Popularni ukrasi za torte

Već dugo razmišljate o idealnom svadbenom datumu, a sada ste konačno odredili dan kada ćete jedno pred drugome izreći sudbonosno “da”.

Moramo ti čestitati na tome, no imaj na umu da te čeka još mnogo posla. Moraš pronaći slobodnu svadbenu salu, rezervirati crkvu i matičara, odabrati cvijeće koje će odgovarati temi i stilu vjenčanja, odlučiti kakvom ćeš svadbenom tortom i slasticama zasladiti nepca vaših uzvanika i naravno još mnogo toga. 

Kako te čeka još brdo obaveza, odlučile smo ti priskočiti u pomoć, barem kada je riječ o dekoraciji svadbene torte!

Dekoracija svadbene torte 

Znaš i sama da je rezanje torte, nakon prvog plesa, običaj kada su u mladence sve oči uperene. No nisu samo mladenci ti koji su u središtu pozornosti, već znatiželjne goste zanima kakvu će to tortu mladenci razrezati. 

Kad smo se već dotaknule ove teme moraš znati da možeš birati između različitih vrsta, oblika, okusa, ali i cijena svadbenih torta. Jednom riječju, za taj najvažniji dan možeš odabrati tortu o kojoj si oduvijek maštala .

Nedostaje pak li ti ideje za cjelokupnu sliku torte, mi ćemo se pobrinuti za to jer ti u nastavku donosimo nekoliko prijedloga ukrašavanja svadbenih torti. 

Krenimo, dakle, redom! 

Fondant smjesa

Vjerujemo da si već kušala tortu prekrivenu onim finim i slatkim šećernim slojem koji svakoj torti daje posebnu čar. Mi ti savjetujemo svakako razmisliti o odabiru fondant smjese kojom je moguće izraditi privlačne detalje na torti. 

Izvor fotografije: www.satinice.com

Figurice

Ono po čemu su svadbene torte itekako prepoznatljive jesu slatke figurice mlade i mladoženje. Odaberi i ti jednu! 

Izvor fotografije: justcaketoppers.com
Izvor fotografije: Laurie Bailey Photography

Cvijeće

Sigurno si već i sama primijetila da brojne mladenke odabiru torte ukrašene cvijećem, bilo živim ili umjetnim. Odlučiš li se za ono u živoj varijanti, svakako porazgovaraj sa slastičarnom koja će ti praviti tortu da ono ne bude tretirano različitim kemikalijama. Ili već ako obožavaš živo cvijeće, osobi koju si angažirala jasno daj do znanja da zaštiti to cvijeće kako ne bi došlo u dodir s tortom.

Izvor fotografije: sweetrootblog.com

Papirnati ukrasi

Bez previše razmišljanja savjetujemo ti uzeti u obzir i popularni cake topper. Osim što se toperi pojavljuju u različitim bojama, motivima i dimenzijama, budi sigurna da će vrh tvoje torte očarati predivnim srcima, vašim inicijalima ili raznim natpisima za koje se već odlučiš.

Wedding Cake Topper With Family Name #weddingcake #toppers #cake
Izvor fotografije: instagram.com/abernethycenter

Koji ukrasi za torte su te najviše dojmili?
Izvor naslovne fotografije: Freepik.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se