Trebam li kupiti poklon ako budući mladenci planiraju elopement vjenčanje?

Trebam li kupiti poklon ako budući mladenci planiraju elopement vjenčanje?

Elopement vjenčanja su sve popularnija pa ne čudi ako se netko od tvojih najdražih odlučio na takvo vjenčanje. No, ono što si se sigurno u jednom trenutku zapitala je trebaš li u tom slučaju mladencima kupiti poklon. Vjeruj, nisi jedina. Kako bi ti pomogle da doneseš najbolju moguću odluku, popisale smo sva pitanja i odgovore vezane za ovu situaciju.

Trebam li kupiti poklon za elopement vjenčanje?

S obzirom na to da nije riječ o klasičnom vjenčanju, već o takozvanom „bijegu“ mladenaca, nisi dužna kupiti poklon. No, ako si član obitelji ili su ti budući mladenci veoma bliski prijatelji, možeš ih razveseliti poklonom. Osim ako par izričito naglasi da ne želi poklone. Tada poštuj njihovu odluku.

Kada poslati dar?

Ako je riječ o prijateljima ili rodbini s kojom se iz nekog razloga ne viđaš tako često, možda ćeš o njihovom vjenčanju saznati tek nakon nekoliko tjedana ili čak mjeseci. No, ni tada nije kasno za darivanje. Kaži im kako si tek sada saznala za njihovo vjenčanje pa samim time tek sada šalješ poklon. Nikad nije kasno za dobre želje i poklone. 😊

Dakle, čim saznaš za vjenčanje, pošalji poklon.

Što pokloniti mladencima?

S bocom vina ili njihovim portretom ne možeš pogriješiti. Možeš ih počastiti poklon bonom u omiljenom restoranu, masažom ili tečajem koji već dugo planiraju upisati. Ili ih upitaj što žele. Možda neki uređaj za dom ili šator za kampiranje. Bit će im drago kada dobiju baš ono što žele. Ako pak želiš da tvoj poklon bude iznenađenje, upitaj njihovu obitelj ili bliske prijatelje što bi ih posebno razveselilo.

Na kraju, uvijek im možeš darovati novac kojeg će potrošiti na način koji njima najviše odgovara.

vjencani-poklon
Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Koliko trebam potrošiti na dar?

Kada je riječ o klasičnom vjenčanju, prosječni iznos poklona za vjenčanje kreće se od 65 eura po osobi. No, visina iznosa poklona ovisi i o tome koliko si bliska s mladencima. Ako si član obitelji ili prijateljica iz djetinjstva, to može biti i 150-200 eura. E, sad, budući da je riječ o elopement vjenčanju, na tebi je da odrediš koji iznos možeš i hoćeš darovati.

Što ako nisam veoma bliska s mladencima?

Ako ti budući mladenci nisu veoma bliski prijatelji, ako su samo poznanici ili suradnici, tada se ne trebaš opterećivati s poklonom. Bit će dovoljno poslati čestitku ili samo komentirati objavu na društvenim mrežama.

Što ako za vjenčanje saznam preko društvenih mreža?

Bez obzira na to jesu li te budući mladenci obavijestili o vjenčanju ili si to saznala preko društvenih mreža, to ne bi trebalo utjecati na tvoju odluku oko poklona. Darivanje se temelji na tome koliko si bliska s parom. Nemoj se uvrijediti zbog načina na koji si saznala. Ako ti je to zaista zasmetalo, razgovaraj s njima o tome, ali nemoj to koristiti kao razlog da ne pošalješ dar ako si planirala.

Zapamti, namjera mladenaca koji se odluče na elopement vjenčanje nije nekoga povrijediti. Možda je razlog ograničeni budžet, a možda su oduvijek tako zamišljali svoje vjenčanje. Poštuj njihovu odluku i budi uz njih.  

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se