DIY predivni natpisi za svadbu

natpisi-za-vjencanje

O natpisima na svadbi nisi previše razmišljala. Možda si samo namjeravala kupiti banner Dobro došli, dragi gosti i riješiti se muke 😀.

Međutim, svojem vjenčanju možeš dati uistinu jedinstven pečat natpisima koje ćeš izraditi sama ili sa svojim suprugom u tandemu. Nema sumnje da će takvi natpisi djelovati daleko ljepše od bilo čega što možeš kupiti, a ostat će vam kao dragocjena uspomena na vaš dan.

Materijali potrebni za izradu natpisa za svadbu

natpisi-za-vjencanje

Iako ti se možda ne čini tako, ali za samostalnu izradu natpisa ne treba ti puno materijala. Natpise možeš izraditi od svega i svačega, a mi smo se odlučile za nešto prilično jeftino i dostupno – drvo. To je sve što ti treba.

Dobro, osim drvene podloge, treba ti još boja za drvo, kist, olovka ili kreda, papir, ukrasna traka i ukrasni čavlići za drvo, ali to je uistinu sve 🙂.

Korak 1: Izrada ili nabava drvene podloge

Drvena podloga za natpis može biti kakva si god zamisliš. Primjerice, možeš skupiti drvene daske koje leže u dvorištu tvojih roditelja, očistiti ih i izbrusiti. Ili možeš kupiti gotove drvene ploče u specijaliziranim trgovinama za uređenje kuće i vrta.

Drvena podloga ne treba biti ni po čemu posebna jer ćeš ju sama ukrasiti. Što jednostavnije, to bolje.

Korak 2: Ispis natpisa i njegovo nanošenje na drvo

Pronađi na internetu natpis koji želiš izraditi na drvetu ili ga sama oblikuj. Natpis može biti u obliku putokaza za mjesto održavanja svadbe, pozdrava gostiju ili istaknutih riječi i poruka, koje za tebe imaju veliko značenje, primjerice ljubav ili srodne duše.

Natpis ispiši na komad papira. Papir okreni na stražnju stranu i olovkom iscrtaj slova. Potom stražnju stranu stavi na drvo, onako kako želiš da natpis u konačnici izgleda, te olovkom iscrtaj i prednju stranu prolazeći pažljivo po slovima. Tako ćeš prenijeti slova na drvo.

Ako koristiš tamnu drvenu podlogu, stražnju stranu papira iscrtaj kredom da se vidi na drvetu.

Korak 3: Oblikovanje natpisa

Bojom za drvo oblikuj natpis prema iscrtanom predlošku. Kad si gotova, ostavi boju da se suši nekoliko sati.

Korak 4: Vješanje natpisa

Naposljetku uzmi ukrasnu traku i sa stražnje strane natpisa pričvrsti ju ukrasnim čavlićima za drvenu podlogu. Duljina trake ovisi o mjestu gdje namjeravaš objesiti natpise.

Natpisi mogu visjeti na ogradi tvojeg dvorišta ako tamo imaš prijem ili na zidu u svadbenoj dvorani. Nakon svadbe natpisi će predstavljati jedinstveni ukras vašeg zajedničkog doma 😆.