Princeza ekskluziv: Veliki ljubavni horoskop za 2022. godinu

veliki-specijal-ljubavni-horoskop-2022

Snažne emocije, veliki zaokreti i novi počeci

Što se ljubavi i astrologije tiče, možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti veoma izazovna godina – zaslužni za to su čak dva retrogradna planeta, jedan na početku i jedan na kraju godine. Što su točno retrogradni planeti? Najjednostavnije rečeno, to je period u kojem se planet „udaljava“ od nas, odnosno radi se o optičkoj iluziji zahvaljujući Zemljinoj rotaciji.

Ono što su još drevni astrolozi primijetili pred nekoliko tisuća godina, ovo znači i izazove te zbunjenost u našim životima. Drugim riječima, retrogradni planet, kaos na Zemlji.

No, ne bojte se – ne znači to da će čitava godina biti još veći kaos nego što je to situacija posljednje dvije godine. 

Dapače, retrogradni planeti otvaraju nove mogućnosti!

Venera i Mars – dva aspekta ljubavi

Tako je, upravo će ova dva planeta biti retrogradna 2022. godine. 

Venera, planet ljubavi i zadovoljstva, bit će retrogradna u znaku Jarca od početka godine do 29. siječnja. Ovo znači razotkrivanje manipulacija i skrivenih problema u vezama, no s ciljem uspostavljanja zdravih granica i normalnih odnosa. Dakle, svaki kaos na kraju donosi mirniji život!

Mars pak je, s druge strane, planet seksa i nagona, a kad je Mars retrogradan to znači kraj romantičnih odnosa, nošenje s potisnutom srdžbom te seksualne odnose koji ponekad mogu biti pomalo „čudni“. Kako to točno izgleda? Uvjerit ćete se u periodu od 30. listopada do kraja godine.

Jupiter – svijetla točka 2022. godine

Možda će nas ova dva retrogradna planeta malko izbaciti iz kursa, no barem Jupiter, planet koji povećava mogućnost izobilja, dolazi u romantičan znak ribe od 01. siječnja do 10. svibnja. To znači da će naši faktori privlačnosti biti visoki, a pogotovo 12. travnja, kad se Jupiter nalazi s Neptunom i donosi romansu, glamur, zadovoljstvo i zavodljivost.

Dakle, svi zabilježite ovaj datum u kalendaru jer ne sumnjamo da će vam biti poseban na ovaj ili onaj način.

A sad da vidimo što 2022. godina donosi svakom znaku pojedinačno!

Ovan

Predvodnik astrološke nove godine, ovan će ovu godinu započeti s novim znanjem o tome što želi od svojih ljubavnih odnosa. Nakon što je skinuo sav teret koji ga je mučio, vrijeme je za nove početke: porast senzualnosti te stabilni odnosi stupaju na snagu, pogotovo oko 12. travnja kad se susreću filozofija Jupitera i spiritualnost Neptuna. 

Romantična Venera ulazi u zviježđe Ovna 2. svibnja, što znači porast zavodljivosti. Oni u vezama to mogu iskoristiti za osvježenje u odnosu s partnerom, dok slobodni mogu iskoristiti svoje novostečene vještine zavođenja kako bi uživali u potjeri. 

ljubavni-horoskop-ovan
Izvor: Canva

Bik

Bikovima je došlo krajnje vrijeme da za sobom puste sve ono što ih muči i drži na mjestu. Ljubomora, loše navike i anksiozne misli – pravo vrijeme za reći „zbogom“ je oko 29. travnja, kad retrogradni Pluton dolazi u posjetu discipliniranom jarcu. A jednom kad ste se riješili tih problema, vrijeme je da shvatite što vam zapravo ova godina donosi – ekscentrični Uran dolazi upravo u zviježđe Bika, što znači ludo ponašanje kad su veze i seksualni odnosi u pitanju. 

Vrhunac će biti između 28. svibnja i 22. lipnja, kad vam u posjetu dolazi i Venera, što znači savršenu podlogu za isprobavanje nekih novih stvari u krevetu, kao i početak odnosa s nekim tko inače nije uopće vaš tip.

ljubavni-horoskop-bik
Izvor: Canva

Blizanac

Naši blizanci ove će godine zbilja doživjeti svega u svom ljubavnom životu. Krenimo od 17. veljače, kad Jupiter kreće u druženje s Uranom, što za slobodne blizance znači savršenu podlogu za upoznavanja novih ljudi koji će ih inspirirati i privlačiti. Onaj 12. travnja, koji će svima predstavljati prekretnicu u ljubavnom životu, blizancima dovodi novi odnos s osobom iz poslovnog kruga ili društvenih mreža. No pripazite prije nego krenete u nešto ozbiljnije jer ovaj sklad Jupitera i Neptuna znači puno stila, a malo supstance.

Nakon 3. svibnja stiže vam Pluton sa svojom ljubavi prema rutini, pa se možete posvetiti, sami ili s partnerom, istraživanju novih stvari koje ćete uklopiti u svakodnevni život: novi recepti, nova mjesta koja ćete posjetiti.

ljubavni-horoskop-blizanci
Izvor: Canva

Rak

Rakovi se često osjećaju „rastrgani“ u svim smjerovima kad su veze u pitanju. Nije ni čudno – njihov je vladar Mjesec, koji znači emocije s kojima se moraju nositi kad su u pitanju vanjski utjecaji. No, 2022. godina donosi im čak dva susreta kozmičkih ljubavnika, Venere i Marsa, u njihovom znaku, i to u veljači i ožujku. Upravo je to najbolje vrijeme za početak gradnje novih odnosa koji će trajati dugo.

Mjesečeve pomrčine, 16. svibnja i 8. studenog, otkrit će vam najbolje načine na koje možete zaštiti svoje srce ako slušati što vam intuicija govori u tom periodu. 

ljubavni-horoskop-rak
Izvor: Canva

Lav

Lavovi će 2022. godinu početi sa stilom, osvajajući srca i mameći poglede od 18. siječnja kad se Uran smjesti u zviježđe bika i krene širiti svoj utjecaj. Ovo će dodatno doći do izražaja oko 17. veljače, kad mu se pridruži Jupiter – svi slobodni tad će u potpunosti izraziti svoju magnetsku osobnost, dok će oni u vezi iskoristiti ovu magičnu energiju kako bi dodatno očarali svoje partnere. 

Drugu polovicu godine iskoristite kako biste, zajedno s partnerom, prošli kroz prošle pogreške i pustili ih za sobom. Slobodni će u ovom periodu upoznati novu osobu koja će im pokazati da sve što trebaju je netko s njime će se povezati na duhovnom, odnosno duševnom nivou.

ljubavni-horoskop-lav
Izvor: Canva

Djevica

Jupiter će počastiti sedmu kuću, kuću partnerstva svim djevicama, što znači da im slijedi jedna odličan godina za građenje odnosa. Oni koji su u vezama mogli bi se odlučiti na idući korak: upoznavanje s obitelji, zajedničko useljenje ili pak zaruke, dok će slobodne djevice upoznati potencijalnog partnera uz pomoć nekog iz obitelji ili bližih prijatelja. 

Od 4. lipnja, kad se Saturn smješta retrogradno u Vodenjaku, slobodni će osjećati potrebu za rizikom i uživanje u svojoj slobodi, dok će zauzeti preuzeti inicijativu i planirati nove avanture za sebe i partnera.

ljubavni-horoskop-djevica
Izvor: Canva

Vaga

Stabilnost je podloga na kojoj ovaj horoskopski znak, koji je i dobio naziv po „vaganju“ svih strana priče, gradi svoje ljubavne odnose. No, Jupiter će čak dvaput ove godine poljuljati te temelje. Prvi puta 28. srpnja, kad postane retrogradan u ovnu, i slobodne i zauzete vage će tražiti više slobode i samoće, pa iskoristite ovo vrijeme kako biste se maknuli od utjecaja drugih i sabrali svoje misli.

Nova će se perspektiva razbistriti 23. studenog, kad Jupiter dođe u maštoviti znak ribe, što će se poklopiti i s retrogradnim Marsom u Blizancu, koji će vas natjerati da uvedete promjene u svojim odnosima i ponovno shvatite što pokreće vaše srce.

ljubavni-horoskop-vaga
Izvor: Canva

Škorpion

Naše emotivne škorpije će ove godine u potpunosti promijeniti sva svoja razmišljanja o ljubavnim odnosima. Čak dvije pomrčine potaknut će velike promjene u škorpionovim vezama, pa će oni naučiti kako se spojiti s nekim na slobodan i ne toliko ograničavajući način. To znači hrabrost, avanturu i intenzivne odnose kakve do sad još nisu imali.

Slobodne pak bi škorpije mogle upoznati nekog s ekscentričnom, ali zanimljivom osobnošću i to oko 17. veljače, kad spoj Jupitera i Urana otvara vrata prema vašoj sudbini.

ljubavni-horoskop-skorpion
Izvor: Canva

Strijelac

Vođa naših strijelčića je Jupiter, koji će se ove godine neprestano šetati između četvrte kuće (dom i obitelj) i pete kuće (zabava). Stoga nije ni čudno što će ovaj znak imati periode kad će se jednostavno htjeti posvetiti nekome i izgraditi životni put s boljom polovicom, dok će u drugom periodu htjeti izlaziti i flertovati s drugim ljudima.

No, ne brinite – vaš je karakter takav da rijetko tko može pratiti vaš tempo, pa se nemojte ni u potpunosti posvetiti ako ne osjećate da vaš odnos nije upravo ono što vam treba.

ljubavni-horoskop-strijelac
Izvor: Canva

Jarac

Analitičari, stratezi, objektivni upravitelji – našim jarcima potrebno je malo više truda kako bi stupili u doticaj sa svojom emotivnom stranom, no i to je moguće ako pravilno pristupe svim promjenama koje im donosi vladar emocija, Mjesec. Njegove ovogodišnje pomrčine, 16. svibnja i 8. studenog, otvaraju vrata iza kojih se kriju prilike za nove ljubavne odnose. 

Pripazite na komunikaciju s partnerom od 28. lipnja, kad vaš vladar Neptun postaje retrogradan u osjetljivim Ribama. Neptun je taj koji upravlja iluzijama i snovima, a retrogradnost miče taj veo i mijenja nam način na koji percipiramo komunikaciju s partnerom, pa se nemojte začuditi ako odjednom primijetite promjenu.

ljubavni-horoskop-jarac
Izvor: Canva

Vodenjak

U posjet vodenjacima stiže asteroid Juno, zaslužan za povezivanje, i to između 1. veljače i 9. travnja, pa bi ovaj zračni znak mogao osjećati podijeljenost između potrebe da se skrase s nekim, te da ostanu slobodni društveni tipovi kakvi to inače jesu.

Zauzeti vodenjaci pak će imati mnoštvo odličnih dana za ljubav tijekom 2022. godine, pogotovo u ožujku kad Venera i Mars ulaze u sazviježđe vodenjaka i donose napredak u ljubavnim odnosima. Iskoristite ovaj period za godišnji odmor s partnerom i odmor od stresa svakodnevnih privatnih i poslovnih obaveza.

ljubavni-horoskop-vodenjak
Izvor: Canva

Riba

Ako je 2022. godina stvorena za neki znak, onda su to ribe. Njihova dva vladara, Jupiter i Neptun, susreću se upravo u sazviježđu Ribe i to 12. travnja. To znači da će samci imati jedan sudbonosni susret koji će zauvijek promijeniti njihove ljubavne živote, dok će oni u vezama poduzeti onaj idući korak.

I naše ribe će posjetiti asteroid Juno, onaj koji omogućuje ljudima da se povežu i skrase, ali će u retrogradnom obliku od 25. srpnja do 23. listopada obilježiti važan period u kojem možete ponovno sagledati i promijeniti način na koji funkcioniraju vaši najvažniji odnosi. 

ljubavni-horoskop-ribe
Izvor: Canva

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se