5 stvari koje bi tvoje djeveruše htjele da znaš

5 stvari koje bi tvoje djeveruše htjele da znaš

One su uvijek tu za tebe, a sad je došlo vrijeme tvoga vjenčanja i više nego ikad ti treba njihova pomoć. Jako je važno da održite dobru i kvalitetnu komunikaciju, a mi smo tu da pomognemo s ovim savjetima!

Reci im što od njih očekuješ

Jako je važno da izraziš svoja očekivanja i unaprijed pitaš svoje djeveruše jesu li im ona prihvatljiva i imaju li same kakve prijedloge. Reci im oko čega ti je sve potrebna pomoć te podijelite neke zadatke. Tako će svaka od njih moći uskočiti u pravom trenutku i pridonijeti organizaciji i izvedbi svadbe.

Izvor fotografije: Nick Skinner Photography 

Poštuj njihove odgovornosti

Nekad je teško pustiti druge da naprave stvari za nas. Pogotovo stvari koje su nam važne i za koje želimo da budu savršene. Često ćemo se onda miješati i tamo gdje ne trebamo. Svima stvoriti konfuziju i zakomplicirati situaciju koja je mogla biti jednostavna. Kako bi to izbjegla, poštuj odgovornosti koje si dala svojim djeverušama.

Naravno, pri podjeli zadataka pazi da svaka dobije nešto za što si sigurna da će dobro napraviti. Ako za neke od njih znaš da nemaju puno slobodnoga vremena i da će teško stići zadatke koji zahtijevaju puno planiranja, nemoj ih previše opteretiti. Daj im neke manje zadaće, pa se ni ti ni one nećete morati brinuti!

Misli na njih pri izboru odjeće

Možda si zamislila da sve budu u dugim i uskim haljinama, ali neke se od njih ne bi u tome osjećale ugodno. Moraš misliti na njih prije izbora haljina i pitati im što im odgovara. To se, naravno, odnosi na stil haljine, ali i na cijenu. Nemaju svi iste mogućnosti, ali sigurno sve žele izgledati lijepo na vjenčanju svoje prijateljice.

Zato: ne boj se napraviti koji kompromis!

Bright pink bridesmaids dresses, Maids to Measure
Izvor fotografije: www.lovemydress.net

Misli na njihove financijske mogućnosti

Kao što smo već rekli, ovo se odnosi na haljine. Ali, razmisli o tome i pri planiranju drugih stvari. Znaš da troškovi za djeveruše nisu mali, pa se možete dogovoriti da ti ne kupuje svaka poklon i za svadbu i za djevojačku. Nego da za djevojačku sve zajedno kupe ili naprave nešto posebno.

Tako ćeš ih bar malo rasteretiti i pokazati im da misliš na njih!

Ostanite prijateljice

Ovo se možda čini očito, ali sa svom dramom, žurbom i stresom oko vjenčanja, lako se zaboravi.
Nije neobično da se djeveruše naljute na mladenku jer su svi pod pritiskom, a nitko se ne brine da održi zdravu komunikaciju. Može doći do svađa i prepirki, do nesporazuma i do neugodnih situacija.

Važno je znati da je to normalno, ali da se pokušate izvući iz osjećaja ljutnje ili nemoći u trenutku neke rasprave i shvatite da ste prije svega prijateljice i da je, na kraju krajeva, to najvažnije. Nemojte dopustiti nekom malom nesporazumu da to uništi.

Izvor naslovne fotografije: Canva