Želite se vjenčati unatoč koronavirusu? Možete, ali uz određeni kompromis

Zabrana okupljanja već nam je svima dobro poznata, no vi se i dalje nadate nekoj pozitivnoj vijesti?

Dugo ste planirali taj dan, sve se odvijalo baš onako kako ste htjeli i dogodi se potpuno neočekivana situacija poput koronavirusa.

Svjesni ste da odgađanje vjenčanja zahtijeva dodatno vrijeme i trud, a dvorana i bend koji ste željeli imati na svom vjenčanju zauzeti su u narednim mjesecima.

Što kažete na to da unatoč situaciji s koronavirusom održite svoje vjenčanje?

Ovo je super prilika da napravite vjenčanje kakvo ni u snu niste mogli zamisliti i o kojem ćete s radošću pričati svojoj djeci.

Vjenčanje u doba koronavirusa

Mnogo parova odlučilo je unatoč koronavirusu izreći svoje sudbonosno „da“.

Što se tiče sklapanja braka u crkvi, to trenutno nije moguće zbog trajanja korizme.

No prema preporukama Stožera civilne zaštite RH, moguće je održati vjenčanje pred matičarem, a nakon korizme i u crkvi, ali u krugu najuže obitelji.

Odluka se odnosi na razdoblje od 20. ožujka do 20. travnja ove godine. Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Potrebno je držati razmak od dva metra između osoba u zatvorenim prostorima.

Osim toga, mladenci moraju održavati higijenu prigodom svečanog čina tako da je obavezna dezinfekcija ruku pri ulasku u prostorije.

Prozori trebaju biti otvoreni, mladenci trebaju nositi rukavice i vlastite olovke dok se vjenčani listovi uručuju u mapama koje nisu plastične.

korona-virus-vjencanje

Održite nezaboravno vjenčanje u doba koronavirusa

Dakle, zašto ne biste ovu situaciju iskoristili da svoje vjenčanje održite na potpuno drugačiji način?

Primjerice, jedan par iz New Yorka planirao je detaljno svoju svadbu 21. travnja za 200 ljudi, no zbog situacije s koronavirusom odgodili su proslavu, ali ne i samo vjenčanje.

Vjenčali su se na krovu njihove zgrade u prisutnosti petorice prijatelja. Umjesto ukusnih specijaliteta i egzotičnih koktela, mladenci su prisutne poslužili burgerima.

Savjetujemo i vama da otpustite sve tradicije te budete slobodni i kreativni kako god vam se prohtije.

nezaboravno-vjencanje-korona-virus

Što kažete na ideju da pozovete svoje uzvanike da prate vaše vjenčanje putem Skypea? Zvuči fantastično, zar ne? 😀

Na taj način mogu prisustvovati vašem vjenčanju svi, oni koji su u samoizolaciji ili pak žive u drugim zemljama. Sigurne smo da će se odazvati i biti oduševljeni idejom jer to se ne događa svaki dan!

Ako navedena ideja nije izvediva, možete snimiti obred vjenčanja i poslati uzvanicima snimku za uspomenu.

Savjetujemo vam da smislite neku ludu ideju i provedete je u djelo. Neka dan vašeg vjenčanja vama i vašim uzvanicima izmami osmijeh svaki put kad pomisle na njega.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se