Evo zašto je festivalsko vjenčanje fenomenalna ideja

festivalsko-vjencanje

Budući da smo gotovo dvije godine proveli bez pravih festivala, to može biti tvoj izgovor za odabir festivalskog vjenčanja. Želiš li na vjenčanju postići nezaboravan dojam, hrana i piće najbolji su način da to postigneš. Bez obzira znači li to posluživanje zalogaja prije ceremonije na prijemu, švedski stol ili zalogaje poslije ponoći, postoji mnogo načina da učiniš nešto jedinstveno kada su u pitanju hrana i piće – a jedna sve popularnija opcija jest vjenčanje u stilu food truck festivala.

Pozdravi se s tradicionalnom puricom i suhim mesom, priušti svojim gostima sočna i kreativna jela koja ne jedu svakodnevno.

Savršena opcija za ležerna slavlja u svako doba godine

Najveća prednost jest ta da će to zasigurno biti jedinstveno iskustvo koje tvoji gosti neće uskoro zaboraviti. Za gurmanske parove to je također prilika da upoznaju svoje goste s raznolikim jelima koja nisu tradicionalna i domaća.

Food truck također je odlična opcija ako si odlučila organizirati vjenčanje ne otvorenom, privatnom posjedu koji nema svoju kuhinju, npr. polju, livadi ili šumi. Tada kamion s hranom može biti puno lakše i ekonomičnije rješenje od stvaranja prostora za kuhanje.

No to svakako ne znači da ne možeš imati festivalsko vjenčanje ako se udaješ na jesen ili zimi. Možeš improvizirati i prilagoditi kutak. Kao primjer može ti poslužiti Journal Xmas party koji se održao u Laubi.

dekoracija-vjencanje
Izvor fotografije: Canva

Bolna točka mogla bi biti dulje vrijeme čekanja na hranu, pogotovo kada se sve kuha po narudžbi jer jedan kamion otprilike može poslužiti oko 150 gostiju. Srećom, postoji mnogo načina da se to riješi. Razmisli o tome da zamoliš svog dobavljača da ograniči jelovnik na nekoliko jela i da nekoliko njih bude spremno dok gosti dođu po hranu. Ako planiraš veće slavlje, morat ćeš razmisliti i o rezervaciji više kamiona. Mnogi kamioni s hranom za velike događaje također nude mogućnost postavljanja stola sa svojom ponudom u stilu švedskog stola izvan kamiona, tako da se gosti lako mogu sami poslužiti.

Ideje za vjenčanje u stilu food truck festivala

Važno je da je prostor u kojem se održava slavlje usklađen s temom. Ukrasi ga u festivalskom stilu. Dodaj lampice, bale sijena gdje će gosti sjesti, uredi foto kutak za sjećanje i neka zabava počne! Evo još nekoliko ideja.

food-truck-vjencanje
Izvor fotografije: brides.com

Bar

On je zabavan dodatak svakoj proslavi. Na njima se može posluživati kava, limunada i druga bezalkoholna ili alkoholna pića. Ponudi i sezonske napitke poput koktela, kuhanog vina ili čaja s rumom.

bar-vjencanje
Izvor fotografije: thesoutherncaliforniabride.com

Desert

Ovo će zasigurno voljeti i djeca i odrasli. Nisi ljubiteljica torte? Odluči se za kamion ili kolica na kojima se nudi sladoled, krafne ili sezonske slastice. To će gostima dati atmosferu food truck festivala.

slatki-stol-vjencanje
Izvor fotografije: greenweddingshoes.com

Kasnovečernji zalogaj

Prošli su dani standardnog svadbenog obroka koji uključuje piletinu ili govedinu i povrća. Razmišljaj izvan okvira i pruži svojim gostu nevjerojatno iskustvo hrane, naravno uvijek se možeš odlučiti da poslužiš i nešto jušno. Neka to bude na početku večeri ili tradicionalno iza ponoći.

A onda možeš iskoristi jedan trenutak svadbenog dana/večeri da na zabavan način ti i tvoj suprug predstavite svoje favorite iz djetinjstva. Tko nema nostalgična sjećanja na pizzu, sendviče sa sirom, palačinke, šećernu vunu ili krumpiriće? Kako biste ova jela savršeno prezentirali na svoj veliki dan, surađujte sa svojim ugostiteljem kako biste osmislili kreativnu prezentaciju. Počasti svoje goste, a jelima možeš dati kreativna imena. Sastavi ih uz pomoć kuhara.

vjencana-dekoracija-stola
Izvor fotografije: Canva
mladenci
Izvor fotografije: Canva

Nekoliko savjeta za kraj…

Ako si se odlučila za ovakav tip vjenčanja u prirodi, predlažemo ti da svakako imaš pripremljeno predjelo ili grickalice na svakom stolu dok se gosti ne odluče što će pojesti i dok čekaj jelo. Osim toga, imaj na umu da ćeš vjerojatno morati unajmiti dodano osoblje te razmišljaj o vremenskim uvjetima.

Najbolji savjet koji ti možemo dati jest da se zabaviš pri odabiru hrane i odaberi ono što najviše voliš. Dobar tek i dobru zabavu!

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se