Medeni mjesec bez dizanja kredita

Medeni mjesec bez dizanja kredita

Uz sve troškove koji prate vjenčanje, tu je još i medeni mjesec! Jako ga želite provesti na nekoj predivnoj i romantičnoj destinaciji. Želite ga se zauvijek sjećati s osmijehom na licu, ali niste spremni zbog njega godinama otplaćivati kredit. Nećete ni morati! Naučite kako uštedjeti na medenom mjesecu uz ovih nekoliko savjeta.

Promjena valuta

Ovo je detalj oko kojega se lako zeznuti. U svoj toj gužvi, zaboravite razmijeniti novac i ostavite to za aerodrom. To je u redu ako idete promijeniti novac za kavu, ali ne ako mijenjate velike svote novca. Kupoprodajna vrijednost neke valute uvelike ovisi o mjenjačnici, a ponuda je za klijente najlošija upravo na aerodromima i sličnim prometnim mjestima. Zato je najbolje da skokneš u kvartovsku mjenjačnicu i dobiješ najveću vrijednost za novac.

Planirajte unaprijed

Ovo je naš savjet za sve aspekte svadbe, ali pogotovo za medeni  mjesec. Iskoristite te first minute ponude za luksuzne aranžmane ili uštedite puno novaca na early bird avionskim kartama! U svakom slučaju, odmah na Google i pretražujte zajedno destinacije iz snova!

planiraj-unaprijed
Izvor fotografije: freepik.com

Posebne ponude

Puno je prednosti ako se odlučite za aranžman s nekom turističkom agencijom. Cijelo putovanje onda je na njihovim leđima, a vi se možete samo opustiti i uživati u svadbi i medenom mjesecu iz snova.

Također, turističke agencije često u svoje aranžmane uključuju neke pogodnosti koje bi vam kao mladencima dobro došle. Tako možete s njima dogovoriti da u aranžman uključe, primjerice, šampanjac u sobi za mladence, posebni spa tretman za parove. Ili, jednostavnije, kasni check out iz hotela da se dobro naspavate prije puta.

posebna-ponuda-za-medeni-mjesec
Izvor fotografije: freepik.com

Mini medeni mjesec

Ako je svadba usred sezone, teško je za pristojne novce naći dobar aranžman u nekoj od popularnih turističkih zemalja. No, ne brinite, možete za nakon vjenčanja isplanirati jedan mini medeni mjesec od nekoliko dana. Čisto da se malo odmorite i opustite, i ne mora biti daleko. Možete ostati u granicama Hrvatske i uživati, primjerice, u ljepotama Istre i Kvarnera ili dalmatinskih otoka i Dubrovnika.

Na jesen onda možete na pravi medeni mjesec gdje god vam srce poželi. Uštedjet ćete puno na ovoj promjeni datuma, a jesenske su temperature ionako bolje za razgledanje lokaliteta.

Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Provjerite kalendar

Kad se odlučite za destinaciju, provjerite pada li vaše putovanje na neki praznik ili festival u toj zemlji. Ako jest, probajte odgoditi samo za koji dan. Cijene prijevoza i smještaja su za blagdane često puno više nego na obične dane!

Neka svi znaju!

Od hotela, preko taksija, pa sve do restorana. Svugdje možete dobiti neke posebne pogodnosti ako samo spontano ubacite u razgovor da ste na medenom mjesecu. Svi vole sretne, zaljubljene mladence, a besplatan desert ili doručak u krevet sigurno će učiniti vaše putovanje još ljepšim i nezaboravnijim!

Izvor naslovne fotografije: Canva