Zaruke usred ruševine u Petrinji postale simbol nade i vjere u budućnost

zaruke-usred-rusevine-u-petrinji

Kao da pandemija koronavirusa nije bila dovoljna, Hrvatsku je krajem godine zatresao i veliki potres. Brojne obitelji na području Siska, Petrinje i Gline ostale su, nažalost, bez krova nad glavom. No unatoč teškoćama koje proživljavaju, uspijevaju pronaći snage za dalje. Snagu crpe u ljubavi koju pružaju jedni drugima.

Ovu tužnu i tešku svakodnevicu jedan je mladić iz Petrinje odlučio uljepšati svojoj djevojci. Usred ruševine u kojoj je gotovo izgubio glavu, kleknuo je i pružio joj prsten! 😊

„Više ništa ne želim čekati, pogotovo ne prilike. Želim ih graditi sam.“

Dean Jadanić namjeravao je zaprositi svoju djevojku Anu još prošle godine. Sve je trebalo biti božanstveno, baš onako kako je zaslužila. Birao je mjesto i čekao pravi trenutak, no tada se dogodila 2020. godina i njegova ideja pala je u vodu.

Činjenica da je u razornom potresu gotovo izgubio glavu pomogla mu je da shvati kako nema smisla čekati pravi trenutak, već je svaki trenutak onaj pravi. Zato je već sljedećeg jutra sa svojim prijateljem Markom krenuo u potragu za zaručničkim prstenom.

No pronaći zlatara u Petrinji u tom se trenutku činila kao nemoguća misija. Prsten je ipak uspio nabaviti kod prijatelja u zlatarni u Sisku. Kako Dean i Ana oboje volontiraju, odnosno pomažu potrebitima u nevolji, Ana nije ništa slutila kada joj je Dean rekao da nakratko odu do Doma zdravlja.

Tamo su ih čekali prijatelji, a Dean se pravio kako traži nešto po podu. Iako Ana nije znala što traži, pridružila mu se u potrazi. U jednom trenutku Dean je skinuo kacigu, kleknuo i izvadio prsten, a iznenađena Ana u trenutku je rekla „DA“! Dean je Anu zaprosio na ostacima ruševina ispred Doma zdravlja gdje je jedva izvukao živu glavu.

romanticne-zaruke

Izvor fotografije: 24sata.hr

Dean i Ana ne namjeravaju napustiti Petrinju

Dean je po zanimanju medicinski tehničar i već 13 godina radi u Domu zdravlja. Kako je sa svojim kolegama ovdje čak dva puta umalo nastradao, odlučio je ovjekovječiti svoje zaruke baš na tom mjestu.

zaruke-petrinja

Izvor fotografije: 24sata.hr

Par trenutno boravi kod prijatelja, a svoj grad ne namjeravaju napustiti. Ako se Petrinja digla i na kraju rata, prevladat će i ove prepreke, kažu Dean i Ana.

Izvor naslovne fotografije: 24sata.hr

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se