Smrt princa Philipa izvukla na površinu nevjerojatne detalje njegova vjenčanja s kraljicom Elizabetom

princ-philip-vjencanje

Nedavno je u stotoj godini života preminuo princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete. Njegova je smrt na površinu izvukla brojne detalje iz života, među kojima su se našle i razne zanimljivost o vjenčanju.

Kraljevska obitelj protivila se braku Philipa i Elizabete

Philip je Elizabetu prvi puta sreo 1934. godine, na vjenčanju rođakinje princeze Marine i vojvode od Kenta. Taj vojvoda bio je Elizabetin ujak. Philip ni u jednom trenutku nije krio očaranost s Elizabetom i njih su dvoje ubrzo stupili u vezu. No, zbog česte razdvojenosti odnos su održavali pismima i slanjem fotografija.

12 godina kasnije uslijedile su zaruke. Philip je zaprosio Elizabetu dijamantnim prstenom. Zanimljivo je da su ti dijamanti uzeti s tijare njegove majke, princeze Alice.

No, kraljevska obitelj nije bila oduševljena zarukama i to iz nekoliko razloga. Philip u to vrijeme nije bio financijski neovisan. Još jedan razlog zbog kojeg se kraljevska obitelj protivila njihovom braku je taj što je Philipov otac bio optužen za veleizdaju i zbog toga je cijela obitelj bila prognana u inozemstvo.

Nitko iz Philipove obitelji nije prisustvovao vjenčanju

Osim toga, Philipove četiri sestre bile su udane za njemačke pripadnike kraljevske obitelji. Naime, u to je vrijeme trajao Drugi svjetski rat u kojem su Nijemci i Britanci bili na suprotnim stranama. Zbog toga nijedna od njih nije prisustvovala vjenčanju svog jedinog brata.

vjencanica-kraljice-elizabete

Na kraljevsko vjenčanje nije stigla ni Philipova majka koja je rođena gluha te je u to vrijeme boravila u psihijatrijskoj bolnici u Francuskoj. Tamo je bila smještena nakon pretrpljenog živčanog sloma. Ni otac Andrew nije svjedočio vjenčanju. Naime, on je nakon sloma kraljevstva u Grčkoj zapostavio svoju obitelj.  

Neki izvori tvrde kako je Philip bio poznat po svojim šalama i po tome što će u javnosti iznijeti svoje mišljenje bez obzira na protokol. Elizabeti su tako govorili da se ne udaje za njega jer je on previše duhovit za nju.

Ljubav je pobijedila!

Nakon što je kraljevska obitelj konačno prihvatila i dozvolila vjenčanje, Philip se morao odreći svih dosadašnjih titula. No unatoč svim preprekama i zahtjevima, ljubav je pobijedila! Princ Philip i kraljica Elizabeta prošle su godine proslavili 73 godišnjicu braka i tako postali kraljevski par s najdužim bračnim stažem u povijesti Velike Britanije. 😊

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se