Kratki vodič: Kako odabrati svog vjenčanog kuma?

Prilikom planiranja vjenčanja sve su odluke važne, ali među najvažnijima je svakako odabir vjenčanog kuma.

Vjenčani kum trebao bi biti tvoj najveći oslonac, netko tko je uvijek spreman pomoći, bodriti te i smirivati pa čak i organizirati momačku večer.

Ako bez imalo razmišljanja možeš navesti takvu osobu, ti si pravi sretnik! No, što ako nemaš ideju tko bi mogao biti tvoj vjenčani kum? Ili pak imaš nekoliko takvih osoba i ne možeš se odlučiti samo za jednu?

Uzmi si vremena i dobro razmisli o svojim željama, a svakako uzmi u obzir i savjete koje ti donosimo u nastavku.

Ne moraš slijediti tradiciju za odabir vjenčanog kuma

Postoje različiti tradicijski običaji koji neki ljudi prakticiraju i danas. Jedan od njih je i odabir kumova pa najčešće to bude otac, brat ili bliski rođak.  

No, ti ne želiš slijepo pratiti tradicijske običaje i želiš sam odlučiti za sebe, zar ne?

To je u redu jer to je tvoj dan i najvažnije je kako se ti osjećaš. Savjetujemo ti da iskreno porazgovaraš sa svojima i daš im do znanja koliko ti to znači. Sigurni smo kako i oni žele da budeš sretan.

vjencani-kum-tradicija

Ne trebaš vratiti kumstvo

Bio si vjenčani kum prijatelju ili rođaku i razmišljaš kako bi trebao uzeti nekog od njih?

Imaj na umu da se kumstvo ne treba vraćati. To je jednostavno tvoj dan, a uspomene koje ćeš stvoriti ovise o osobama s kojima ćeš biti okružen.

Biraj vjenčanog kuma srcem, a ne razumom

Odlučio si za kumstvo pitati nekog od svojih prijatelja? Savjetujemo ti da ga biraš srcem, a ne razumom. Možda će te privući novčani status te osobe, ali zapamti, svog vjenčanja sjećat ćeš se po tome kako si se osjećao, a ne po poklonima koje si dobio.

Tvoj vjenčani kum ne mora biti prijatelj iz djetinjstva, to može biti i onaj kojega poznaješ i kraće.

Najbitnije je da imaš povjerenja u tu osobu i da s njime možeš podijeliti sve životne trenutke, one lijepe i one manje lijepe.

vjencani-kum-prijateljstvo

Može li se potencijalni kum nositi s aktivnostima vjenčanja?

Od svog vjenčanog kuma zasigurno očekuješ da sudjeluje u svim aktivnostima koje prethode vjenčanju, zar ne?

Pritom imaj na umu može li se on nositi s time. Primjerice, ako radi izvan zemlje ili je nedavno postao otac ili pak ima novčane probleme, to bi moglo predstavljati izazov. Dobro razmisli o tome.

No, ako smatraš da je upravo on osoba koju želiš za svog vjenčanog kuma, savjetujemo ti da iskreno porazgovarate i pokušate pronaći način kako da izvučete najbolje iz ove situacije. Eto, nadamo se da smo ti pomogli i želimo ti mnogo sreće u odabiru tvog vjenčanog kuma.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se