Tajno kraljevsko vjenčanje: Princeza Beatrice konačno je stala pred oltar!

tajno-kraljevsko-vjencanje-princeza-beatrice

Raskošno vjenčanje princeze Beatrice trebalo se održati 29. svibnja ove godine. No pandemija koronavirusa pokvarila im je planove.

Ipak, princeza i njen odabranik, Edoardo Mapelli Mozzi, više nisu željeli čekati. 17. srpnja održalo se njihovo vjenčanje – prvo tajno kraljevsko vjenčanje unazad 235 godina!

Kraljevsko vjenčanje u vrijeme korone

Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi odlučili su okruniti svoju ljubav brakom, unatoč okolnostima u kojima se svijet trenutno nalazi. 

Nakon što su epidemiološke mjere popustile, princeza i njena majka organizirale su vjenčanje u samo 2 tjedna kako bi kraljica Elizabeta i princ Philip mogli prisustvovati vjenčanju. Naravno, i prije nego što kraljica i princ odu na ljetni odmor.

Bila je to intimna ceremonija u kraljevskoj kapeli Royal Chapel of All Saints na imanju Windsor. Vjenčanje se održalo u krugu 15 ljudi, najužih članova obitelji i prijatelja.

Uzvanici vjenčanja održavali su socijalnu distancu u crkvi, kao i na proslavi vjenčanja koja se održala na otvorenom. Samo članovi obitelji znali su za vijest o vjenčanju, no morali su se zakleti na tajnost.

Princeza Beatrice nosila je haljinu kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta svojoj je unuci posudila dijamantnu tijaru koju je nosila na svom vjenčanju 1974. godine. Ali ne samo to! Kraljica je princezi Beatrice posudila i haljinu koju je nosila na jednoj glamuroznoj filmskoj premijeri prije 60-ak godina.

Vintage haljina s natpisom Normana Hartnella bila je potpuno prilagođena princezi Beatrice. Ovu je haljinu princeza namjeravala odjenuti i na svoje raskošno vjenčanje koje se trebalo održati u svibnju.

Još nekoliko zanimljivih detalja s vjenčanja princeze Beatrice

Princeza Beatrice je na ceremoniju vjenčanja stigla iz očeva doma u kojem je prespavala noć prije vjenčanja. Njezin ju je otac, princ Andrew, otpratio do oltara i prepustio u ruke Edoarda.

Kako doznajemo, princeza Beatrice imala je jednu djeverušu te „mini kuma“, četverogodišnjeg Edoardovog sina iz prethodne veze. Tako je princeza Beatrice ujedno postala i prva princeza plave krvi koja je maćeha.

Princezi Beatrice konačno se ispunio san

Podsjetimo se, princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi već su tri puta odgodili svoje vjenčanje. Razlog zbog kojeg su dva puta odgodili vjenčanje jesu brojne optužbe koje terete njenog oca za seksualne odnose s maloljetnicom. Treći put razlog je bio pandemija koronavirusa.

Sada se princezi Beatrice konačno ispunio san da postane Edoardova žena. Upravo su fotografije s vjenčanja jasan dokaz kako pršti od sreće. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se