Savjeti za mladenke: Kako odabrati pravog make-up artista za vjenčanje?

Ako si jedna od onih djevojaka koja ne odlazi često make-up artistu, a za dan vjenčanja želiš zablistati u svom punom sjaju, sigurno ćeš se pitati kako izabrati vizažista koji će znati ispuniti tvoje želje. Zato smo popisale nekoliko savjeta koji će ti pomoći u odabiru. 😉

Pitaj frendicu za preporuku

Vjerojatno u svom društvu imaš prijateljicu ili više njih koje su barem jednom posjetile make-up-artista. Pitaj ih jesu li zadovoljne rezultatom i zamoli ih da ti pokažu fotke kako su izgledale nakon šminkanja. Ako ti se sviđa ono što vidiš, pronađi make-up artista na društvenim mrežama i pogledaj i ostale fotke prije no što se odlučiš za probno šminkanje.

Naime, svaka djevojka je jedinstvena i svaka od njih ima svoje želje. Možda ti se nešto neće svidjeti, a drugo hoće. Ne donosi odluku na temelju jedne fotke, već dobro pogledaj cijeli portfolio vizažista.  

Prikupi ideje

Nemaš ideju kako bi željela izgledati? Savjetujemo ti da prošvrljaš internetom i društvenim mrežama i pronađeš ono što ti se sviđa. Zatim s potencijalnim make-up artistom razgovaraj od detaljima vjenčanja i svojoj viziji izgleda. Njegovi odgovori bit će ti jasan znak koliko se razumije u svoj posao, odnosno koliko je daleko ili blizu ostvarenju tvojih zamisli.

Izvor fotografije: freepik.com

Dogovori probno šminkanje kod više make-up artista

Ako si skeptik i nisi sigurna hoće li na tebi šminka izgledati kao i na drugim curama, postoji još jedna opcija, a to je da odeš na probno šminkanje kod nekoliko make-up artista. Nakon toga, lakše ćeš donijeti odluku o onom idealnom.

Upoznaj vizažista sa svojim željama i nedostacima

Vjerojatno ćeš za vjenčanje poželjeti izgledati drugačije, no preporučamo ti da to ne bude daleko od tvog prirodnog izgleda. Poanta šminke nije da te učini drugom osobom, nego da naglasi tvoju prirodnu ljepotu. Ako imaš masnu kožu, reci to svom vizažistu na vrijeme kako bi odabrao proizvode za takav tip kože. Uglavnom, upoznaj ga sa svim željama i „nedostacima“.

Provjeri dostupnost make-up artista

Prije no što dogovoriš probno šminkanje, provjeri ima li tvoj idealni make-up vizažist slobodan termin na dan vjenčanja za tebe, ali i tvoje prijateljice i članove obitelji. Na taj ćeš način biti mirna i sigurna da će sve biti u redu.

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se