Dužnosti kume na dan vjenčanja

Biti svadbena kuma je velika privilegija, ali nosi sa sobom i određenu odgovornost. Trebaš biti tu za mladu i pobrinuti se da ne budu sve obveze na njenim ramenima. Donosimo ti popis tvojih najvažnijih obveza kako se ne bi izgubila u svadbenom ludilu!

Haljina, šminka, frizura

kuma-na-vjencanju

Mlada računa na to da ćeš joj ti pomoći oko odijevanja i sređivanja. Zato budi tu da je podupireš i pomogneš joj popraviti ili promijeniti nešto s čime ne bude zadovoljna. Također, dobro pazi na haljinu, kako ne bi došlo do gužvanja ili trganja nekih osjetljivih dijelova.

Ako se dogodi da se frizura raspadne pola sata prije ceremonije, budi tu s ukosnicama da razriješiš kriznu situaciju. Bilo bi dobro da poneseš iglu i konac, čisto za svaki slučaj. Nikad ne znaš kad neki gumb može odletjeti na drugi kraj sobe.

Hrana i piće

Pobrini se za to da mlada ne dehidrira na dan svoga vjenčanja. Ili ne padne u nesvijest na putu do svadbene sale jer cijeli dan nije ništa jela! U svoj toj gužvi i pozitivnoj nervozi, lako se zaboravi na hranu. Zato ti budi tu s bocom vode kroz sve pripreme. I s laganim obrocima koji će mladu napuniti energijom tijekom cijeloga dana.

Buket

vjencani-buket

Ti si zadužena za bukete, pa ih ne zaboravi podijeliti djeverušama i mladencima prije ceremonije.

Gosti

Tvoj je zadatak da budeš uslužna prema gostima i pomažeš im sa svim problemima i nesporazumima na koje bi mogli naići. Ti si ta koja bi trebala pomoći rodbini koja nije iz grada da nađe salu ili riješiti potencijalne nesporazume oko vegetarijanskih menija (vjeruj nam, tu uvijek bude nesporazuma). Potrudi se pratiti situaciju i ako vidiš nekoga tko je izgubljen ili neki detalj koji ne ide po planu, uskoči!

Nakon vjenčanja

Nakon večere i slavlja, pobrini se za to da sve poklone i stvari koje pripadaju mladencima poneseš na neku sigurnu lokaciju na kojoj će biti dostupni mladencima.

Vjenčanica nakon vjenčanja

U žurbi se svašta dogodi, pa je tako moguće da će mlada ostaviti svoju vjenčanicu na podu kad se bude presvlačila u nešto udobnije. Tvoj je zadatak da je uredno složiš i primjereno zaštitiš od prljavštine. Naravno, kad stigneš, trebat ćeš haljinu odnijeti na čišćenje. Crno vino sigurno nije lako isprati, pa bolje da to učiniš što prije .

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se