Artium weddings Croatia: Upoznajte kreativni trojac kojem je u dizajnu vjenčanja samo nebo granica

Naslovna fotografija: Tomica Rašetina Photography

Princeza.hr najveći je portal specijaliziran za vjenčanja u Hrvatskoj i Regiji. Kako bismo podržali poduzeća koja se bave pružanjem usluga i proizvodnjom/prodajom proizvoda za vjenčanja, u razdoblju od 23.3.2020. do 15.4.2020. nudimo besplatnu reklamu svim poduzećima iz branše koja su pogođena koronavirusom. Saznaj više

Dame i gospodo, upoznajte Katarinu, Armina i Anđelu, kreativni trojac iz Labina koji se krije iza agencije za vjenčanja ARTIUM WEDDINGS i pokriva sve aspekte dobro organiziranog i kreativno oblikovanog vjenčanja. Dok ženski dio tima, Katarina i Anđela, potpisuju vjenčanja vještom organizacijom, dekoracijom, koordinacijom i brzim rješenjima za svaku nepredvidljivu situaciju, jedinog muškarca u timu, Armina, zapale su logistika i tehnička rješenja, ali i vrsno poznavanje glazbene scene, na kojoj je i sam prepoznat u slobodno vrijeme. Tu su još brojni, ali ne i manje važni vilenjaci, koji se pod vodstvom ovog trojca brinu da se sve na dan vašeg vjenčanja odvije u najboljem mogućem redu.

PRINCEZA: Draga Anđela, odakle ideja za agenciju za organizaciju vjenčanja? Ispričajte nam početak vaše lijepe bajke.

ANĐELA: Ideja se rodila iz želje za promjenom, bijegom od poslova koji su se pretvorili u rutinu. Htjele smo nešto što zahtjeva kreativnost i ne može se pretvoriti u kolotečinu. Od obitelji i prijatelja prepoznate smo kao osobe koje imaju smisla za lijepo te smo sklone dobroj organizaciji, tako da podrške nije nedostajalo. Otvorene smo prema raznim idejama i to je nešto što nas izdvaja naspram drugih agencija na tržištu. Ne volimo se zatvarati u okvire običaja i standarda, već otvaramo krug mogućnosti i širi pogled. Smatramo da je poseban dan naših klijenata zaista poseban, samo ako je onakav kakav oni žele da bude. Zato uvijek uvažavamo sve prijedloge naših mladenaca, a na nama je da onda sve skladno ukomponiramo.

tomica-resetina-fotografiranje-vjencanja
Tomica Rašetina Photography
kristijan-ribaric-photography
Kristijan Ribarić Photography

PRINCEZA: Nudite planiranje vjenčanja, no koje sve sitne usluge to planiranje uključuje? Ne radi se samo o ugovaranju datuma i lokacije, zar ne?

ANĐELA: Tako je. Planiranje vjenčanja počinje zajedničkom potragom lokacije, no nakon toga je potrebno organizirati još gomilu svega za taj dan. Od pronalaska fotografa, benda, slastica do onih najsitnijih detalja. Uz organizaciju i koordinaciju na dan vjenčanja, mi zapravo nudimo i uslugu dizajna i dekoracije koji su postala naša posebnost.

No osim planiranja cijelog vjenčanja, voljela bih spomenuti da budućim mladencima nudimo i mogućnost ugovaranja pojedinačnih usluga, kao što su savjetovanje, dizajn, koordinacija ili samo dekoracija vjenčanja, ako mladenci žele organizirati sve sami. Isto tako, često preuzimamo započetu organizaciju, nakon što našim klijentima to postane previše stresno te se ipak odluče sve prepustiti profesionalcima.

PRINCEZA: Puno se u posljednje vrijeme priča o wedding designeu, no što je to zapravo? Možete li našim čitateljima približiti ovaj strani pojam koji je tek nedavno zaživio na našim prostorima?

ANĐELA: Wedding design je vizualna estetika samog vjenčanja, objedinjuje temu, paletu boja i prepričava priču svakog para. Dizajn smatramo jako bitnim! Iako smo svjesni da je još nedovoljno prisutan na našim prostorima, mi ga pokušavamo implementirati pod obavezno. Uz silne inspiracije koje je danas vrlo lako pronaći bilo gdje na internetu, mladenci se ponekada znaju izgubiti u moru opcija. Zbog toga je potrebno napraviti dizajn vjenčanja u samom početku, jer već odabir lokacije može diktirati u kojem bi smjeru sve trebalo ići. Kada se mladenci odluče za dizajn, lakše je sve drugo odabrati i pobrinuti se da ništa neće viriti iz cjeline već će sve biti skladno i s ukusom.

indigoblue-fotografija-vjencanje
IndigoBlue
indigo-blue-mladenci
IndigoBlue

PRINCEZA: Kakva vjenčanja su vaša uža specijalnost? Radite li isključivo manja i srednja vjenčanja ili su vam gušt velika vjenčanja? Što se danas uopće traži, kada je u pitanju veličina svadbene proslave i objasnite nam, zašto su mladenci toliko ludi za Istrom?

ANĐELA: Najviše radimo vjenčanja od 100-tinjak gostiju te su nam takva i najdraža. Naglasak je na detaljima, bliskim ljudima i opuštenim zabavama. Zbog lokacija na kojima djelujemo, koje obično nemaju mogućnost primiti veći broj ljudi, vjenčanja se obično kreću do 130 gostiju za domaća te do 60-ak gostiju za strana vjenčanja.

A zašto su ludi za Istrom? (smijeh) Smatramo da se razlog krije u tome što Istra obiluje prirodnim ljepotama i mjestašcima, što uz obalu, što u unutrašnjosti, iz kojih se preljeva romantika. To su lokacijama gdje „ne treba puno da bi bile savršene“.

PRINCEZA: Anđela, jako smo znatiželjne! Da imate na raspolaganju sve moguće resurse, kako bi izgledalo „vjenčanje iz snova“ iz vaše perspektive, dakle perspektive organizatorice vjenčanja?

ANĐELA: Vjenčanje iz snova mora biti odraz samih mladenaca i mora proteći sa što manje stresa, što je naša misao vodilja kod svakog vjenčanja. Iz moje perspektive savršeno vjenčanje bilo bi na otvorenom, opušteni prijem gostiju, lokacija  koja se ističe vizualno i gastronomski. Cijelo vjenčanje zaokruženo sa suradnicima profesionalcima koji uživaju u svom poslu, to je recept za izbjegavanje nepotrebnog stresa. Kao vizualni tip osobe, posebnu bih pažnju posvetila dizajnu i dekoracijama, prateći nezaobilazne trendove u boho stilu. Neovisno o resursima vjenčanje iz snova ima, po našem iskustvu, naglasak na onome bitnom a to je dobra hrana i vesela zabava u krugu najdražih nam ljudi.

artium-weddings-labin
IndigoBlue

PRINCEZA: Nastavno na prethodno pitanje, koji su to trendovi u organizaciji vjenčanja u 2020.? Iako smo već puno pisale o njima na portalu Princeza.hr, znamo da čitateljice uvijek rado pročitaju još nekoliko redaka na tu temu.

ANĐELA: U 2020. nastavlja se trend prijašnjih godina, barem kada je u pitanju koncept vjenčanja. Vjenčanja na otvorenom su sve popularnija, kao i zabave koje se nastavljaju na isti način, te lokacije s rustikalnim štihom. Trend se najviše mijenja u obliku dizajna i dekora u kojem prevladavaju elegantnije bijelo-zelene kombinacije ili jarke snažne boje na podlogama u prirodnim tonovima, koje najviše možemo naći u boho temama koje sve više uzimaju maha.

No mogu također podijeliti s vama da su mladenci napokon postali odvažni i svoji, zbog čega mi je baš jako, jako drago. Nedavno smo dobile baš jedan simpatičan zahtjev. Klijenti su veliki ljubitelji prirode i životinja, zapravo mislimo da opušteniji par nikad nismo upoznali.  Vjenčanje je zamišljeno na farmi sa životinjama koje slobodno šeću  među gostima  te su tako i sami uzvanici vjenčanja. Nažalost, cijeli projekt nailazi na niz raznih problema koje se mogu dogoditi, ali nadamo se da ćemo moći bar do neke mjere ideju ostvariti.

krisitjan-ribaric-photography
Kristijan Ribarić Photography
artium-vjencanja-labin
Tomica Rašetina Photography

PRINCEZA: Svakog para koji razmišlja o tome da unajmi organizatora vjenčanja, pita se, koliko to zapravo košta. Možete li nam okvirno navesti cijenu za organizaciju jedne svadbe?

ANĐELA: Odlučile smo se za opciju cijene temeljem broja gostiju, koja može varirati ovisno o kompleksnosti vjenčanja i samih želja mladenaca. Prosječna cijena za organizaciju vjenčanja od 50 do 80 ljudi je oko 5 do8% prosječnog budžeta za cijelo vjenčanje. Cijena uključuje koordinaciju vjenčanja koja je neophodna kako bi bile sigurne da su mjeseci planiranja  uspješno sprovedeni u djelo.

PRINCEZA: Anđela, od srca hvala na ugodnom razgovoru i savjetima za naše mladence. Za kraj bismo još molile da spomenete, gdje naši mladenci mogu vidjeti svadbe koje je vaš kreativni trojac organizirao i kako parovi mogu dogovoriti suradnju s vama?

ANĐELA: Naše radove svi mogu vidjeti na društvenim mrežama Artium weddings Croatia i web stranici www.artium.arka-level.hr, gdje nas također mogu kontaktirati putem kontakt podataka navedenih na istima, kako bi dogovorili sastanak i upoznali nas J.

PRINCEZA: Hvala Anđela, neka vam je sa srećom!

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se