Sara Levarda: Shoolala cipele nastale su kao rezultat potrebe brojnih mladenki za udobnim cipelama s visokom potpeticom

cipele-vjencanje

Prilikom podučavanja mladenaca za njihov prvi ples, Sara je uočila da na tržištu nema lijepih i udobnih cipela s visokom potpeticom u kojima bi mladenke mogle nesmetano uživati na dan vjenčanja. Zahvaljujući podršci svoje obitelji, skupila je hrabrosti i odvažila se na veliki korak – pokretanje brenda Shoolala.

Upoznajte profesionalnu plesačicu i mladu poduzetnicu Saru Levardu koja će nam u nastavku ispričati nešto više o Shoolala cipelama. 😊

Princeza: Shoolala cipele danas su sinonim za lijepe, udobne i kvalitetne cipele s visokom potpeticom. Ispričaj nam ukratko kako izgleda proces izrade jednog para takvih cipela.

Sara: Pri kreiranju naših standardnih modela prvo polazim od materijala. Tražim neki koji će me inspirirati pa gledam uz koji model bi najbolje odgovarao. Pri odabiru modela, uvijek mi je najbitnije da, uz estetiku, ispunjava i parametre po kojima smo poznati, a to su udobnost i stabilnost. Naravno, uzimajući u obzir i detalje koje nas klijentice traže. Svi modeli cipela zapravo su rezultat dugogodišnjeg praćenja želja i potreba naših klijentica. Nakon toga kreće fizički proces, od odabira kalupa, izrade tabanice, gornjice, šivanja i lijepljenja kako bi došli do cipele kakvu sam zamislila. Sav proces proizvodnje obavlja se ručno od etabliranih proizvođača plesnih cipela u Italiji.

cipele-vjencanje

Izvor: Facebook stranica Shoolala

Princeza: Nastavno na prethodno pitanje, koje sve materijale koristite za izradu cipela?

Sara: Za izradu cipela koriste se vrhunski materijali, od silikonskih spužvi u potplatu koje daju tu posebnu udobnost, do finih koža, satena i tekstila s aplikacijama za gornjice. Također, izrađujemo i potpuno veganske cipele i zbog toga sam veoma ponosna.

Princeza: Postoje li već gotovi modeli cipela za vjenčanje koje mladenke mogu odabrati ili se cipele izrađuju isključivo po narudžbi? Koje boje cipela mladenke najviše biraju?

Sara: U našem showroomu nalaze se odmah dostupni modeli. To su naši standardni modeli, modeli koji su zapravo najčešće traženi. Naravno, ukoliko klijentice žele cipele od drugačijeg materijala ili drugačije potpetice i boje, tada se cipele izrađuju po narudžbi. Popularni modeli variraju kroz godišnja doba no mladenke uvijek traže model 126. Što se boja tiče, iz godine u godinu najpopularnije su bež i puderasto roze nijanse (kako bi ih i nakon svadbe mogle nositi), a zanimljivo je da zapravo postoji najmanja potražnja za bijelim cipelama – iako su svima baš takve cipele sinonim za vjenčanu cipelu.

shoolala-cipele

Izvor: Facebook stranica Shoolala

Princeza: Brojne mladenke, zapravo žene općenito, često se susreću s izazovom kako odabrati idealnu veličinu cipela. Što bi im savjetovala u tom slučaju?

Sara: Bit ću iskrena. Kod odabira veličine cipele danas dolazi do problema jer žene sve rjeđe nose cipele s potpeticom pa samim time teže prepoznaju onaj osjećaj kad je cipela „taman“, a kad je velika. Moj osobni izbor je komotna cipela, odnosno da u cipeli s potpeticom ima malo mjesta kad je isprobavate. Stopala nateknu nakon cijelog dana pa će im taj prostor biti prijeko potreban. Ako su cipele pripijene uz stopalo, nakon par sati nošenja, nažalost, dolazi do žuljanja.

Princeza: A što je s visinom potpetice? Postoji li idealna visina ili sve ovisi od mladenke do mladenke? Kakvu vrstu potpetice mladenke najčešće biraju?

Sara: Ne postoji idealna visina niti oblik potpetice za sve mladenke no postoji optimalna visina, a to je 8 centimetara. To je visina koja podiže, popravlja držanje, a s druge strane ne umara gležanj niti list noge. Prihvaćaju je i mladenke koje inače nose potpetice, ali i one manje vješte nošenju cipela s visokim potpeticama. Naravno, postoji izbor potpetica od 5 pa do 12 centimetara pa mladenke s raznim željama i potrebama mogu pronaći svoju idealnu potpeticu.

cipele-visoka-potpetica

Izvor: Facebook stranica Shoolala

Princeza: U jednom intervjuu si spomenula kako mladenke nakon vjenčanja mogu donijeti cipele na bojanje. Možeš li nam objasniti o kakvim je cipelama riječ? Koriste li mladenke često tu mogućnost?

Sara: Tako je, nudimo i opciju bojanja cipela od satena i tekstila. S obzirom da su vjenčane cipele najčešće nježnih boja, kao takve sklonije su prljanju. Ako se cipele ne mogu očistiti, možemo ih obojati u neku tamniju boju kako bi ih klijentice i dalje mogle nositi. Najčešće tu mogućnost koriste mladenke koje kupe bijele cipele za vjenčanje koje je kasnije zapravo teško nositi.

Princeza: Što bi savjetovala budućim mladenkama kada je u pitanju odabir cipela za vjenčanje?

Sara: Savjetovala bih im da prvo pronađu vjenčanicu, uzmu u obzir visinu budućeg supruga, pregledaju slike naših modela na društvenim mrežama, a zatim dođu kod nas u salon. Teško da postoji potreba mladenke koju ne možemo riješiti 🙂

stikle

Izvor: Facebook stranica Shoolala

Princeza: Za kraj, gdje čitateljice mogu pogledati postojeće modele cipela? Na koji način i gdje ih mogu kupiti/naručiti?

Sara: Sve naše odmah dostupne modele možete vidjeti na našoj web stranici, a isto tako sve nove te modele po narudžbi objavljujemo na našoj Facebook stranici te Instagram profilu. Narudžbu gotovih modela, ali i izradu po narudžbi mladenke mogu obaviti preko navedenih kanala, jednostavnom porukom u inbox, e-mailom na info.shoolala@gmail.com pa čak i WhatsApp porukom na naš broj: 0955266699. U trenutnoj „korona“ situaciji nudimo i opciju internet probe preko Google Meet-a gdje klijentice mogu razgovarati s nama kao da su u showroomu, pitati sve što ih zanima.

Također, možemo im pokazati modele cipela preko kamere. Naravno, tu je uvijek i opcija dolaska u naš showroom. Klijentice primamo prema dogovorenom terminu, a isprobavanje cipela se ne naplaćuje.

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se