Trebam li kupiti poklon ako ne mogu na vjenčanje na koje sam pozvana?

Trebam li kupiti poklon ako ne mogu na vjenčanje na koje sam pozvana?

Ako ti se najmanje jednom dogodilo da nisi mogla otići na vjenčanje na koje si pozvana, onda si se zasigurno suočila s dilemom. Trebaš li, unatoč tome što ne ideš na vjenčanje, kupiti poklon?

Ne postoji određeno pravilo koje ti nalaže da moraš kupiti poklon.
Uvijek se cijeni ako kupiš poklon za vjenčanje, ali nije problem ako ga ne kupiš. Da bi lakše odlučila trebaš li kupiti poklon iako ne ideš na vjenčanje i kakav bi taj poklon trebao biti, donosimo ti nekoliko savjeta .

Kako odbiti poziv na vjenčanje?

Čim odlučiš da nećeš nazočiti vjenčanju, nazovi mladu ili mladoženju.

Nemoj im javljati u zadnji čas ili im uopće ne javiti zato što oni konačan broj gostiju moraju javiti sali i keteringu, a i tvoj nedolazak im otvara mogućnost da pozovu nekog drugog.

Bilo bi nepošteno da mladenci uslugu plate više nego što bi trebali, samo zato jer ih ti nisi mogla nazvati. Poslati poruku ili otići s njima na kavu.

Kupnja poklona ovisi o tome zašto odbijaš poziv

Poziv na vjenčanje možeš odbiti iz brojnih razloga. Taj dan možeš biti na putu ili zauzeta na neki drugi način. Možda ne poznaješ mladence dovoljno dobro, trenutno nemaš novaca na bacanje ili ti se jednostavno ne ide.

Ako imaš financijskih problema, ne trebaš biti pod pritiskom da kupiš poklon.
Lijepa čestitka će biti dovoljna.

Također, ako mladence ne poznaješ dovoljno dobro, hoćeš li kupiti poklon ovisi isključivo o tvojoj dobroj volji. Međutim, ako su mladenka ili mladoženja, ili oboje, tvoji bliski prijatelji i žao ti je što nisi mogla doći na vjenčanje, poklon će biti pokazatelj koliko ti je stalo do njih .

Slanje poklona ako nisi pozvana na vjenčanje

Ako nisi pozvana na svadbu, svejedno možeš kupiti poklon.
Bitno je da ne pretjeraš, zbog čega je grupni poklon za vjenčanje odlična ideja.

Primjerice, udaje ti se kolegica s posla.
Možeš zajedno sa svojim kolegama kupiti neku sitnicu jer ćete na taj način pokazati da ste sretni zbog nje, a pritom joj nećete izazvati grižnju savjesti jer vas nije pozvala na vjenčanje.

Koji poklon kupiti ako ne ideš na vjenčanje?

poklon-za-vjencanje

Uvijek možeš dati gotovinu u čestitki, iako je to prikladnije ako si došao na vjenčanje.
Onima koji ipak nisu došli preporuča se da ipak kupe pravi poklon, osobito ako planiraju potrošiti manje novaca. Ako mladenci imaju registar darova koje žele, samo odaberite nešto s popisa.
Ako ne posjeduju registar, ne možete pogriješiti s kristalnom zdjelom, stalkom za tortu i slično.

Možete kupiti i lijepe jastučnice ili deke i košare za piknik, nećeš pogriješiti.

Ukoliko dobro poznaješ par i znaš da će im dobro doći članska iskaznica za kino s kojom mogu ostvariti popuste ili da im je velika želja otići na tečaj kuhanja, ne ustručavaj se pokloniti im to.

Iako su ti pokloni nekonvencionalni, ako je to ono što oni žele ili trebaju, pokloni im baš to!

Izvor naslovne fotgrafije: Canva