Tko plaća haljine za djeveruše?

Tko plaća haljine za djeveruše?

Imaš više dobrih prijateljica, no znaš da samo jedna može biti vjenčana kuma. Ipak, to ne znači da ostalim prijateljicama ne možeš dodijeliti posebne uloge. Pitaj ih žele li biti tvoje djeveruše!

Nakon što pristanu, kao mladenka ćeš se sigurno zapitati „tko uopće plaća haljine za djeveruše?“ ili „koliko uopće koštaju haljine za djeveruše“ ili „što ako si neke od njih ne mogu priuštiti skupu haljinu“?

Kako znamo? Zato što su to pitanja koje si postavlja ama baš svaka mladenka. A mi ti donosimo odgovore na njih.

Tko podmiruje troškove haljina za djeveruše?

Ne postoji pravilo koje određuje tko bi trebao platiti haljine. No, ako je prijateljica pristala biti djeveruša, onda bi trebala biti svjesna troškova koji slijede. Tvoj zadatak je na vrijeme obavijestiti prijateljice kako bi se pripremile na financijske izdatke. Također, ako ih obavijestiš na vrijeme, imat će puno više vremena za traženje haljina koje ih neće stajati čitavo bogatstvo.

Ipak, ako si možeš priuštiti, slobodno plati haljine djeverušama ili barem podmiri dio troškova. Bit će to lijepa gesta koju će veoma cijeniti.

Koliko koštaju haljine za djeveruše?

Cijena haljina ovisi o trgovini i modelu haljine. Najbolja opcija je da sa svojim prijateljicama dogovoriš budžet za haljinu koji odgovara svima. Naime, osim haljine, djeveruše će vjerojatno ići i na frizuru, manikuru i šminku, a sve to iziskuje mnogo novca.

djeveruse-haljine
Photo by Joeyy Lee on Unsplash

Druga opcija je da im kažeš boju haljine, a one onda same biraju idealnu haljinu. Možda neka od njih ima doma haljinu baš te boje koju nikad nije nosila pa neće trebati trošiti novac na novu haljinu. Jednostavno, ne moraju djeveruše imati identične haljine. Ako si pretraživala Pinterest, mogla si vidjeti mnogo predivnih fotki djeveruša u različitim modelima haljina.

Što ako si djeveruša ne može priuštiti haljinu?

Ako si neka od prijateljica ne može priuštiti haljinu, a zaista želiš da bude djeveruša, pokušaj joj, ako je ikako moguće, financijski pomoći. Ipak, neka to ostane među vama, kako se ostale prijateljice ne bi uvrijedile. Ili joj poruči da ne treba kupovati novu haljinu, neka odjene onu koju ima ili neka posudi od prijateljice.

Eto, nadamo se da smo ti pomogle te da ćeš uspjeti okupiti svoje prijateljice i stvoriti nezaboravne vjenčane uspomene. Sretno!

Izvor naslovne fotografije: eivans.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se