MixyFlair Style: Dugogodišnje iskustvo miješanja koktela i zabavljanja gostiju prepoznala su i brojna slavna lica

Princeza.hr najveći je portal specijaliziran za vjenčanja u Hrvatskoj i Regiji. Kako bismo podržali poduzeća koja se bave pružanjem usluga i proizvodnjom/prodajom proizvoda za vjenčanja, u razdoblju od 23.3.2020. do 15.4.2020. nudimo besplatnu reklamu svim poduzećima iz branše koja su pogođena koronavirusom. Saznaj više

Danas vam predstavljamo Vjenceslava Madića Kishonija i njegov obrt MixyFlair Style.

Vjenceslav je veliki zaljubljenik u mixologiju (miješanje koktela) i flair (animaciju i show). Njegova ljubav prema ovom zanatu rodila se još 1988. godine kada je prvi puta počeo bacati čaše i praviti svoje prve koktele. Od tada je i njegova izobrazba krenula u tom smjeru.

Iako je završio brojne škole i tečajeve, a domaće i međunarodno iskustvo obogatilo je njegov život i rad, njegovu istinsku ljubav prema koktelima i sposobnost zabavljanja gostiju dokazuje to što ga kao vrhunskog mixologa prepoznaju brojni pojedinci u Europi i svijetu.

Omiljeno je lice i na vjenčanjima slavnih, no nećemo vam otkriti odmah sve – više saznajte u našem razgovoru s Vjenceslavom.

Princeza: Vjenceslave, kako je nastao obrt MixyFlair Style i kako je okolina reagirala na vašu djelatnost s obzirom na to da je obrt nastao još 1997. godine kada je vještina miješanja pića u Hrvatskoj bila relativna novina?

Vjenceslav: MixyFlair Style nastao je stjecajem okolnosti. Naime, u to vrijeme nije bilo moguće u Hrvatskoj učiti mixologiju i flair. No kako sam ja težio kvalitetnoj mixologiji, a volio sam zabavljati i goste, to nije bilo teško spojiti. U ono vrijeme malo je barmena to moglo. Oni koji su radili flair govorilo se da im kokteli nisu bili osobito dobri, a oni koji su radili tzv. klasiku bili su prilično dosadni. To je bila zapravo moja ideja vodilja, spojiti mixologiju i flair te sam to i učinio.

izrada-koktela

Izvor: Mixyflair Style

Najprije sam 1998. godine otvorio bar Bistro I, a odmah nakon toga i Matrix u kojima sam ponudio koktel kartu, a 2002. godine sam je unaprijedio svjetskim klasicima i svojim autorskim koktelima. Svoju ideju uspio sam ostvariti uz veliku pomoć mojih kolega koji su danas vodeći barmeni i menadžeri u mnogim zemljama. Tek od 2002. godine odlučio sam na nagovor prijatelja pokrenuti coctail catering i školu za barmene. 2003. godine zatvorio sam barove i posvetio se isključivo poduci barmena i coctail cateringu s naglaskom na vjenčanja i luksuzne evente. No sve je to bilo rezultat mog dugogodišnjeg domaćeg, ali i međunarodnog iskustva u Španjolskoj i Americi gdje sam i završio jednogodišnji studij za Bar Managera. Na konkurenciju nikad nisam gledao isključivo kao na konkurenciju već na nekoga tko ima istu ili sličnu viziju kao ja i želi je oplemeniti.

kokteli-vjenčanja

Izvor: MixyFlair Style

Princeza: Koliko se od 1997. pa sve do danas promijenila receptura koktela, ali i sam pristup koktelima? Jesu li kokteli kao mala crna haljina, uvijek u modi i hajdemo reći neka klasika?

Vjenceslav: Kad me to pitaju volim reći da je i televizor bio najprije crno-bijeli pa kasnije u boji, a danas svjedočimo i plazma i LED televizorima. Pritom mislim kako poanta koktela nikad neće nestati, recepture koktela se nadograđuju kao i vrste koktela i tehnike njihove izrade. Danas je normalno i da barmen bude casual obučen, tetoviran, s bradom i slično. Ali ono što je najbitnije je zapravo okus koktela i može se reći da ste toliko dobar barmen koliko se vaši kokteli piju u baru ili na proslavama.

ukusni-kokteli

Izvor: Mixyflair Style

Princeza: Znamo da imate uslugu Coctail Cateringa. Možete li, onako laički, objasniti našim čitateljima što je to i zašto bi ovako nešto trebali imati na svom vjenčanju?

Vjenceslav: Bit ću potpuno iskren, kokteli su luksuz i svatko tko želi barem jednom osjetiti dašak luksuza ne može pogriješiti sa koktelima. Naravno, može ako bira jeftinu uslugu, no tada će dobiti i manju kvalitetu. Moj savjet je da se na dan vašeg vjenčanja ne štedi na barmenu već da se gleda na kvalitetu koktela i onoga tko će ih raditi.

Izvor: Mixyflair Style

Princeza: Jesu li kokteli za svaki tip vjenčanja ili su više namijenjeni možda ponekom tematskom vjenčanju, recimo vjenčanju u stilu Jamesa Bonda? Piju li se kokteli uz određenu žanrovsku glazbu ili odgovaraju na bilo kakvu glazbenu pozadinu?

Vjenceslav: Koktele bi trebalo odvojiti od domaćih običaja, no zato su tematska vjenčanja top prigoda za koktele. Tu se ipak najbolje uklapaju. Što se tiče glazbe, nema neke određene glazbe za koktele, nego više ovisi o ljudima koji ih konzumiraju (gdje, na koji način i zašto).

Princeza: Kakvim parovima, budućim mladencima, biste preporučili svoje usluge i koliko one otprilike koštaju?

Vjenceslav: Preporučio bih svima koji su puni života i koji se tako osjećaju. Kad me ljudi angažiraju znaju da će dobiti vrhunsku uslugu s TOP opremom i performansom. To je moj adut jer nakon 30 godina izrade koktela i velikog broja odrađenih evenata, želim svaki event, odnosno vjenčanje napraviti vrhunski. Cijene ovise o količini i vrsti koktela, lokaciji te je li uključen i fire show ili neki drugi performans.

miksanje-koktela

Izvor: Mixyflair Style

Princeza: Opišite ukratko po vama jednu idealnu proslavu vjenčanja u kojem su glavna tema kokteli i fire show.

Vjenceslav: Hm, to ovisi o puno stvari, primjerice o ambijentu, broju uzvanika i godišnjem dobu. No jedno je sigurno, a to je da sve treba imati glavu i rep. Za početak je tu piće dobrodošlice, zatim stand up party do večere, a nakon večere posebna točka sa zapaljivim bocama (od jedne od čak četiri boce) uz pripadajuću glazbu. Na kraju je tu vrhunski performans pri izradi koktela i najzabavniji dio noći uz prigodnu glazbu. Želio bih naglasiti i kako se dekoracije koktela rade ručno sa svježim voćem i povrćem, a njihov izgled nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za izradu koktela koristimo vrhunska svjetska pića čime kvaliteta okusa dolazi do izražaja.

mixyflair-style-vjenčanje

Izvor: Mixyflair Style

Često na vjenčanjima radim/o posebne točke izrade koktela za mladence i kumove. To su uglavnom kokteli koji su autorski, posebnog dizajna, a tu je i performans koji traje oko 5 min ispred glavnog stola. Ono što bih definitivno preporučio je zabavno-plesna predstava „prava istina o koktelima“ koja traje 60 min, a može i kraće. To ne radi nitko u svijetu osim nas.

prava-istina-kokteli

Izvor: Mixyflair Style

Princeza: Uz sve što ste spomenuli, održavate i vlastite radionice za barmene te savjetovanja za HoReCa. Možete li nam ukratko objasniti o čemu se radi?

Vjenceslav: Da, osim organizacijom coctail cateringa i koktel performansama, od 2002. godine pružam i usluge poduke za barmene (Bartender) i voditelje (Bar Manager) u nekoliko kategorija: Osnove poduke, Napredni stupanj poduke – Master konobar, Brand Ambasador, Mixologyst Bartender, Mixylair Bartender, Bar Manager. Svaka poduka i različito traje te za sve poduke možemo doći u bilo koji hotel, restoran ili bar u Hrvatskoj, dok se poduka za Mixylair Bartendera jedino održava u Zagrebu. Također održavam i radionice o destilatima, odnosno o Škotskim viskijima, CRAFT džinovima te svjetski poznatim rumovima svih kategorija. Usavršio sam i znanje o praćenju vrhunskih Chef-ova s koktelima u slijedovima jela koje prezentiraju te održavam radionice i za to.

mixyflair-style-kokteli

Izvor: Mixyflair Style

Tu je još i ” CIGAR’S & RUM/WHISKY/GIN/WINE/COCKTAILS EXPERIENCE ”. Radi se o sljubljivanju i uparivanju različitih vrsta destilata unutar kategorija, a tako i različitih cigara. Uči se o pravilnom rezanju i paljenju cigara, o povijesti i različitosti duhana te sve što ste htjeli doznati o cigarama, a niste nikog mogli pitati. I za kraj, savjetovanje za HoReCa se odnosi na ideje glede nacrta koktel stanice i unutarnjeg dijela šanka te Bara općenito. Također, u mogućnosti smo postaviti ključ u ruke što podrazumijeva osmišljavanje i/ili provođenje koncepta poslovanja, osmišljavanje unikatnih koktela i ponude, ideje za izradu cjenika, traženje zaposlenika te edukacija istih.

mixyflair-style-radionice-koktela

Izvor: Mixyflair Style

Za kraj bih samo želio dodati da Mixyflair Style nije stil rada već način života svakog našeg profesionalnog barmena koji teži izgradnji međuljudskih odnosa u baru i izvan njega te svojim radom pridonosi razvijanju struke barmena u cijelosti.

Želite li saznati više o pripremi savršenih koktela za vjenčanje, ali i brojnih drugih usluga koje nudi Vjenceslav, pozivamo vas da škicnete njegovu web stranicu Mixyflair Style i Facebook stranicu Mixyflair Style, putem kojih mu se možete javiti i za suradnju.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se