Izbjegni zamke u kombiniranju vjenčanog nakita

Vjenčanica, frizura, šminka. Čini ti se da nema kraja popisu stvari koje moraš odabrati za vjenčanje. Lako ti se može dogoditi pokoja greška. Posebice kad biraš ono što možda ne smatraš ključnim dijelom svojeg izgleda, kao što je nakit.

Ipak, bez nakita tvoj vjenčani look neće biti potpun, stoga mu pridaj pažnju koju zaslužuje. Odabrati nakit sigurno ulazi u lakše zadatke. No, kako ne bi upala u zamku u mnogobrojnim kombinacijama, prikupile smo nekoliko savjeta zahvaljujući kojima ćeš zablistati poput prave princeze 😉.

Nakit se mora slagati s vjenčanicom

Najvažnije pravilo kojeg se moraš držati je da se nakit u potpunosti slaže s vjenčanicom. Ne mislimo samo na boju. Kad već govorimo o bojama, svakako imaj u vidu točnu nijansu haljine. Je li snježnobijela ili kremasto bijela? Nijanse su tu da ih razlikujemo.

Međutim, nije svejedno kakav tip izreza ima tvoja vjenčanica i hoćeš li uz njega nositi ogrlicu. Zato u pohod na draguljarnice nemoj ići sama nego povedi sa sobom kumu ili djeveruše kako biste odabrale onaj komad nakita koji ti najbolje pristaje.

Pripazi na stil koji si odabrala za vjenčanje kako nakit ne bi od njega previše odudarao. Primjerice, uz kratku i lepršavu vjenčanicu neće najbolje ići tradicionalni broš tvoje majke.

Odaberi nakit koji odgovara vjenčanom prstenu

Vjenčani prsten definitivno je najvažniji ukras koji ćeš imati na vjenčanju pa nije loša ideja njemu prilagoditi ostali nakit koji namjeravaš nositi.

Ako je vjenčani prsten od srebra, dojmljivo će izgledati narukvica od istog materijala.

Frizuru također ukrasi nakitom

nakit-uskladi-s-frizurom

Nakit u kosi često je neizostavan detalj vjenčanog izgleda mladenke. O tome možeš razgovarati sa svojom frizerkom. Kada se odlučiš za frizuru, upitaj ju za savjet o ukrasu za kosu koji bi savršeno odgovarao i smatra li da je tijara koju imaš na piku najbolji izbor.

Nemoj zaboraviti na veo! Baci dobar pogled u ogledalu na to kako se s velom slažu odabrane naušnice.

Naš posljednji savjet je da ne pretjeraš u kićenju. Jednostavnost uvijek više dolazi do izražaja od prekomjernosti 😊.