Saznajte kako svojim gostima dati do znanja da za vjenčanje želite novac

Saznajte kako svojim gostima dati do znanja da za vjenčanje želite novac

Zamisli situaciju da za vjenčanje dobijete tri perilice rublja, tri hladnjaka ili tri mikrovalne. Sigurne smo kako vam ne bi bilo baš drago, jer možda već imate sve od navedenog. Čak i ako nemate, vjerujemo kako vam tri perilice rublja baš i ne trebaju.

Najsretniji bi bili kada biste dobili novac i uložili ga u one stvari koje vam zaista trebaju, zar ne?

E, sad, kako izbjeći ovu neugodnu situaciju? Kako svojim gostima dati do znanja da umjesto poklona želite novac? Slijedite naše savjete! 😊

Jasno dajte do znanja na što ćete potrošiti novac

Ako je riječ o maloj svadbi na kojoj će biti samo vaša uža obitelj i najbolji prijatelji, vjerujemo kako će oni već znati da je za vas najbolji poklon – novac. U slučaju da niste sigurni u to, iskreno im kažite.

S druge strane, ako je riječ o svadbi na kojoj će biti i prijatelji i rodbina koju niste vidjeli godinama, ovo može biti pomalo škakljivo. Možda ćete poželjeti to istaknuti na pozivnici što vam nikako ne preporučamo. Zašto? Fokusom na novac možete ostaviti loš dojam.

No, postoje dvije opcije.

Napravite web stranicu ili grupu na društvenim mrežama

Jedna od opcija je da napravite web stranicu ili grupu na jednoj od društvenih mreža gdje ćete izvještavati svoje goste o vjenčanju. Ispričajte im gdje živite i što planirate. Recimo da renovirate kuću. Podijelite s njima svoju priču i dajte im do znanja kako bi zapravo sav njihov doprinos išao u tom smjeru.

Također, kažite im kako vam mogu novac uplatiti i na račun i riješiti se briga oko njegovog podizanja, traženja idealne čestitke i sličnih sitnica.

planiranje-vjencanja-web-stranica
Izvor fotografije: freepik.com

Zamolite obitelj i prijatelje da prošire vijest

Vjerojatno će daljnja rodbina ili prijatelji s kojima se ne viđate tako često pitati vašu obitelj i najbolje prijatelje što biste voljeli dobiti. Neka kažu da želite novac i zašto ga žele (recimo, renovirate kuću). Ili neka kroz neobavezan razgovor s njima spomenu gdje ste, što radite i koji su vam daljnji planovi.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se