Pozadinska glazba na svadbenoj večeri – kako je izabrati?

Pozadinska glazba na svadbenoj večeri – kako je izabrati?

Jedna od važnijih komponenata svadbi za mnoge je parove glazba.

Posvećuju dosta vremena pronalasku bendova čiji bi im izričaj i repertoar najviše odgovarao. Sastavljaju popise pjesama, odlaze na probe kako bi vježbali svoj prvi ples uz odabranu pjesmu.

Glazba je važan dio vjenčanja jer prati cijelu svečanost, kontrolira atmosferu i stvara ugođaj primjeren za svaku fazu eventa. Međutim, upravo je jedna faza posebno škakljiva po pitanju izbora glazbe, a to je vrijeme svečane večere u kojemu su svi, uključujući i bend, za stolovima, pričaju i uživaju u hrani.

Glazbena lista za vrijeme obroka

I za takve trenutke potrebno je imati spremnu neku primjerenu glazbu.

Neki parovi mole bend da predloži repertoar pa oni obično puste neke snimljene obrade popularnih pjesama.

No, ako ne želite izbor pozadinske glazbe prepustiti slučaju ili ukusu vašega benda, trebali biste razmisliti o tome kakvu biste muziku voljeli čuti dok se družite s gostima za stolom ili režete tortu.

Za ovakve prilike obično je najbolje odabrati neku relativno neutralnu glazbu. Nešto što neće privlačiti previše pozornosti, biti pretjerano glasno i tjerati na ples usred obroka. Naravno, ne bi bilo dobro ni uljuljati goste u prerani san nekim sporim, instrumentalnim melodijama.

Bilo bi najbolje odlučiti se za poznatu glazbu nekog žanra koji vama najviše paše, a nije odviše napadan.
Kao pozadinska bi se glazba dobro uklopio jazz i blues, elektronička glazba po vašem izboru ili jednostavno neke prozračne skladbe na akustičnoj gitari.

Internet je pun glazbenika koji rade obrade pop i rock pjesama uz pratnju akustične gitare – idealan ugođaj za večeru u društvu.

Ako vaša svadba ima neku temu, još bolje! Onda možete stvoriti (ili na internetu pronaći) playliste koje odgovaraju toj temi. Ukoliko je vaša tema, primjerice 1950-e, bez problema ćete složiti liste s ugodnim, nenametljivim i primjerenim jazz, rockabilly, klasičnim pop ili country skladbama.

prvi-ples-vjencanje
Izvor fotografije: freepik

Planirajte unaprijed

Nemojte čekati posljednji trenutak da sastavite svoje playliste.

Napravite to što ranije jer ćete, što se datum vjenčanja bude bližio, imati sve više obveza i možda nećete stići misliti na pozadinsku glazbu koja se, u usporedbi sa stvarima poput hrane ili ceremonije, doima sitnicom.

Ako ste u velikoj gužvi, ne morate brinuti. Internet je prepun odličnih i dugih lista među kojima ćete sigurno naći nešto što vam odgovara. Samo se pobrinite da je lista dovoljno duga – barem dva sata. Jer vjerujemo da želite glazbenu pratnju do kraja obroka (a znate da je na svadbama slijedova mnogo).

Pobrinite se i da koristite medij koji je dostupan u svadbenoj sali, bio to CD, USB stick ili jedan od programa koji omogućava uslugu reproduciranja glazbe kao što je Spotify.

U tom slučaju, da izbjegnete potencijalne probleme, provjerite postoji li pouzdana internetska veza. Kako se ne biste dodatno opterećivali, zamolite nekoga od gostiju u koje možete imati povjerenje ili nekog člana benda da se pobrine za to da playlista u svakom trenutku uspješno funkcionira.

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se