Vjenčanje s ljubičastim detaljima – zašto NE?

Ljubičasta ti je najdraža boja i želiš ju uklopiti u svoje vjenčanje, ali ne znaš kako?
Ne želiš pretjerati, a s druge strane želiš da podigne sveukupan ambijent?
Donosimo ti nekoliko ideja za vjenčanje s ljubičastim detaljima 😃.

Vjenčanja s ljubičastim detaljima sada su popularnija no ikad! Mladenci se za tu kombinaciju osobito odlučuju ukoliko im je vjenčanje u rujnu i listopadu. Kombinacija je istovremeno klasična i elegantna, s daškom luksuza.

Ljubičasti aranžmani

Aranžmani od ljubičastog cvijeća kao što su kala ili alstromerija, u kombinaciji s bijelim stolnjakom, stvorit će prekrasan kontrast. Ako su stolovi okrugli, odaberi nekoliko ljubičastih cvjetova i stavi ih u vaze.

Stolovi ljubičaste dekoracije

Mnogima se ljubičasto bijela kombinacija čini prehladnom pa umjesto bijelih odaberu sive ili tamno ljubičaste stolnjake od sjajnog materijala i dodaju blijedo ljubičaste svijeće ili tamno ljubičaste salvete.

Ljubičasta torta

Sigurno si, kao gost na drugim vjenčanjima, vidjela i kušala torte svakakvih okusa, oblika, veličina, boja i izgleda. Pa zašto ti onda ne bi imala ljubičastu tortu na 4 kata ukrašenu cirkonima?

Takva torta izgleda luksuzno i s dozom ukusa. Možeš ju ukrasiti i različitim vrstama bijelog cvijeća ili imati tortu s bijelom glazurom ukrašenu ljubičastim cvijećem. Pusti mašti na volju 😆.

Ljubičaste haljine

Odi u kupovinu sa svojim djeverušama i neka si svaka izabere haljinu boje lavande koju će nositi na tvojem vjenčanju.

Haljine ne moraju biti u potpunosti iste, ali neka budu slične.
Boja lavande je izvrstan odabir jer je nježna, ženstvena i nije napadna.

Kako bi bila usklađena s njima, izaberi neki detalj poput naušnica ili vrpce u kosi ili oko struka u toj istoj boji. Na kraju krajeva, želiš li biti drugačija. S obzirom na to da su haljine u bojama sada u modi, možeš i sama prošetati jednom takvom haljinom do oltara, a djeverušama odabrati neku tamniju nijansu.

Ljubičasti buket

Cvijeće za buket birat ćeš s obzirom na to u kojem se godišnjem dobu udaješ. Ako želiš ljubičasto cvijeće, u jesen ćeš odabrati kalu ili delphinium. Zimi anemone, karanfile ili tulipane. U proljeće ljiljane, orhideje ili ruže, a ljeti cvjetovet poljupca, različke ili uresnice.

Buket ne mora biti u potpunosti ljubičasti. S nekoliko bijelih cvjetova možeš razbiti jednoličnost buketa ili ako se odlučiš za bijeli buket možeš dodati i nekoliko ljubičastih cvjetova.

Igraj se s bojama i kombiniraj različite nijanse ljubičaste boje 😉.