Otkrivamo koje su obveze mladoženje tijekom vjenčanja

obveze-mladozenja

Planiranje vjenčanja savršen je način ti i tvoja draga vidite kako ćete funkcionirati u braku. Neki će zadaci zahtijevati suradnju, dok ćeš se za neke morati pobrinuti sam. I ne samo za vrijeme planiranja vjenčanja, već i na dan vjenčanja te nakon vjenčanja.

Pa koje su onda to obaveze mladoženje, pitaš se? Odgovore donosimo u nastavku.

Obaveze mladoženje prije vjenčanja

Planiranje vjenčanja zahtijeva puno truda i vremena, posebno ako želite da ono bude zaista nešto posebno. A sigurne smo da to želite. Zato budi podrška svojoj dragoj. Kako?

Postoji nekoliko stvari u kojima bi svakako trebao sudjelovati, a to su:

  • budžet
  • popis gostiju
  • lokacija vjenčanja
  • stil vjenčanja

Dakle, razgovaraj sa svojom dragom koliko ćete potrošiti, ali i kako ćete financirati vjenčanje. Možda će vjenčanje financirati roditelji, možda ćete ga financirati sami ili možda pola vi, a pola roditelji. Što god bilo, važno je da sudjelujete u ovome.

Druga stavka je popis gostiju. Razmisli koga sve od obitelji i prijatelja želiš na svom vjenčanju. O broju uzvanika ovisi daljnji tijek planiranja, poput odabira lokacije vjenčanja. Odaberite onu lokaciju vjenčanja koja se sviđa i jednom i drugom. O lokaciji pak ovise brojni drugi detalji, poput ambijenta, udaljenost od kuće, crkve i sl. Prilikom odabira lokacije imajte na umu i želite li ležerno vjenčanje ili možda elegantno vjenčanje. O stilu ovisi odabir idealne lokacije.

Osim spomenutih, imaš još jednu obavezu, a to je pronaći vjenčanog kuma. Učini to što prije. (P.S. Odmah čim odlučite da ćete se vjenčati.)

Iako su to neke tvoje osnovne obaveze, to ne znači da u ostalim aspektima vjenčanja ne trebaš sudjelovati. Razgovarajte koji su dijelovi svakome od vas važni pa rasporedite obaveze na taj način. U slučaju da su ti neki dijelovi manje važni, odluku prepusti dragoj. Posebno ako njoj to puno znači.

Obaveze mladoženje na dan vjenčanja

A kada napokon dođe dan vjenčanja, tvoja glavna obaveza je da se spremiš i da tvoj vjenčani kum te ostali prijatelji budu spremni na vrijeme. Ako si im planirao pokloniti kakvu sitnicu, učiniti to za vrijeme spremanja.

Što pak se tiče proslave vjenčanja, tvoj zadatak je otići do svakog stola i pozdraviti goste te im zahvaliti što su došli na vjenčanje. Ne zaboravi i svoju ulogu na plesnom podiju. Osim s mladenkom, zapleši i sa svojom majkom, svekrvom, djeverušama… Neka se svi osjećaju dobro i zabavljeno.

Obaveze mladoženje nakon vjenčanja

Nakon vjenčanja, vrijeme je za medeni mjesec! Zajedno sa svojom novopečenom suprugom odlučite kamo ćete otputovati. Odaberite odredište, godišnje doba, ali i odredite budžet. Ostatak obaveza podijelite prema onome što vas zanima.  

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se