktivnosti koje vaš aranžman može uključivati. Naravno, ništa bez malo raspitivanja i pregovaranja.

ronjenje
Photo by John Cahil Rom from Pexels

Ovakav medeni mjesec s fiksnom cijenom lako je inkorporirati u svoj popis želja za svadbeni poklon! Recite svojim gostima da, umjesto da vam kupuju bespotrebne kućanske uređaje, zajednički plate za vaš medeni mjesec. Ili barem za jedan dio! Ostaje vam više za hranu i shopping na putovanju. A tu su, naravno, i nepredviđeni troškovi nakon vjenčanja na koje trebate misliti.

Neki aranžmani uključuju i besplatan svadbeni paket! To znači da se možete vjenčati na lokaciji iz snova bez brige oko planiranja, pozivnica i proceduralnih komplikacija. Ovo je odlično za parove koji vole zadržati svoju intimnost i posebne trenutke samo za sebe.

Naravno, moramo obratiti pažnju i na potencijalne mane all-inclusive aranžmana

Ako ste avanturistički tipovi, ovakvo će vam unaprijed dogovoreno putovanje možda biti malo monotono. Naravno, uvijek se da ugurati i malo zabave i adrenalina u predviđeni aranžman, ali puno toga je već zacrtano. Od vas se očekuje samo da se opustite i pojavite.

Lako je moguće da vam se neće dati svaku večer večerati u restoranu u hotelu. Htjet ćete prošetati, sami izabrati hranu kakvu želite jesti, lokaciju na kojoj želite biti. To će biti malo teže ako ste platili aranžman, s obzirom na to da su svi obroci obično uključeni u cijenu. No, nemojte se bojati razgovarati s vašim turističkim agentima i vodičima i dogovoriti se za neki kompromis. Sigurno će vam izaći u susret .

Ovakvi aranžmani često nude putovanja u grupama, pa potiču grupno druženje, zajedničke obroke i šetnje. To bi vam možda moglo biti malo naporno s obzirom na to da je to vaš medeni mjesec i želite ga provesti sami, u intimnoj atmosferi.

grupno-putovanje
Izvor fotografije: freepik.com

Pri biranju medenoga mjeseca nemojte se ograničiti samo na klasična putovanja na jednu lokaciju. Možda bi vam bilo zabavnije na krstarenju tijekom kojega možete obići više gradova, ili želite pobjeći negdje na skijanje. Što god bilo, zaslužujete da vaš medeni mjesec bude putovanje za pamćenje. Zato počnite s planiranjem!

Izvor naslovne fotografije: Canva