Kako biti gost na vlastitom vjenčanju?

kolmuna-gost-na-vjencanju

Svi znamo koliko su vjenčanja stresna. Istraživanje, obilaženje cvjećara, fotografa, lokacija, isprobavanje vjenčanica, slaganje popisa uzvanika, petljanje rodbine, izmjena popisa. Pa onda još kaparenje nakon prvih dogovora i odabir dekoracija. Pa ona još? Hmm. Više ne znam ni sama. Poznato?

Ono što je najgore, proces organizacije traje prilično dugo, najčešće mjesecima (a nekad i godinama). Naporan je. Svakodnevno je prisutan. Svaki dan se treba donijeti neka odluka. Sve se treba istraživati i pratiti. Počneš pucati po šavovima, najradije bi prekinula sa zaručnikom, nije ti jasno kako ćete ovo preživjeti. I onda kada dođe taj najvažniji dan, veliki dan, dan vjenčanja – ti jedva čekaš da sve bude gotovo!

Ajme, ne zvuči li to grozno? Toooliko se veseliš, maštaš o tom danu (priznajmo, bar jednom smo kao male razmišljale o svom vjenčanju. Znam da ja jesam 🙂 ). I onda ti na kraju sve to prisjedne.

Kao organizator vjenčanja, imam samo jednu želju…

Moja želja je da više niti jedna mladenka na svoj dan vjenčanja ne pomisli „Jedva čekam da sve ovo završi.“

Na našem području (još uvijek) nije u potpunosti uobičajeno angažirati organizatora vjenčanja. Nije usluga koju automatski podrazumijevamo da ćemo uzeti. A ako se mladenka ne odluči za organizatora – sve ostaje na njoj samoj. Naravno, tu dolaze u pomoć zaručnik, roditelji, prijateljice, rodbina i sl. Ali, realno, najveći dio posla, istraživanja i odlučivanja je na samim mladenkama.

Kako bi napravila most između „sve je na meni“ i „angažirat ću organizatora“, pala mi je na pamet jedna ideja – napravit ću online program! Online program za mladenke! Mladenke koje same žele organizirati svoje vjenčanje, ali žele pomoć stručne osobe i osobu od povjerenja za podršku!

I tako je nastao program „U 6 tjedana do savršenog vjenčanja“. Napokon je moguće da sama organiziraš svoje vjenčanje, ali da te u tom procesu vodi i podržava profesionalna organizatorica vjenčanja!

anamarija-kovacic-kolumnistica
Autor: Andrea Prusina Kovač @andreaprusinakovac

U 6 tjedana do savršenog vjenčanja

Cilj programa je približiti posao organizatora vjenčanja i pomoći mladenkama u planiranju i organizaciji njihovog najvažnijeg dana.

Program traje 6 tjedana tijekom kojih se na tjednoj bazi kroz video materijale obrađuju određene teme. Video materijali su popraćeni radnim zadacima, za lakše praćenje i planiranje, a jednom tjedno se sastajemo na ZOOM platformi. Tada odgovaram na sva pitanja, međusobna smo si podrška te dijelimo ideje i inspiraciju.

Mladenka će tijekom i nakon programa u svakom trenutku TOČNO znati koji joj je sljedeći korak u procesu planiranja vlastitog vjenčanja.

Neke od tema koje obrađujem na programu su:

  • planiranje budžeta
  • evidencija troškova
  • odabir lokacije
  • vrste ceremonija
  • određivanje stila vjenčanja
  • izrada moodboarda
  • aktivnosti po mjesecima
  • što podrazumijeva koordinacija vjenčanja
  • izrada hodograma za dan vjenčanja
  • tips&tricks – savjeti iz iskustva

Glavni moto ovog programa je: bez muke i stresa do savršenog vjenčanja!

Nije li genijalan osjećaj znati da iza sebe imaš osobu koja ti čuva leđa? Osobu koja zna što radi i što ti trebaš raditi da ne dođe do stresa, kaosa i zaborava?

Nije li genijalno biti gost na svom vjenčanju?

Izvor naslovne fotografije: Andrea Prusina Kovač @andreaprusinakovac

Anamarija Kovačić je magistra ekonomije i certificirana organizatorica vjenčanja, a njena najveća strast je - organizacija. Osoba je koja cijeni obitelj, prijateljstvo, ljubav, iskrenost i optimizam. Organizacija vjenčanja za nju predstavlja idealan spoj temeljnih vrijednosti s organizacijskim sposobnostima kojima želi pomoći drugima u stvaranju lijepih uspomena. Njezina Feshtaona je osmišljena s ciljem da pomogne onima koji imaju manjak vremena, nedovoljno ideja ili jednostavno ne znaju od kuda početi s organizacijom vlastitog vjenčanja. 

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se