Kako izabrati najbolje cipele za svadbu?

Štikle, balerinke ili čak tenisice? Bijele ili u boji?

Puno je upitnika kad su vjenčane cipele u pitanju. Dovoljno da ti se zavrti u glavi kad uđeš u trgovinu .

Cipele su ključna sastavnica tvog izgleda na dan vjenčanja, stoga je važno da odabereš najbolji mogući par. No, to nije nimalo lak zadatak. Trebaš imati u vidu puno čimbenika, od svoje visine do dužine vjenčanice. Pa krenimo redom!

Udobnost na prvome mjestu

Ceremonija vjenčanja i svadba traju dugo te ćeš u cipelama provesti veći dio dana (i noći), zato je važno da one budu udobne. Nemoj odabrati visoke pete ako ih inače ne nosiš. Sada nije vrijeme za eksperimentiranje.

Ako ih ipak očajnički želiš obuti, kupi ih dovoljno rano i postupno se privikavaj na visinu. Nosi ih kad god možeš. Ne nužno za izlaske.
U kući ili stanu ima dovoljno prostora .

Odaberi cipele koje odgovaraju stilu i dužini vjenčanice

cipele-za-svadbu

Sve žene znaju da cipele za svadbu treba uskladiti s haljinom. Stoga je dobar savjet da vjenčanicu ili barem materijal od kojeg je načinjena uzmeš sa sobom na probu cipela. Ako ne možeš u potpunosti uskladiti boju cipela i haljine, pokušaj odabrati onu koja odgovara ukrasima ili drugim detaljima na vjenčanici.

Kada isprobavaš haljinu uz odgovarajuće cipele, odmah ćeš znati hoće li ju biti potrebno kratiti ili načiniti druge preinake. Također nikad ne kupuj cipele prije vjenčanice. Samo se zapitaj što je važnije!

Mjesto i vrijeme održavanja vjenčanja igra važnu ulogu

Nije svejedno imaš li veliku ljetnu svadbu na otvorenom ili mali prijem u hotelskoj sali usred zimskih mjeseci. Budući da ćeš cipele kupiti prilično rano, mjesto i vrijeme vjenčanja trebaš imati na umu.

Bijela nije jedina boja

cipele-za-svadbu

Cipele za tvoju svadbu ne moraju nužno biti bijele. Zašto ne odabrati zlatne ili ružičaste, koje će odgovarati ogrlici oko tvog vrata ili boji vrpce u tvojoj kosi? Nemoj se bojati boja.

Malo manje tradicionalne cipele moći ćeš nositi i za druge prilike nakon dana vjenčanja.

Na kraju ti savjetujemo da nikako ne kupuješ vjenčane cipele online nego da obiđeš što više trgovina i isprobaš što više pari prije pronalaska onog savršenog.

Vrijedi li isto i za muškarce?! Ipak nećemo ići tako daleko .