Otkrivamo koje su obveze mladoženje tijekom vjenčanja

Mladoženja Vjenčanje

Planiranje vjenčanja savršen je način ti i tvoja draga vidite kako ćete funkcionirati u braku. Neki će zadaci zahtijevati suradnju, dok ćeš se za neke morati pobrinuti sam. I ne samo za vrijeme planiranja vjenčanja, već i na dan vjenčanja te nakon vjenčanja.

Pa koje su onda to obaveze mladoženje, pitaš se? Odgovore donosimo u nastavku.

Obaveze mladoženje prije vjenčanja

Planiranje vjenčanja zahtijeva puno truda i vremena, posebno ako želite da ono bude zaista nešto posebno. A sigurne smo da to želite. Zato budi podrška svojoj dragoj. Kako?

Postoji nekoliko stvari u kojima bi svakako trebao sudjelovati, a to su:

  • budžet
  • popis gostiju
  • lokacija vjenčanja
  • stil vjenčanja

Dakle, razgovaraj sa svojom dragom koliko ćete potrošiti, ali i kako ćete financirati vjenčanje. Možda će vjenčanje financirati roditelji, možda ćete ga financirati sami ili možda pola vi, a pola roditelji. Što god bilo, važno je da sudjelujete u ovome.

Druga stavka je popis gostiju. Razmisli koga sve od obitelji i prijatelja želiš na svom vjenčanju. O broju uzvanika ovisi daljnji tijek planiranja, poput odabira lokacije vjenčanja. Odaberite onu lokaciju vjenčanja koja se sviđa i jednom i drugom. O lokaciji pak ovise brojni drugi detalji, poput ambijenta, udaljenost od kuće, crkve i sl. Prilikom odabira lokacije imajte na umu i želite li ležerno vjenčanje ili možda elegantno vjenčanje. O stilu ovisi odabir idealne lokacije.

Osim spomenutih, imaš još jednu obavezu, a to je pronaći vjenčanog kuma. Učini to što prije. (P.S. Odmah čim odlučite da ćete se vjenčati.)

Iako su to neke tvoje osnovne obaveze, to ne znači da u ostalim aspektima vjenčanja ne trebaš sudjelovati. Razgovarajte koji su dijelovi svakome od vas važni pa rasporedite obaveze na taj način. U slučaju da su ti neki dijelovi manje važni, odluku prepusti dragoj. Posebno ako njoj to puno znači.

Obaveze mladoženje na dan vjenčanja

A kada napokon dođe dan vjenčanja, tvoja glavna obaveza je da se spremiš i da tvoj vjenčani kum te ostali prijatelji budu spremni na vrijeme. Ako si im planirao pokloniti kakvu sitnicu, učiniti to za vrijeme spremanja.

vjencanje-mladozenja
Photo by Samet Korkmaz from Pexels

Što pak se tiče proslave vjenčanja, tvoj zadatak je otići do svakog stola i pozdraviti goste te im zahvaliti što su došli na vjenčanje. Ne zaboravi i svoju ulogu na plesnom podiju. Osim s mladenkom, zapleši i sa svojom majkom, svekrvom, djeverušama… Neka se svi osjećaju dobro i zabavljeno.

Obaveze mladoženje nakon vjenčanja

Nakon vjenčanja, vrijeme je za medeni mjesec! Zajedno sa svojom novopečenom suprugom odlučite kamo ćete otputovati. Odaberite odredište, godišnje doba, ali i odredite budžet. Ostatak obaveza podijelite prema onome što vas zanima.  

medeni-mjesec
Photo by Asad Photo Maldives from Pexels

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se