Nije sve tako crno. Ovo su pozitivni učinci karantene na bračne odnose

Parovi i Karantena

Kako vrijeme sve više prolazi, svjedočimo brojnim pozitivnim učincima karantene na naš život.

Zbog socijalne izoliranosti, brojni parovi konačno imaju više zajedničkog vremena. Naravno, jedni će se kroz to razdoblje međusobno još više povezati, dok će se drugi udaljiti.

Kako bismo vam pomogle da ovo zajedničko vrijeme provedete na najbolji mogući način i iskoristite ga za dobrobit vašeg odnosa, pripremile smo vam nekoliko savjeta.

Pa krenimo.

Iskoristite vrijeme karantene za seksualno povezivanje

Mnogi su parovi u stresnim situacijama fizički manje intimni nego u normalnim okolnostima. Budući da ste sada većinu vremena zajedno, iskoristite to vrijeme za bolju seksualnu povezanost.

Ako već dugo vremena želite isprobati novi položaj ili tehniku, sad je odlično vrijeme za eksperimentiranje. Možete to učiniti u različito doba dana.

Na taj ćete način probuditi seksualnu iskru u vama koja se možda zbog raznih obveza ugasila.

seksualno-povezivanje
Izvor fotografije: freepik.com

Budite iskreni jedno prema drugome

U situaciji kada ste velik dio dana zajedno, teško ćete moći sakriti dijelove svog odnosa koji ne funkcioniraju.  

Zbog toga ćete možda doći u napast da se svađate što vam nikako ne ide u prilog.

Umjesto toga, otvoreno razgovarajte. Slušajte jedno drugog te tražite rješenja svojih problema umjesto da se fokusirate samo na ono što ne funkcionira.

Podsjetite se na ono što vas čini dobrim timom

Vrijeme izolacije odlično je da se podsjetite kako ste vas dvoje super tim. Zajedničkim snagama odrađujte svoje obveze, bilo da je riječ o kupovini namirnica, čišćenju kuće ili uređenju vrta.

Zajedničko kuhanje, pranje suđa ili briga oko djece dodatno će stvoriti osjećaj dobrog timskog rada i produbiti vaš odnos.

Stvorite naviku obavljanja obveza u dvoje i zadržite je i nakon što karantena završi.

karantena-brak
Izvor fotografije: freepik.com

Budite podrška jedno drugom

Zbog socijalne izoliranosti, veća je vjerojatnost da će vam se partner obratiti za emocionalnu podršku. Umjesto da pohrli svojim prijateljima i njima se požali na probleme koji ga muče, sada ste mu vi prva osoba kojoj se može obratiti.

Zapamtite, partner bi uvijek trebao biti prva osoba kojoj se možete obratiti kad vas nešto muči. Na taj način stvarate jaču emocionalnu povezanost i izgradnju međusobnog povjerenja.

Ako još do sada niste, naučite prihvatiti međusobne razlike. Primjerice, nekog gledanje vijesti smiruje dok su drugom vijesti okidač za stres.

Uvažavajte drukčija mišljenja i stavove te pronađite rješenja koje ćete oboje moći prihvatiti.

Zajedničko vrijeme u izolaciji dano vam je za izgradnju jačeg i boljeg odnosa. Iskoristite ga najbolje što možete!

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se